Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Analýza požadavků navštívených soukromých firem. Navštívené firmy Direct Parcel Distribution CZ s r.o. – Modletice 135, 251 01 Říčany T-Mapy spol. s r.o.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Analýza požadavků navštívených soukromých firem. Navštívené firmy Direct Parcel Distribution CZ s r.o. – Modletice 135, 251 01 Říčany T-Mapy spol. s r.o."— Transkript prezentace:

1 Analýza požadavků navštívených soukromých firem

2 Navštívené firmy Direct Parcel Distribution CZ s r.o. – Modletice 135, 251 01 Říčany T-Mapy spol. s r.o. – Brabcova 1159/2, 147 00 Praha 4 GLS Czech Republic – Logistické centrum Jihlava, Střítež 3, 588 11 Střítež DIGIS, spol. s r.o. – Gen. Sochora 6176/6A, 708 00 Ostrava - Poruba

3 Direct Parcel Distribution CZ s r.o. Požadavky pro vývoj budoucího produktu: 1.Dávková práce s adresními body – Data kupovaná od ČSÚ – značná chybovost, pro firmu nevyhovující – Firma vyžaduje 100% přesnost dat a jejich aktuálnost – Projekt EURADIN by měl vyřešit tento problém a webová aplikace by měla dodávat aktuální geokódovaná data Efektivnější rozvážka a optimalizace rozvozových firem Dávkové předávání aktuálních dat do mobilních telefonů či navigací řidičům (možnost nastavení a nastudování tras) 2.Funkce na informace o dopravě (uzavírky, výluky, zácpy, atd.) 3.Poskytování dat ve více souřadnicových systémech Velký zájem firmy o produkt (firma se podílela na vyplnění dotazníku!) V současnosti spolupráce se společností INCOMA

4 T-Mapy spol. s r.o. Od r. 2000 oficiální vývojář pro firmu ESRI Zákazníci firmy: hlavně města, obce, kraje Firma se podílí na: – Územním plánování měst – Plánech měst – Spoluúčast na různých podkladových mapách (např. cyklomapy, KČT, atd.) Spolupráce na projektu spíše na konzultační a oponentské bázi Firma se sama již začíná adresami zabývat (konkurence) Spolupráce s VÚGTK také na vyvinutí většího tlaku na ČÚZK – legislativní stránka a postoj ČÚZK na spolupráci se soukromými firmami. Firma sice přislíbila spolupráci na vyplnění dotazníku, ale nakonec příslib nesplnila!!

5 GLS Czech Republic Požadavek referenčních a správných adres Firma má v současnosti 14 dep po celé ČR Používá vlastní software: – slouží k identifikaci, rootování dep a příslušných řidičů – Pracuje s PSČ a adresami, které zadávají klienti To vede k vytvoření někdy nesmyslných, neexistujících adres Neefektivní systém práce Klienti přichází o poplatky za přepravu na neexistující adresy Projekt EURADIN by měl zaručit kontrolu správnosti vytvořených adres – Nabízí se využití GPS souřadnic, namísto používání PSČ jako jediného identifikátoru 1PSČ má i 99 obcí, nejsou též dopravně optimalizované (např. rozdělení míst se stejným PSČ řekou, atd.) Optimální aktualizace dat se jeví 1x týdně

6 GLS Czech Republic Optimální požadavek: – Vytvoření služby, která klientovi umožní zadat adresu – vytvoření adresního štítku – potvrzení a verifikace adresy – Dále optimalizace ploch pro jednotlivá depa – efektivnější rozvoz (ušetření času i financí na rozvoz) Vytvoření zájmové plochy, kam spadají dané GPS souřadnic jednotlivých adres v daném efektivním území (vygenerování zájmového mnohoúhelníku) Otázka: – Budou v systému uvedené i adresy nezkolaudovaných staveb? (rozšířený jev u dodávek) Návrh na nadstavbu webové aplikace: – Uvádění příznaku o ověření adresy něco jako digitální podpis – že je adresa v RÚIAN, je referenční a správná (jedinečné ID, razítko s CRC s časovými údaji a RÚIAN) Firma přislíbila spolupráci a vyplnila dotazník Slíbena i zpětná vazba při případných problémech po vytvoření a testování webových aplikací.

7 DIGIS, spol. s r.o. Vznik společnosti před cca 20 lety V současnosti se firma zabývá převážně pracemi v oblasti GIS pro samosprávy (cca 150 obcí Moravskoslezského kraje – tvorba mikroregionů) Firma využívá vlastní aplikační software na bázi ESRI Další činnosti: – Spolupráce s OKD, a.s. – GIS průmyslových oblastí – DIAMO – metadonový dispečink – Aktivní spolupráce s k.ú. Opava – zpracování definičních bodů parcel Podkladová data využívá firma data katastru nemovitostí – adresní body, parcely, budovy Aktualizace dat postačuje pro firmu jednoroční Nedostatky v současných datech podle firmy – hlavně provázanost adres s čísly popisnými (např. 1 č.p. a k tomu 2-3 č. orientační) Firma projevila značný zájem na spolupráci, budoucích konzultacích, dotazník vyplnila!!


Stáhnout ppt "Analýza požadavků navštívených soukromých firem. Navštívené firmy Direct Parcel Distribution CZ s r.o. – Modletice 135, 251 01 Říčany T-Mapy spol. s r.o."

Podobné prezentace


Reklamy Google