Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_543 Spotřeba potravin a výroba mouky - Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_543 Spotřeba potravin a výroba mouky - Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_543 Spotřeba potravin a výroba mouky - Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor:Ing. Jan Tesarčík Průřezové téma:Člověk a svět práce Tématický celek:Technologické procesy Ročník:4 Datum tvorby:01.09.2012 Datum a místo ověření: 12.09.2012 Druh učebního mater.: Test Anotace: Prověření znalostí,druhy surovin, výkup, mletí zrna, třídění, hlavní a vedlejší produkty Klíčová slova: zrno, šrotování, třídění, mouka Metodický pokyn:Určeno k přezkoušení vědomostí Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů

2 Test na výrobu mouky

3 1 bezlepková mouka se vyrábí z: a) pšenice b) ječmene c) kukuřice d) proso

4 2 výtěžnost při výrobě mouky je: a) 58 % b) 68 % c) 78 % d) 88 %

5 3 lepek má schopnost vázat: a) vodu a bílkoviny b) tuky a škroby c) bílkoviny a tuky d) vodu a škroby

6 4 minimální množství lepku u pekařské pšenice je: a) 20 % b) 23 % c) 26 % d) 29 %

7 5 mezi nebezpečná semena plevelů v obilí řadíme: a) koukol b) pcháč c) svízel d) šťovík

8 6 při kartáčování obilí získáváme: a) endosperm b) otruby c) plevy d) klíčky

9 7 kondiciování znamená: a) zvyšování vlhkosti před loupáním b) obrušování prachu c) míchání zrna na určitou kvalitu d) loupání obalu od endospermu

10 8 luštění znamená: a) mletí krupice na mouku hladkou a polohrubou b) oddělování krupice od šrotu c) drcení endospermu na šrot d) závěrečné mletí

11 9 nejlepší vlastností má mouka: a) ihned po mletí b) 1 týden po mletí b) 2 týdny po mletí c) 3 týdny po mletí

12 10 krmná mouka je: a) mouka, která má menší obsah lepku b) méně kvalitní šrot c) kousky zrn, které se po 2. šrotování nepodařilo rozbít d) kousky obilek, které se ani po 4. šrotování nepodařilo rozbít

13 Správné výsledky

14 1 bezlepková mouka se vyrábí z: a) pšenice b) ječmene c) kukuřice d) proso

15 2 výtěžnost při výrobě mouky je: a) 58 % b) 68 % c) 78 % d) 88 %

16 3 lepek má schopnost vázat: a) vodu a bílkoviny b) tuky a škroby c) bílkoviny a tuky d) vodu a škroby

17 4 minimální množství lepku u pekařské pšenice je: a) 20 % b) 23 % c) 26 % d) 29 %

18 5 mezi nebezpečná semena plevelů v obilí řadíme: a) koukol b) pcháč c) svízel d) mák

19 6 při kartáčování obilí získáváme: a) endosperm b) otruby c) plevy d) klíčky

20 7 kondiciování znamená: a) zvyšování vlhkosti před loupáním b) obrušování prachu c) míchání zrna na určitou kvalitu d) loupání obalu od endospermu

21 8 luštění znamená: a) mletí krupice na mouku hladkou a polohrubou b) oddělování krupice od šrotu c) drcení endospermu na šrot d) závěrečné mletí

22 9 nejlepší vlastností má mouka: a) ihned po mletí b) 1 týden po mletí b) 2 týdny po mletí c) 3 týdny po mletí

23 10 krmná mouka je: a) mouka, která má menší obsah lepku jak 23 % b) šrot z méně kvalitního obilí c) mouka smíchaná s otrubami d) kousky endospermu, který se ani po konečném šrotování nepodařilo rozbít


Stáhnout ppt "Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_543 Spotřeba potravin a výroba mouky - Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská."

Podobné prezentace


Reklamy Google