Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie osazování ocelových zárubní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie osazování ocelových zárubní."— Transkript prezentace:

1 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie osazování ocelových zárubní.

2 VYRÁBÍ SE: - nejčastěji z lisovaného plechu VYRÁBÍ SE: - nejčastěji z lisovaného plechu OSAZUJÍ SE: - při vyzdívání příček a zdí OSAZUJÍ SE: - při vyzdívání příček a zdí POSTUP OSAZOVÁNÍ: odhalíme a odstraníme závady na zárubni určíme správný způsob otvírání (dveře levé nebo pravé)

3 vyrovnáme zárubni do směru líce zdi nebo příčky osadíme střed zárubně na střed otvoru vyrovnáme stojky do svislé polohy a nadpraží do vodorovnosti zkontrolujeme výšku zárubně od váhorysu ke spodní ploše nadpraží zajistíme zárubni ve svislé poloze - přivázáním stojek k pomocným sloupkům - zavětrováním zárubně šikmými vzpěrami zajistíme zárubni ve svislé poloze - přivázáním stojek k pomocným sloupkům - zavětrováním zárubně šikmými vzpěrami

4 zazdíme a zalijeme zárubni vápenocementovou maltou - provádí se velmi opatrně zazdíme a zalijeme zárubni vápenocementovou maltou - provádí se velmi opatrně provedeme svislé vyrovnání olovnicí zkontrolujeme konečnou rovinnost očistíme zárubni od malty po zatvrdnutí malty: odstraníme pomocné sloupky nebo zavětrování

5 Použité zdroje: vlastní


Stáhnout ppt "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie osazování ocelových zárubní."

Podobné prezentace


Reklamy Google