Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Konference projektu VIP Kariéra II ─ KP Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Daniela Chamoutová Národní ústav pro vzdělávání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Konference projektu VIP Kariéra II ─ KP Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Daniela Chamoutová Národní ústav pro vzdělávání."— Transkript prezentace:

1 Konference projektu VIP Kariéra II ─ KP Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Daniela Chamoutová Národní ústav pro vzdělávání

2 Konference projektu VIP Kariéra II ─ KP KAM NA ŠKOLU – Cesty k výběru oboru či profese

3 Cesty k výběru oboru či profese KAM NA ŠKOLU přístup do databáze vzdělávací nabídky všech škol působících na území České republiky vždy pro příští školní rok (aktuálně pro 2013/14):  Střední školy  Vyšší odborné školy  Vysoké školy

4 Cesty k výběru oboru či profese Hledání vhodného oboru vzdělání

5 Volba oboru vzdělání v ISA+ Výběr oboru vzdělání  Na záložkách lze přepínat podle aktuálně hledaného vzdělání.  Kategorie se volí zaškrtnutím.  Každá kategorie je stručně vysvětlena.  Nabízený přehled lze průběžně přizpůsobovat podle preferované formy studia a dalších filtrovacích kritérií.

6 Volba oboru vzdělání v ISA+ Inovovaný systém ISA+:  Princip rozklikávacího seznamu,  lze rozbalit několik skupin oborů najednou,  kdykoliv je možno měnit kritéria zúženého výběru.  Novinkou je zakomponování přehledu školních vzdělávacích programů.

7 Volba oboru vzdělání v ISA+ Kurikulární reforma (zavádění výuky podle ŠVP)  Vyhledávání podle názvů ŠVP je v inovované ISA+ výrazně posíleno. Objevuje se:  ve fulltextovém hledání (v záhlaví stránek)  při výběru skupiny a oboru vzdělání (viz předchozí krok),  na kartě oboru, a to hned vedle přehledu škol nabízejících příslušný obor/ŠVP (v šedém poli vlevo, následuje po přehledu filtrovacích kritérií pro výběr školy).

8 Volba oboru vzdělání v ISA+ Karta oboru  Kód oboru, název, výstupní certifikát  Charakteristika přípravy v oboru  Uplatnění absolventů v_oboru  Učební dokumenty  Charakteristika vzdělání v RVP  Profil absolventa  Rozvržení obsahu vzdělávání  Analytické informace z výzkumů k příslušné skupině oborů  Navazující povolání  Graf míry nezaměstnanosti absolventů oboru  Vyhledavač v databázi škol nabízejících tento obor  Filtrovací kriteria (např. forma vzdělávání aj.)  Vyhledávání podle názvů školních vzdělávacích programů

9 Cesty k výběru oboru či profese Hledání nabídky konkrétní školy

10 Hledání školy v ISA+ Vyhledávání školy  Hledání v názvu a adrese  Hledání podle kraje a okresu  Filtrovací kriteria (zřizovatele školy, forma vzdělávání atd.)  Nově: hledání podle vzdálenosti (v okruhu X km)

11 Hledání školy v ISA+ Karta školy  Adresa  Kontaktní údaje  Umístění školy na mapě  Další údaje o škole  velikost, vybavení, ubytovací možnosti, nabídka cizích jazyků.  Vzdělávací nabídka školy  obory vzdělání uspořádané v tabulce,  informace o přijímací zkoušce do oboru,  odkaz na kartu oboru  porovnání oborů.

12 Cesty k výběru oboru či profese Hledání oboru podle budoucího povolání

13 Volba oboru podle povolání v ISA+ Výběr oboru podle povolání  Přehlednější postupný výběr.  On-line navázání na průběžně aktualizovaný katalog Národní soustavy povolání.  Z karty povolání lze přejít na kartu vhodného oboru vzdělání.

14 Volba oboru podle povolání v ISA+ Karta povolání  Charakteristika povolání.  Typické činnosti.  Vhodné obory vzdělání.  Případná zdravotní omezení znemožňující výkon povolání.  Graficky znázorněný medián hrubého měsíčního výdělku (objektivnější kriterium než průměr):  mzda (soukromý sektor),  plat (veřejný sektor).  Odkaz do Národní soustavy povolání na podrobnější informace.

15 Cesty k výběru oboru či profese Vybírání oboru podle sympatických obrázků

16 Výběr podle obrázků v ISA+ Obrázkový vstup  Zjednodušená a zábavnější cesta k výběru oboru vzdělání (pro nezasvěcené)  Nezávislá alternativa ke klasickému třídění soustavy oborů vzdělání.  Možnost vybrat si obor vzdělání podle předmětů, které jsou uživateli sympatické nebo blízké.

17 Výběr podle obrázků v ISA+  Postupný výběr ve třech krocích:  Kdykoliv lze výběr zúžit na zvolený okruh od místa bydliště.  Obory jsou uspořádány podle kategorie vzdělání a reprezentovány fotografií  Výběr vede na kartu oboru s_nabídkou škol

18 Konference projektu VIP Kariéra II ─ KP Děkuji za pozornost. Ing. Daniela Chamoutová daniela.chamoutova@nuv.cz


Stáhnout ppt "Konference projektu VIP Kariéra II ─ KP Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Daniela Chamoutová Národní ústav pro vzdělávání."

Podobné prezentace


Reklamy Google