Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborné sociální poradenství. Konzultační telefonické hodiny: po – st; 9 – 12 hodin. Osobní schůzky musí být předem dohodnuty vzhledem k hygienicko-epidemiologickému.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborné sociální poradenství. Konzultační telefonické hodiny: po – st; 9 – 12 hodin. Osobní schůzky musí být předem dohodnuty vzhledem k hygienicko-epidemiologickému."— Transkript prezentace:

1 Odborné sociální poradenství

2 Konzultační telefonické hodiny: po – st; 9 – 12 hodin. Osobní schůzky musí být předem dohodnuty vzhledem k hygienicko-epidemiologickému režimu. Schůzky lze dohodnout i mimo vyhrazené hodiny. Elektronický a pís. kontakt je možný kdykoliv. Odpovídáme s ohledem na naše personální a technické možnosti. Služba je poskytována bezplatně a na žádost uživatele může být poskytována anonymně. Při vstupu do služby je sociální pracovník povinen seznámit uživatele s vnitřními pravidly služby.

3 Statistické údaje o službě za rok 2015 V loňském roce využilo službu 110 uživatelů. 85 žen a 25 mužů, z toho dospělých 108, nezletilých od 16 ti do 18 ti let věku 2. Mladším uživatelům službu neposkytujeme, ale jejich rodičům, zákonným zástupcům a příbuzným. Odmítnutých uživatelů 0. Kapacita služby v registru poskytovatelů sociálních služeb pro rok 2015 činila 954 intervencí za rok. Tato kapacita byla naplněna. Nebyla evidována žádná stížnost ze strany uživatelů.

4 Nejčastější témata poskytované služby: Příspěvek na péči (podání, námitky, odvolání, atd.) Obdobně průkazy osoby se zdravotním postižením, invalidní důchody. Příspěvky obecně (příspěvek na mobilitu, na bydlení, atd.) Žádosti Dobrý anděl a Zlatá rybka a podobné organizace. Problematika hmotné nouze, orientace v oblasti nájemních smluv, pracovních smluv, rozvodů, úpravy styku s dítětem, majetkové vyrovnání. Edukační materiály, letecké pokyny, školní režim, atd. Orientace v oblasti psychologie a prenatální diagnostiky.

5 Nejčastější témata poskytované služby: Orientace v oblasti dluhové problematiky, rodinného rozpočtu, nákladů na léčbu. Započítání let do starobního důchodu. Předání různých kontaktů. Sociální bydlení. Podpora v nezaměstnanosti, rodičovská a mateřská dovolená. Problematika poradenství je velice široká oblast. Zde jsou uvedeny pouze nejčastější okruhy, které se objevují v naší službě. Prosíme všechny uživatele, kteří obdrží rozhodnutí, ve kterém je uvedena správní lhůta a potřebují naši konzultaci, aby tak učinili bez zbytečného odkladu a nečinili tak těsně před skončením lhůty.

6 Děkuji za pozornost www.cfklub.cz


Stáhnout ppt "Odborné sociální poradenství. Konzultační telefonické hodiny: po – st; 9 – 12 hodin. Osobní schůzky musí být předem dohodnuty vzhledem k hygienicko-epidemiologickému."

Podobné prezentace


Reklamy Google