Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Cíl této brožury je podat ve stručné formě a z praktického pohledu základní informace o sledování růstu dítěte, zjištění jeho odchylky, určení příčiny.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Cíl této brožury je podat ve stručné formě a z praktického pohledu základní informace o sledování růstu dítěte, zjištění jeho odchylky, určení příčiny."— Transkript prezentace:

1

2 Cíl této brožury je podat ve stručné formě a z praktického pohledu základní informace o sledování růstu dítěte, zjištění jeho odchylky, určení příčiny malého vzrůstu a dát přehled o dnešních možnostech jeho léčby. Brožura je určena všem, kteří se o růst člověka zajímají laicky, především rodičům dětí v období růstu. Významné informace zde mohou najít také ti, kteří pečují o zdraví dětí a dospívajících včetně lékařů, kteří nejsou na problematiku růstu a jeho poruch ve své praxi přímo zaměřeni.

3 Selhání růstu má dva významy. 1. Zachycení zpomalení růstu co nejdříve dává šanci včas odhalit závažné onemocnění ( včetně život ohrožujícího! ), které se poruchou růstu navenek projevuje. Včasnost zásahu je předpokladem úspěchu léčby jak samotné příčinné nemoci, tak i poruchy růstu jako takové. 2. Porucha růstu je pro dítě a jeho rodinu velmi stresující. Může mít významné negativní dopady na psychické a sociální zdraví. Psychosociální význam normálnosti výšky postavy je totiž i v dnešní době stále hodně velký.

4 Růst dítěte je jeden z nejvýznamnějších ukazatelů zdraví, který rodiče sami nebo ve spolupráci s praktickými lékaři sledují. Růst člověka přitahuje neustále. Přitahuje nás ještě více v dnešní době, kdy skutečně lze v některých případech výšku během dětství do dospělosti ovlivnit.

5

6 Děkuji za pozornost jaroslav.skvor@mnul.cz


Stáhnout ppt "Cíl této brožury je podat ve stručné formě a z praktického pohledu základní informace o sledování růstu dítěte, zjištění jeho odchylky, určení příčiny."

Podobné prezentace


Reklamy Google