Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Porada vedoucích 27/8/13 Personální změny (JL) Finance (ZV) Marketing/PR – Dr. Max (ZK,BB, RP) – Žít déle doma (ZK) – B7 (JL) – Kampaň TPA (RP) Příbram.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Porada vedoucích 27/8/13 Personální změny (JL) Finance (ZV) Marketing/PR – Dr. Max (ZK,BB, RP) – Žít déle doma (ZK) – B7 (JL) – Kampaň TPA (RP) Příbram."— Transkript prezentace:

1 Porada vedoucích 27/8/13 Personální změny (JL) Finance (ZV) Marketing/PR – Dr. Max (ZK,BB, RP) – Žít déle doma (ZK) – B7 (JL) – Kampaň TPA (RP) Příbram (RP) Seniorská míle (ZK) Doporučení pro primátora (JL) Konference Stáří spojuje 2013 (OS) Dotace & granty (MD) Dračí lodě (RP) Národní divadlo 1/10 (MP) CDS & aktivizace& dobrovolníci (RP,LH,JL) 10let divadla (BL) Divadelní sezóna (BL) Senior bazar (MP) Soud s Turkem (JL)

2 Zaměstnání a péče o závislé seniory v rodině. B7 sociální inovace, inovace ve službách – Cílem projektu je prokázat efektivnost při zavedení nových synergických procesů partnerství s pečujícími osobami při poskytování terénních sociálních služeb. Spoluprací s pečujícími, kterým péče o závislé rodiče/blízké brání setrvat v zaměstnání, pokračovat v kariéře a uplatnit se na trhu práce, vytvořit nové modely sdílených služeb. Začlenit pečující do procesu poskytování sociálních služeb a zvýšit jejich šanci udržet se, nebo znovu získat zaměstnání. Zreálnit podíl pečujících rodin na péči o závislé seniory, upravit režim a rozsah služeb. Odlehčit pečujícím jejich psychickou i fyzickou zátěž vyplývající z péče a zlepšit jejich podmínky pro uplatnění na trhu práce. – Pečující jako koneční příjemci příspěvku na péči, analýza jejich potřeb, optimalizace nástrojů a podpory. Podpora pečujících pro jejich udržení v zaměstnání či obnovení zaměstnatelnosti a nalezení souladu mezi pracovním a soukromým životem (koncept Age managementu) – Provést základní edukaci pracovníků úřadů práce v oblasti terénních a ambulantních služeb pro seniory. – Vytvářet příležitostná školící prostředí v obcích, kde bychom seznamovali místní seniory, pečující osoby v aktivním věku a nezaměstnané s možnostmi řešení jejich problémů. Budeme hledat i další oboustranně přínosné podoby spolupráce s ÚP a obcemi. – Využít výhod synergie terénních služeb: tísňová péče, pečovatelská služba, centrum denních služeb, osobní asistence, odlehčovací, pobytové a rehabilitační centrum a také domácí zdravotní a rehabilitační péče. Tyto služby jsou zásadní k deinstitucionalizaci služeb pro seniory

3 CO POTŘEBUJÍ SENIOŘI V HLAVNÍM MĚSTĚ PRAZE Diskusní dokument pro primátora HMP zpracoval kolektiv o.s. ŽIVOT 90 OSNOVA: KONCEPČNÍ ČINNOST MĚSTO PŘÁTELSKÉ K SENIORŮM PARTICIPACE UNIVERZÁNÍ DESIGN KOMUNITNÍ ŽIVOT BYDLENÍ DEPISTÁŽE SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO STÁRNOUCÍ MĚSTO TERÉNNÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE INFORMOVANOST, PORADENSTVÍ, VZDĚLÁVÁNÍ, UČENÍ KRIMINALITA A SENIOŘI DOSTUPNOST SLUŽEB (FINANČNÍ, MÍSTNÍ, ČASOVÁ) BEZBARIÉROVOST KULTURA ZDÁNLIVÉ MALIČKOSTI FINANCOVÁNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA – EVROPSKÉ FONDY 2014- 2020

4

5

6

7 Divadlo U Valšů vstoupí do jubilejní 10. sezóny stylově, protože 26. září uvedeme benefici Luby Skořepové a oslavíme tak její 90. narozeniny. Dvě devadesátky, tou druhou je číslovka v názvu našeho sdružení, se tak propojí. Budeme pokračovat v reprízování úspěšných inscenací: Manžel pro Opalu, Manželské štěstí, Past, Hodný pan doktor. Připravujeme benefice, Marie Tomášové, Libuše Domanínské, fotografa Jindřicha Štreita a dalších významných osobností. Vzpomínku na režiséra Jiřího Krejčíka. Novinkou v našem repertoáru budou tzv. scénická čtení. To je žánr, ve kterém se uplatní divadelní inscenace i četba. Věřím, že si společně s interprety vychutnáte kupříkladu Vančurovo Rozmarné léto, Čapkovo Jak se co dělá, Langrovu Periferii.

8

9


Stáhnout ppt "Porada vedoucích 27/8/13 Personální změny (JL) Finance (ZV) Marketing/PR – Dr. Max (ZK,BB, RP) – Žít déle doma (ZK) – B7 (JL) – Kampaň TPA (RP) Příbram."

Podobné prezentace


Reklamy Google