Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU_62_A_sada 2_13_M_Druhy pojištění_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU_62_A_sada 2_13_M_Druhy pojištění_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace."— Transkript prezentace:

1 EU_62_A_sada 2_13_M_Druhy pojištění_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Prezentace slouží k seznámení se základními druhy pojištění, která se na našem finančním trhu objevují, a které si můžeme zřídit. Vzdělávací oblast Matematika a její aplikace Předmět Matematika/Finanční gramotnost Tematická oblast/téma Finanční produkty/Pojištění Výsledky vzdělávání - zvládat objasnění pojmů úspora a půjčka, -schopen s pomocí učitele sestavit osobní finanční plán Klíčová slovaDruhy pojištění, odpovědnost, invalidita, úraz, majetek, havárie Druh učebního materiálu PPT prezentace Typ vzdělávání Střední vzdělávání, 1. ročník Praktické školy dvouleté Ověřeno Datum: 3. 4. 2013 Třída: I. PRŠ 2 Zdroj [ online]. [27-3-2013]. Dostupné z URL:

2 Je vztah mezi pojišťovnou a pojištěným pro zmírnění důsledků neočekávané události.

3 Druhy pojištění -Životní pojištění -Pojištění invalidity -Pojištění odpovědnosti za škody -Pojištění majetku obyvatelstva -Cestovní pojištění -Úrazové pojištění

4 Představuje hlavně finanční výpomoc blízkým v případě úmrtí pojištěného člověka

5 Pomáhá zmírnit následky úrazu, tím, že dojde k finančnímu odškodnění. Vyšší plnění bývá při trvalých následcích úrazu nebo invaliditě. Nevztahuje se na nemoc.

6 Pokud vznikne invalidita z jakékoliv příčiny, dostává pojištěný jednorázovou částku nebo pravidelně vyplácené peníze dle typu smlouvy.

7 Majetek pojišťujeme z důvodu ochrany, příkladem může být krádež či živelná pohroma. -Pojištění motorových vozidel –havarijní pojištění -Pojištění domácnosti -Pojištění budov

8 Když pojištění způsobí škodu jinému. Jedná se o škody způsobené v -občanském životě -při výkonu povolání -provozem motorového vozidla.

9 Toto pojištění si zřizujeme pro pokrytí rizik, když cestujeme do zahraničí. Můžeme si zřídit: -pojištění léčebných výloh -pojištění asistence -pojištění odpovědnosti -pojištění zavazadel

10 1. Na co vše můžeme využít služeb pojišťovny? 2. Stane-li se nám úraz v zahraničí a nebudeme pojištění, jaký bude asi další postup? 3. Když vytopíme souseda a nebudeme mít pojištění domácnosti, co se stane? 4. Přemýšlej, co vše se může přihodit a proč je tedy nutné mít pojištění.


Stáhnout ppt "EU_62_A_sada 2_13_M_Druhy pojištění_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace."

Podobné prezentace


Reklamy Google