Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP"— Transkript prezentace:

1 STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Zelené náměstí 1292 Uherské Hradiště    Tel.: 572 564 520 Pracovní doba Po – Pá – 15.00 Po dohodě i mimo tuto dobu

2 Čím se zabýváme Středisko výchovné péče Help je školské zařízení poskytující služby dětem, dospívajícím a jejich rodinám.   Mohou se na nás obrátit děti a dospívající do 18 let (26 let v případě studia) a jejich rodiny v obtížných životních situacích. Řešíme situace vztahující se k soužití v rodině, vzájemné komunikaci, zvládnutí obtížných  situací, ale i nevhodného chování dětí a dospívajících (nerespektování autorit, školní nekázeň, záškoláctví, návykové látky, trestná činnost a jiné).

3 Organizační struktura zařízení
SVP HELP je součástí Výchovného ústavu, základní školy a střední školy ve Střílkách. Legislativa: zákon 109/2002 sb., o výkonu ústavní výchovy nebo ochranné výchovy ve školských zařízeních a preventivně výchovné péči vyhláška 458/2005 sb., kterou se upravují podrobnosti o organizaci výchovně vzdělávací péče ve střediscích výchovné péče metodický pokyn upřesňující podmínky činnosti středisek výchovné péče č. j /

4 Komu jsou služby určeny
Rodinám s dětmi, dospívajícími, kteří navštěvují školské zařízení. Osobám zodpovědným za výchovu, vychovatelům, pěstounům, učitelům všech typů škol. Školám Spolupracujeme s OSPOD a dalšími organizacemi a odborníky poskytující služby dětem, dospívajícím a jejich rodinám.

5 Doporučujeme pracovat za přítomnosti celé rodiny.
Nabízíme: rodinné poradenství a terapii, individuální poradenství a terapii, psychologickou diagnostiku, zprostředkování internátních pobytů, nejčastěji ve Středisku výchovné péče Domek ve Zlíně, následnou péči po absolvování programů internátním oddělení, metodické konzultace pro odborníky, kteří pracují s dětmi a dospívajícími, doporučení, případně kontakt na jiné odborné zařízení. Poskytujeme jednorázové poradenství, ale častěji probíhá spolupráce formou opakovaných konzultací. Doporučujeme pracovat za přítomnosti celé rodiny.

6 Kdo jsme: V našem týmu najdete sociální pracovnici, speciální pedagogy- etopedy, psychologa. V případě potřeby zprostředkujeme spolupráci s dalšími institucemi.

7 školám a pedagogům nabízíme
Programy s třídními kolektivy zaměřené na řešení konkrétních problematických jevů ve třídách. Metodické vedení pedagogických pracovníků Individuální i skupinové konzultace pro pedagogické pracovníky - čtvrtek.

8 Co je dobré vědět před využitím našich služeb:
Kontaktovat nás můžete telefonicky, mailem nebo osobně a dohodnout si termín setkání. Služby jsou poskytovány bezplatně. Není třeba žádných dalších doporučení. Při spolupráci může klient očekávat takt, respekt, citlivost a ohled na své konkrétní možnosti. Navštivte naše webové stránky

9 Kde nás najdete Zelené náměstí 1292 (areál bývalých kasáren) SVP HELP
Směr Jarošov (Kaufland) SVP HELP Směr centrum ZŠ sportovní

10 STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP


Stáhnout ppt "STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP"

Podobné prezentace


Reklamy Google