Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Dopravní zeměpis, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Dopravní zeměpis, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek."— Transkript prezentace:

1

2 Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Dopravní zeměpis, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky doplněných textem podporujícím výklad učitele Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku. Pro možnost plného využití materiálu je potřebné být připojen k internetu a mapku železničních tratí ČD.

3

4 N ěmecko D olní Žleb D ěčín Ú stí nad Labem L ovosice K ralupy nad Vltavou P raha B enešov u Prahy T ábor V eselí nad Lužnicí Č eské Budějovice H orní Dvořiště R akousko TRASA D olní Žleb – P raha vede po I. koridoru

5 V eselí nad Lužnicí Č eské Velenice R akousko

6 DÉLKA KORIDORU 340km (po I. Koridoru je délka 140km a odbočná větev 56 km) MEZI PRAHOU A BYSTŘICÍ U BENEŠOVA BYLA VYBUDOVÁNA NOVÁ VYSOKORYCHLOSTNÍ TRAŤ (VRT) NA 200 - 250 KM/H. MODERNIZACE JE ROZDĚLENA NA RAMENA 1) Dolní Źleb – Praha 2) Praha – Veselí nad Lužnicí 3) Veselí nad Lužnicí – Horní Dvořiště

7 TRATĚ ČD, PO KTERÝCH VEDE IV. KORIDOR HLAVNÍ TRASA: 098 D ěčín – Dolní Žleb - B ad Schandau (osobní vlaky ) 090 ( P raha -) K ralupy nad Vltavou - ú stí nad Labem - D ěčín 091 Souhrnná doprava P raha - K ralupy nad Vltavou 221 Souhrnná doprava P raha – B enešov u Prahy 220 ( P raha -) B enešov u Prahy - Č eské Budějovice 196 Č eské Budějovice - S ummerau ODBOČNÁ TRASA: 199 Č eské Budějovice - G münd NÖ

8  1.Popiš trasu IV. Koridoru?  2.Uveď, která část trasy vede po I. Koridoru?  3.Jaké znáš tratě IV. Koridoru?

9 ŽEMLIČKA, Zdeněk; MYNAŘÍK, Jaroslav. Doprava a přeprava 1. díl. Praha: Nadatur, 2008, ISBN 80-7270-030-8 (BROŽ.). ŠIROKÝ, Jaromír. Základy technologie a řízení dopravy, Vyd. 1. Pardubice: Institut Jana Pernera, 2007, ISBN 978-80-7194-983-1 (BROŽ). Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora.


Stáhnout ppt "Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Dopravní zeměpis, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek."

Podobné prezentace


Reklamy Google