Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DALE CARNEGIE 1888 – 1955 Americký myslitel, který zasvětil svůj život vzdělávání a školení lidí, kteří toužili po úspěšné kariéře. Martin Dolenský 2010.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DALE CARNEGIE 1888 – 1955 Americký myslitel, který zasvětil svůj život vzdělávání a školení lidí, kteří toužili po úspěšné kariéře. Martin Dolenský 2010."— Transkript prezentace:

1 DALE CARNEGIE 1888 – 1955 Americký myslitel, který zasvětil svůj život vzdělávání a školení lidí, kteří toužili po úspěšné kariéře. Martin Dolenský 2010 / Jan Fictum Iva Škopová

2 Osnova Životopis Přínosy, významná díla Citáty
Kurzy Dale Carnegie Training®

3 Životopis Dale Breckenridge Carnegie se narodil
v Maryville v Missouri. State Teacher‘s College ve Warrensburgu. Prodej pro Armour & Company v Omaze Lektor v populárních kurzech pro dospělé Chautauqua poblíž Jamestownu.

4 Životopis Studie v New Yorku - American Academy of Dramatic Arts (Dr. Harley v Polly of the Circus). Obchodování a prodej automobilů značky Packard. Školy YMCA v New Yorku Dale Carnegie Course.

5 Životopis 1913 - Jak přednášet a ovlivňovat lidi při podnikání.
Jak úspěšně mluviti a působiti na lidi v praktickém životě (bestseller). $/týden → Carnegie Hall.  Carnagey → Carnegie.

6 Životopis Vydal několik dalších bestsellerů, získal pohádkové jmění.
Krachu na burze v roce 1929 – počátek velké hospodářské krize ve Spojených státech I v nepříznivé době Dale Carnegie stále učí ostatní lidi, jak se stát úspěšnými. 30.léta - Jak získávat přátele a působit na lidi.

7 Životopis Založení instituce - Dale Carnegie Institute for Effective Speaking and Human Relations. Novinové články, vlastní rozhlasový pořad - interview se slavnými osobnostmi tehdejší doby - Clark Gable - Marconi - Mary Pickford. Význačný lektor a vyhledávaný poradce světových vůdčích osobností.

8 Životopis Významné knihy: Jak si přestat dělat starosti a začít žít, Jak se těšit ze života a ze své práce, Jak rozvíjet sebevědomí a ovlivňovat lidi veřejnými přednáškami. Závěry práce: nekritizovat, neodsuzovat, nestěžovat si, vyjadřovat opravdové uznání a porozumění a vzbudit u druhých osob dychtivou žádost.

9 Životopis Jak se stát oblíbeným? Pro každou osobu je její jméno tím nejsladším a nejdůležitějším v jakémkoliv jazyce.    Zemřel Pohřben ve městě Belton, Missouri.

10 Přínosy, významná díla Carnegie svými knihami inspiroval jak obyčejné lidi, tak i velké myslitele Společná myšlenka: „Díky sebevzdělávání a osobnímu rozvoji se můžete stát lepším člověkem“. Jak správně myslet, jednat a mluvit Jak získávat přátele a působit na lidi Jak prodat více a stát se skutečným profesionálem Jak se radovat ze života a z práce Jak se zbavit starostí a začít žít

11 Přínosy, významná díla Jak mluvit a působit na druhé při obchodním jednání Zlatá kniha

12 Jak správně myslet, jednat a mluvit
Je spíše deníkem, poznámkovým blokem 8 kapitol: komunikace, naslouchání a další dovednosti k broušení k dokonalosti. V kapitole konverzace – prostor i pro drobnosti Komunikaci = královská disciplínu

13 Jak správně myslet, jednat a mluvit
„Existují čtyři, a právě jen čtyři způsoby, kterými přicházíme do kontaktu s okolním světem. A jsme oceňováni a hodnoceni právě podle těchto čtyř kritérií: co uděláme, jak vypadáme, co říkáme a jak to říkáme.“ Nedostatky knihy a odkazy na vědecké výzkumy, vlastní kurzy – dojem, že čtenář čte spíše náborovou brožuru než knihu.

14 Jak získávat přátele a působit na lidi
Jeden ze světových bestsellerů, její první vydání si koupilo přes 15 000 000 lidí. Jedná se vlastně o příručku k tomu jak se stát lepším člověkem Velice čtivá, vhodná pro každou volnou chvíli. Kniha je vlastně soupiskou příběhů, které autor knihy za život posbíral.

15 Jak získávat přátele a působit na lidi
Procesy jednání s lidmi. Rozšíření schopností pro pochopení a konverzaci. Každý člověk je v kontaktu s lidmi  jednání, komunikace, vycházení, porozumění Osm směrů zlepšení. Základní okruhy jsou shrnuty v kapitolách, kde jsou dány důležité zásady.

16 Jak získávat přátele a působit na lidi
Kniha je rozdělena na 4 základní části. Část první: Základní způsoby jednání s lidmi. Část druhá : Šest způsobů, jak se stát oblíbeným. Část třetí: Jak získat druhé na svou stranu Část čtvrtá: Jak se stát skutečnou vůdčí osobností. Nejlepší manažerská kniha 20. století. - časopis „Business Life „

17 Jak prodat více a stát se skutečným profesionálem
„Chcete se setkat s člověkem, který úspěšně uzavírá obchody? „Sales Advantage“. Uvedená metoda Sales Advantage proklamuje, že dokáže reagovat na změny vyzkoušeným způsobem. Pevné vztahy se zákazníky a rozvinutí prodejní kariéry

18 Jak se radovat ze života a z práce
Kompilace předešlých prací, orientuje se především na trávení aktivního času v zaměstnání a mimo něj. Plná inspirativních příběhů lidí, kteří svedli boj s nudou, únavou a dosáhli úspěšného, perspektivního a naplněného života.

19 Jak se zbavit starostí a začít žít
Trvalé rady, jak řešit situace, které vám působí starosti. Nabídne vám způsoby, jak si vypěstovat vyrovnaný duševní postoj k životu. Obsah knihy proklamuje, že může změnit váš život k lepšímu a pomůže se dívat na okolí a jednat s ním pozitivně.

20 Jak mluvit a působit na druhé při obchodním jednání
Kniha, která dokáže naučit, jak přesvědčit ostatní o svých názorech, jak úspěšně zvládnout pohovory, jak mluvit a působit na druhé při obchodním jednání, jak se efektivně vyjadřovat a další užitečné dovednosti včetně improvizovaných projevů.

21 Zlatá kniha Zlatá kniha je v postatě souborem pravidel z knih „Jak získávat přátele a působit na lidi“ a „Jak se zbavit starostí a začít žít“ v kapesním provedení.

22 Citáty Člověk, který hledá veškeré uznání u ostatních lidí, jim zároveň svěřuje své štěstí. Jediný způsob, jak si odnést ze sporu to nejlepší, je úplně se mu vyhnout. Když se dva měsíce budete zajímat o druhé, získáte víc přátel, než když se po dva roky budete snažit, aby se druzí zajímali o vás. Jestli chcete být nadšený, jednejte nadšeně. Právo mluvit si musíte zasloužit! Každý může kritizovat, odsuzovat a stěžovat si, ale být schopný porozumět a odpouštět vyžaduje charakter a sebekontrolu.

23 Citáty Dělejte to, z čeho máte strach. A dělejte to opakovaně. To je nejrychlejší a nejjistější způsob, jak strach porazit. Nikdy nedosáhnete opravdového úspěchu, pokud nebudete mít rád to, co děláte. Namísto strachování se toho, co si o vás lidé pomyslí, věnujte čas zkoušení něčeho, co lidé ocení. Nejhlubší podstatou lidské přirozenosti je potřeba být uznáván.

24 Dale Carnegie Course Ucelený systém kurzů Dale Carnegie Training® je vyvíjen již od roku 1912. Více než 2700 speciálně vycvičených trenérů trénujících, 25 jazyků, 87 zemí světa Kurzy dle svého popisu slouží k informování, učení zásad a jejich správnému uplatňování. Jde v podstatě o to, naučit se jak maximalizovat své schopnosti v oblasti jednání s lidmi.

25 Dale Carnegie Course Vyhodnoceny jako nejúčinnější kurzy.
Kurzy Dale Carnegie ® absolvovalo již více než 7 miliónu lidí (ref. např. General Motors Corp., IBM Corp., Chrysler Corp.) Bill Gates a Lee Iacocca. Partneři v ČR - např. Seznam, Škoda Auto, Moravské vinařské závody.

26 Dale Carnegie Course Absolvování má následující přínosy:
pozitivní myšlení jako zdroj energie, rozvoj komunikačních dovedností, které jsou základním předpokladem úspěchu v životě i v práci, schopnost motivovat sebe i druhé, řadu dovedností v oblasti vedení lidí, profesionálního prodeje, prezentování, týmové práce, péče o zákazníka.

27 Závěr Dale Carnegie byl americký spisovatel a lektor, vynálezce známého kurzu v oboru sebezdokonalování, umění prodeje, společenské prestiže a veřejného řečnění. Jeho knihy jsou dodnes prodávány po celém světě. Asi dvě nejznámější knihy, kterých se prodalo několik milionů kusů se jmenují: „Jak získávat přítele a působit na lidi“ a „Jak se zbavit starostí a začít žít“.

28 Použité zdroje Internetové stránky: http://www.carnegie.cz

29 Děkujeme za pozornost!


Stáhnout ppt "DALE CARNEGIE 1888 – 1955 Americký myslitel, který zasvětil svůj život vzdělávání a školení lidí, kteří toužili po úspěšné kariéře. Martin Dolenský 2010."

Podobné prezentace


Reklamy Google