Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě."— Transkript prezentace:

1 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.

2 Půdní vestavby mají vodorovné, šikmé i svislé obvodové konstrukce obytného podkroví. Základní výhody systému půdní vestavby ze sádrokartonu je : a)úspora času a nákladů b)jednoduché rychlé a čisté zpracování c)zlepšení tepelných a zvukových vlastností konstrukcí d) protipožární ochrany Na obklad šikmých stěn a stropu používáme protipožární sádrokarton tl. 15mm. Před realizací sádrokartonového obkladu musí být dokončeny všechny zásahy do konstrukce krovu: zpevnění krovu osazena střešní okna Půdní vestavby mají vodorovné, šikmé i svislé obvodové konstrukce obytného podkroví. Základní výhody systému půdní vestavby ze sádrokartonu je : a)úspora času a nákladů b)jednoduché rychlé a čisté zpracování c)zlepšení tepelných a zvukových vlastností konstrukcí d) protipožární ochrany Na obklad šikmých stěn a stropu používáme protipožární sádrokarton tl. 15mm. Před realizací sádrokartonového obkladu musí být dokončeny všechny zásahy do konstrukce krovu: zpevnění krovu osazena střešní okna

3

4 Provedení půdní vestavby: 1. Minerální izolace: Mezi krovy vkládáme minerální izolaci o 10 až20mm větší, než je světlá vzdálenost krokví. Tloušťka tepelné izolace je min 20cm. Vrstva tepelné izolace probíhá ve střešní rovině až k pozednici. Stejným způsobem vkládáme minerální izolaci u stropní konstrukce, které nám tvoří kleštiny. 2. Rošt : Přes krovy i kleštiny vytvoříme podkladový rošt z naimpregnovaných desek širokých 6 cm a tloušťce 24mm 3. Parozábrana: Na takto připravený rošt připevňujeme parozábranu pomocí terčů z oboustranně lepící pásky. Mezi parozábranou nám vzniká oboustranná vzduchová mezera. Provedení půdní vestavby: 1. Minerální izolace: Mezi krovy vkládáme minerální izolaci o 10 až20mm větší, než je světlá vzdálenost krokví. Tloušťka tepelné izolace je min 20cm. Vrstva tepelné izolace probíhá ve střešní rovině až k pozednici. Stejným způsobem vkládáme minerální izolaci u stropní konstrukce, které nám tvoří kleštiny. 2. Rošt : Přes krovy i kleštiny vytvoříme podkladový rošt z naimpregnovaných desek širokých 6 cm a tloušťce 24mm 3. Parozábrana: Na takto připravený rošt připevňujeme parozábranu pomocí terčů z oboustranně lepící pásky. Mezi parozábranou nám vzniká oboustranná vzduchová mezera.

5

6 4. Rošt pod sádrokarton: Vytvoříme podkladový rošt šikmých a vodorovných stěn. Rošt provedeme z CD profilů, který připevníme šrouby do předcházejícího dřevěného roštu. Osová vzdálenost mezi profily je 41,5cm. U štítu připevníme obvodový profil UD pomocí natloukacích hmoždinek 5. Instalace: Nyní necháme zhotovit rozvod vody, elektrické energie atd. (pokud rozvody procházejí vnitřními prostory, nebude těmito rozvody narušena parozábrana). 4. Rošt pod sádrokarton: Vytvoříme podkladový rošt šikmých a vodorovných stěn. Rošt provedeme z CD profilů, který připevníme šrouby do předcházejícího dřevěného roštu. Osová vzdálenost mezi profily je 41,5cm. U štítu připevníme obvodový profil UD pomocí natloukacích hmoždinek 5. Instalace: Nyní necháme zhotovit rozvod vody, elektrické energie atd. (pokud rozvody procházejí vnitřními prostory, nebude těmito rozvody narušena parozábrana).

7

8 6. Sádrokarton: Na připravený rošt stropu položíme sádrokartonovou desku a připevňujeme samořeznými šrouby TN délky 25mm s maximální roztečí 170mm. Jednotlivé desky klademe na sraz. Dodržujeme převazování spár alespoň o jednu vzdálenost mezi profily- spáry nesmí tvořit kříž. Desky montujeme délkou kolmo na směr profilu. 7. Stejným způsobem přišroubujeme sádrokartonové desky na šikmou stěnu a nadezdívku. 6. Sádrokarton: Na připravený rošt stropu položíme sádrokartonovou desku a připevňujeme samořeznými šrouby TN délky 25mm s maximální roztečí 170mm. Jednotlivé desky klademe na sraz. Dodržujeme převazování spár alespoň o jednu vzdálenost mezi profily- spáry nesmí tvořit kříž. Desky montujeme délkou kolmo na směr profilu. 7. Stejným způsobem přišroubujeme sádrokartonové desky na šikmou stěnu a nadezdívku.

9

10 8. Tmelení: Spoje a hlavičky šroubů přetmelíme tmelem. Po nanesení tmelu do spáry vtlačíme do první vrstvy bandážní pásek. Po 30minutách překryjeme další vrstvu tmelem a nerovnosti vyrovnáme špachtlí. Spáry přebrousíme. Nakonec uděláme přetmelení jemným tmelem a znovu přebrousíme. 8. Tmelení: Spoje a hlavičky šroubů přetmelíme tmelem. Po nanesení tmelu do spáry vtlačíme do první vrstvy bandážní pásek. Po 30minutách překryjeme další vrstvu tmelem a nerovnosti vyrovnáme špachtlí. Spáry přebrousíme. Nakonec uděláme přetmelení jemným tmelem a znovu přebrousíme.

11 Na protipožární sádrokarton tl. 15mm Je o 10 až 20mm větší Rošt šroubujeme na krokve a kleštiny. Rošt zhotovíme z CD profilů, které přišroubujeme do dřevěného roštu. Pomocí natloukacích hmoždinek Samořeznými šrouby TN délky 25mm Maximálně 170mm Bandážní pásek

12 Použité zdroje: archiv autora


Stáhnout ppt "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě."

Podobné prezentace


Reklamy Google