Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL."— Transkript prezentace:

1 S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

2 Cukrá ř ské výrobky

3 Vysoká energetická hodnota /tuky, cukry/

4  Korpusy – těsta  Náplně  Polevy

5  Linecké těsto/korpus/ – linecká kolečka, košíčky  Listové těsto/korpus/ – žloutkové řezy  Vaflové těsto/korpus/ (s oříšky) – kolečka  Pálené těsto/korpus/ – větrník, věnečky, banánky  Jádrové těsto/korpus/ (převládají oříšky) – rohlíčky  Šlehané těsto/korpus/ - podle obsahu tuku se dělí na lehké a těžké hmoty

6

7

8

9 ROZDĚLENÍ:  Lehké hmoty  Těžké hmoty

10  DORTOVÁ  DOBOŠOVÁ  PIŠKOTOVÁ  BUFLERY  BEZÉ HMOTA  SNĚHOVÁ HMOTA  ŽLOUTKOVÁ HMOTA

11  TERSKÁ HMOTA vzniká třením cukru, tuku, bílků a mandlí  SACHROVÁ HMOTA ušlehané žloutky s olejem se spojí s bílkovým sněhem, moukou a čokoládou nebo kakaem

12  KYNUTÉ  ČAJOVÉ  DEZERTY  MODELOVANÉ VÝROBKY

13  KAKAOVÝ KRÉM  ČOKOLÁDOVÝ KRÉM  KÁVOVÝ KRÉM  VANILKOVÝ KRÉM  MÁSLOVÝ KRÉM, S PUDINKEM, LÍSKOOŘÍŠKOVÝ  BANÁNOVÝ KRÉM  ŽLOUTKOVÝ KRÉM  JAHODOVÝ KRÉM  PUNČOVÝ KRÉM  TVAROHOVÝ KRÉM  BROSKVOVÝ KRÉM  JABLEČNÁ NÁPLŇ  OŘECHOVÁ NÁPLŇ  MAKOVÁ NÁPLŇ

14  CUKROVÁ POLEVA  ČOKOLÁDOVÁ POLEVA-ZRCADLOVÁ  BÍLKOVÁ POLEVA  JAHODOVÁ POLEVA-ZRCADLOVÁ  PISTÁCIOVÁ POLEVA  MANDLOVÁ POLEVA  ROSOLOVÁ POLEVA  FONDÁNOVÁ POLEVA  MARCIPÁN

15 ZÁKUSKY:  Věnečky  Větrníky  Rohlíčky  Žloutkový řez  Punčový řez  Ovocný řez  Štafetka  Košíček ovocný, čokoládový  Indián  Špička  Rakvička  Kremrole, kokoska…..

16 DORTY:  Máslový dort  Čokoládový dort  Harlekýn  Pařížský dort  Ovocný dort  Ořechový dort  Šlehačkový dort…

17  v chladící lednici maximálně 24 hod.  šlehačkové zákusky a dorty se neskladují, objednávat pouze tolik, kolik se jich ten den prodá

18  žluklá tuková náplň  kyselá šlehačka  popraskaný rosol  nestejné velikosti zákusků  pomačkaný /rozmáčklý/ zákusek  připálený korpus

19 1. Ze kterých částí se skládá cukrářský výrobek? 2. Vyjmenujte 10 zákusků. 3. Vyjmenujte 5 dortů? 4. Řekněte složení věnečku a ovocného dortu.

20              20s%20kakaovou%20polevou%2050g.jpg 20s%20kakaovou%20polevou%2050g.jpg  20kokosov%C3%A1%2050g.jpg 20kokosov%C3%A1%2050g.jpg  m%20kr%C3%A9mem%2050g.jpg m%20kr%C3%A9mem%2050g.jpg  2040g.jpg 2040g.jpg  %20polevou%2040g.jpg %20polevou%2040g.jpg  A1novou%20polevou%2060g.jpg A1novou%20polevou%2060g.jpg  BD%20s%20fond%C3%A1novou%20polevou%20120g.jpg BD%20s%20fond%C3%A1novou%20polevou%20120g.jpg  8Dek%20s%20pudinkov%C3%BDm%20kr%C3%A9mem%2050g.jpg 8Dek%20s%20pudinkov%C3%BDm%20kr%C3%A9mem%2050g.jpg  dinkov%C3%BDm%20kr%C3%A9mem%20a%20ovocem%2050g.jpg dinkov%C3%BDm%20kr%C3%A9mem%20a%20ovocem%2050g.jpg

21   5%99ez%2080g.jpg 5%99ez%2080g.jpg  %C3%AD%C5%BEskou%20%C5%A1leha%C4%8Dkou%20100g.jpg %C3%AD%C5%BEskou%20%C5%A1leha%C4%8Dkou%20100g.jpg    pi%C5%A1kot%20s%20kakaovou%20polevou%2050g.jpg pi%C5%A1kot%20s%20kakaovou%20polevou%2050g.jpg            

22 Autorem materiálu a jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Kapalínová


Stáhnout ppt "S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL."

Podobné prezentace


Reklamy Google