Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek."— Transkript prezentace:

1

2 Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky doplněných textem podporujícím výklad učitele Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku. Pro možnost plného využití materiálu je potřebné být připojen k internetu.

3

4 1) ZAHAJOVACÍ FÁZE tvorba potencionálního obchodního případu

5  N a základě požadavku (poptávky) zákazníka se otevře daný obchodní případ.  Z ákazník musí zasilateli sdělit všechny potřebné údaje pro vyhledání nejvhodnějšího dodavatele služby.  P o získání všech potřebných údajů může zasilatel přikročit k tvorbě cenové nabídky.  V okamžiku, kdy zákazník oznámí, že cenovou nabídku akceptoval, může zasilatel přistoupit k realizaci obchodního případu.  V šechny přípravné dokumenty (poptávkový list, cenovou nabídku, zpráva o předání nabídky) by měl zasilatel ukládat.

6

7 2) REALIZAČNÍ FÁZE realizace obchodního případu

8  S kládá se z uzavření smluv: zasilatel – zákazník; zasilatel – dopravce.  V průběhu celé realizace obchodního případu zasilatel zastupuje a hájí zájmy svého zákazníka, od kterého si vyžádal podrobné instrukce o zakázce.  P odobně jako v první fázi nakládá se všemi dokumenty.

9

10 3) FAKTURAČNÍ FÁZE 3) FAKTURAČNÍ FÁZE uzavření obchodního případu

11 Je závěrečnou fází a má dvě etapy:  Z asilatel co nejrychleji fakturuje zákazníkovi náklady spojené s obstaráním služby v souladu s uzavřenou smlouvou.  P roplacení faktury zasilatelem, které dostane od dodavatele. (dopravce)

12

13  1.Popiš zahajovací fázi?  2.Popiš realizační fázi?  3.Popiš fakturační fázi?

14 KAMPF, Rudolf; CEMPÍREK, Václav. Zasilatelství. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2005, ISBN 80-7194-745-8 (BROŽ.). Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora.


Stáhnout ppt "Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek."

Podobné prezentace


Reklamy Google