Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Farní charita Litomyšl

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Farní charita Litomyšl"— Transkript prezentace:

1 Farní charita Litomyšl
Sanace rodiny Farní charita Litomyšl

2 Sanace rodiny sociálně aktivizační služba
soubor opatření sociálně-právní ochrany dětí sociálních služeb a dalších opatření poskytovaných rodičům a dětem, jejichž sociální, biologický a psychologický vývoj je ohrožen dlouhodobý proces, jehož cílem je zmírnění nebo eliminování příčin ohrožení dítěte v rodině

3 SAR Farní charita Litomyšl
akreditace od poskytována dvěma pracovníky terénní služba

4 Motto: Má-li tvůj přítel hlad, nedávej mu rybu, ale nauč ho lovit.
Poslání a cíl Poskytovat pomoc rodinám s dětmi z Litomyšle a spádových oblastí při vytváření funkčního rodinného prostředí. Podpora při obnovování základních funkcí rodiny. Podpora samostatnosti rodiny, mobilizace jejích vnitřních zdrojů. Motto: Má-li tvůj přítel hlad, nedávej mu rybu, ale nauč ho lovit.

5 Posilování funkcí a kompetencí rodiny bez závislosti na službě.
Rodinám poskytujeme základní sociální poradenství výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti zprostředkování kontaktu se společenským prostředím sociálně-terapeutické činnosti podpora při obstarávání osobních záležitostí Posilování funkcí a kompetencí rodiny bez závislosti na službě.

6 Zařazování rodin do SAR
primárně na základě doporučení OSPOD města Litomyšl škola – jako zainteresovaná instituce – má možnost dát doporučení pro zařazení rodiny do programu doporučení dalších institucí (např. dětský lékař,…)

7 SAR a školy komunikace spolupráce
hledání společných cest a možných řešení v podpoře dítěte a rodičů pomoc při zprostředkování kontaktu škola – rodiče, rodiče – škola pomoc při zprostředkování kontaktu mezi rodiči a odborníky (př. PED-PSY poradny, SVP,…)

8 Děkuji za pozornost…


Stáhnout ppt "Farní charita Litomyšl"

Podobné prezentace


Reklamy Google