Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Cukrářské moučníky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_128_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Cukrářské moučníky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_128_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická."— Transkript prezentace:

1 Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Cukrářské moučníky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_128_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Základní technologické postupy přípravy pokrmů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy pokrmů Klíčová slova:Těsta, náplně, polevy Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 5. července 2013 Soubory DUM: Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín

2

3 Jsou to náročnější moučníky Podávají se po obědě nebo ke kávě Servírují se na dezertním talířku Mají většinou tři části:  těsto  náplň  poleva

4 Slouží jako základ moučníku Liší se podle použitých surovin i způsobu přípravy Základní druhy:  listové – záviny, šátečky, tubičky,…  linecké – cukroví, koláčky,…  piškotové – rolády, dorty, bublaniny,…

5 –slouží k naplnění těst –mají různou příchuť (kokos, ořechy, čokoláda, vanilka, ananas,…) –základní druhy: žloutkový krém - věnečky, řezy,… máslový krém - dorty, rolády,…

6  Slouží k překrytí a zdobení moučníků  Mají různou barvu i chuť (citrónová, malinová, čokoládová, bílková,…)  Na polevu můžeme položit různé ořechy či ozdoby z marcipánu

7 Popiš činnosti na obrázcích:

8


Stáhnout ppt "Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Cukrářské moučníky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_128_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická."

Podobné prezentace


Reklamy Google