Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Greenway Jizera 2008 Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav, 20. 11. 2008.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Greenway Jizera 2008 Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav, 20. 11. 2008."— Transkript prezentace:

1 Greenway Jizera 2008 Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav, 20. 11. 2008

2 2 Vize projektu Greenway Jizera Na principech partnerské spolupráce a trvale udržitelného rozvoje území vytvořit plně vybavený multifunkční koridor podél řeky Jizery s páteřní cyklostezkou a sítí bezpečných stezek pro bezmotorovou dopravu, využívaný jak místními obyvateli, tak návštěvníky.

3 3 Greenway Jizera

4 4 Cyklojízda GW Jizera 2007 Září 2007 Uspořádání cyklojízdy podél toku řeky s podepisováním memoranda projektu (75 podpisů), kterým se obce přihlásili k podpoře projektu. Setkání partnerů projektu a podpis dohody o spolupráci na projektu za účasti hejtmanů Středočeského a Libereckého kraje. Zahájení medializace projektu, vytváření a rozvoj partnerství, vytvoření systému koordinace a řízení projektu. Realizace s finanční podporou grantového programu Greenways Nadace Partnerství.

5 5 Projektová příprava Středočeský kraj Středočeský kraj zadal na podzim 2007 zpracování vyhledávací studie a projektové dokumentace k územnímu rozhodnutí pro celý úsek na území kraje (TEO plus). Dokončena vyhledávací studie, probíhá připomínkování návrhu trasování stezky. Zpracovávají se podklady k projektové dokumentaci pro územní rozhodnutí. Financováno z rozpočtu Středočeského kraje, zpracování DUR 4/2009.

6 6 Projektová příprava Český ráj Příprava a zpracování projektová dokumentace v oblasti Turnovska a Maloskalska (JENA-CZ). Vydáno územní rozhodnutí pro úsek Svijany, Dolánky – Rakousy a Malá Skála – Líšný. Připravuje se zadání dokumentace ke stavebnímu povolení. Dopracování projektové dokumentace pro úsek Rakousy – Malá Skála (varianta s lávkami přes místní část Křížky). Finanční podpora z rozpočtu Libereckého kraje.

7 7 Projektová příprava Český ráj, Krkonoše Dokončení vyhledávací studie v oblasti Semilska. Stanovení finálního trasování. Příprava zpracování projektové dokumentace na dalších úsecích (mj. Semilsko, Železnobrodsko, Turnovsko). Řešení trasování úseku Jilemnicko – Krkonoše - Polsko. Příprava žádosti do Regionálního operačního programu (březen 2009) - úsek Svijany a Dolánky – Líšný s realizací 2009 - 2011. Zpracování Programu rozvoje cyklistické dopravy v Libereckém kraji (GW Jizera = jedna z priorit).

8 8 Cyklojízdy GW Jizera 2008 Srpen - září 2008 Propagačně-informační akce na základě zkušeností z roku 2007. Cyklovyjížďky s průvodcem pro veřejnost podél toku řeky Jizery. Představení turistických zajímavostí v koridoru řeky a informace o projektu. Celkem se šesti vyjížděk zúčastnilo více než 250 cyklistů (Turnov, Semily, Krkonoše, Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Dolní Pojizeří). Největší zájem byl zaznamenán v Mladé Boleslavi a Mnichově Hradišti. Realizace s finanční podporou grantového programu Greenways Nadace Partnerství a Škody Auto, a.s.

9 9 Seminář GW Jizera 2008 Listopad 2008 Informační seminář pro obce, partnery projektu a odbornou veřejnost. Tisková konference k projektu. Cílem je výměna zkušeností s přípravou a budováním cyklostezek. V rámci semináře bude představeno nové logo a návrh propagačního letáku. Pokračování medializace projektu, zahájení marketingových aktivit a propagace. Realizace s finanční podporou grantového programu Greenways Nadace Partnerství a Škody Auto, a.s.

10 10 Greenway Jizera Rozvoj koridoru pro bezmotorovou dopravu Greenway Jizera není pouze o budování cyklostezky, ale o rozvoji koridoru řeky pro všechny druhy bezmotorové dopravy. Mezi další aktivity patří např. rekonstrukci pěší naučné stezky Údolím Jizery (Riegrova stezka) a koncept využití řeky Jizery pro vodáckou turistiku. Stávající vedení po vyznačených cyklotrasách (CT č. 241, 223, 4170, 22) s různorodým charakter a kvalitou. Stávající turistická nabídku v koridoru řeky Jizery, příprava propagačního letáku Greenway Jizera.

11 11 Současný stav Pozitiva Definice vize, rozvoj partnerství, systém managementu, výstupy propagačních akcí, nastartování procesu. Zpracování projektových dokumentací, potenciál území a přeshraniční spolupráce. Negativa Nedostatek finančních zdrojů, pomalý postup zpracování projektové dokumentace. Obtížné trasování, obtížné jednání s některými subjekty (ČD). Převis žádostí v dotačních programech.

12 12 Partnerství v projektu Sytém řízení a koordinace Celý projekt se nemůže rozvíjet bez fungujícího systému koordinace a řízení, aktivní komunikace a principu partnerství na všech úrovních. Koordinátorem projektu je Sdružení Český ráj, který mj. personálně zajišťuje jeho aktivity. Dohodu o spolupráci podepsali garanti úseků (Semily, Turnov, Mn.Hradiště, Ml.Boleslav, Krkonoše SMO a Zlatý pruh Polabí) a hejtmani Středočeského a Libereckého kraje. V roce 2008 podpořila aktivity Sdružení Český ráj a projekt Greenway Jizera Škoda Auto, a. s. Mladá Boleslav.

13 13 Partneři Partneři projektu Greenway Jizera

14 14 Kontakty Sdružení Český ráj Antonína Dvořáka 335, 511 01 Turnov www.cesky-raj.info Manažeři projektu Ing. Pavla BičíkováIng. Jiří Lukeš pavla.bicikova@seznam.czlukes@cesky-raj.info 724 078 973739 611 493 Děkujeme za pozornost.


Stáhnout ppt "Greenway Jizera 2008 Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav, 20. 11. 2008."

Podobné prezentace


Reklamy Google