Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Spolupráce Vězeňské služby NGO na Slovensku / možnosti a zaměření v oblasti drogových služeb / Olga Škvařilová, Sdružení Podané ruce Brno, CZ TWINNING.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Spolupráce Vězeňské služby NGO na Slovensku / možnosti a zaměření v oblasti drogových služeb / Olga Škvařilová, Sdružení Podané ruce Brno, CZ TWINNING."— Transkript prezentace:

1 Spolupráce Vězeňské služby NGO na Slovensku / možnosti a zaměření v oblasti drogových služeb / Olga Škvařilová, Sdružení Podané ruce Brno, CZ TWINNING PROJEKT Support to the implementation of the National Pragramme for the Fight Against Drug 2004 -2008 16.6.2006 hotel Tatra, Bratislava

2 Cíle / témata workshopu  Popis současného stavu ( spolupráce NGO a VS, drogová situace ve věznicích, drogové služby na Slovensku, NGO na Slovensku  Definovat možnosti spolupráce NGO a VS  Definovat drogové služby, které jsou potřebné  Příprava na vytvoření koncepce spolupráce NGO a VS, otázka přípravy pilotního projektu spolupráce mezi konkrétní NGO a konkrétní věznicí

3 Cílová skupina workshopu  pracovníci vězeňské služby z vybraných věnic, které již spolupracují či mají v plánu spalupracovat s NGO v oblasti drogových služeb,  zástupci GŘ ZVJS  pracovníci vybraných NGO, které jsou schopny poskytovat odborné drogové služby ve daných věznicích ( takové NGO, které se na drogové služby specielně zaměřují )

4 HARMONOGRAM WORKSHOPU  Úvod, zahájení  Představení účastníků + očekávání  Práce ve skupinách – SWOT analýza současného stavu / shrnutí vnějších i vnitřních faktorů, které mají vliv na tuto oblast  Silné x slabé stránky  Příležitosti x ohrožení  Cílová skupina, strategie, realizátoři, výstupy  Definování služeb ve vězení  Shrnutí, závěr

5 Otázky  Je zájem vězeňské služby o spolupráci s NNO?  Je zájem ze strany NNO o spolupráci s VS a působení ve věznicích?  Umožňuje legislativa tuto spolupráci?  Jaké jsou reálné možnosti věznic – např. prostory pro působení NNO, atd.  Jsou NNO připraveny na působení ve věznicích?  Jaké služby by měly NNO ve věznicích a v rámci postpenitenciární / návazné péče nabízet a poskytovat?  Kdo to bude financovat? Jaké jsou priority protidrogové politiky na Slovensku?


Stáhnout ppt "Spolupráce Vězeňské služby NGO na Slovensku / možnosti a zaměření v oblasti drogových služeb / Olga Škvařilová, Sdružení Podané ruce Brno, CZ TWINNING."

Podobné prezentace


Reklamy Google