Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Chytré město/Smart City = změna myšlení

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Chytré město/Smart City = změna myšlení"— Transkript prezentace:

1 Chytré město/Smart City = změna myšlení
David Bárta, CityOne s.r.o.

2 ČR/SR - počáteční fáze Smart City Moneycipalita
Smart City je vnímáno jako produkt, nebo sada produktů, nikoliv jako transformační proces, jehož cílem je znovunabytí důvěry občanů ve své město a jejich aktivní zapojení do procesu tvorby skrze moderní komunikační nástroje.

3 Principy chytrých projektů/strategií

4 Inovace = konkurenceschopnost

5 Podpora začínajícího podnikání po anglicku
Jednoduché podání, rychlé vyřízení Posouzení od Future Cities Catapult špičkovými zahraničními hodnotiteli Počítá se s tím, že se 90 % věcí nepodaří Chyba není problém, ale nutný vzdělávací prvek 5 000 liber – studie proveditelnosti liber – prototyp liber – podpora prodeje/rozšíření

6 Podpora začínajícího podnikání po česku
Vážený žadateli, v žádosti o podporu prosím opravte následující nedostatky: 1) Konec projektu v harmonogramu projektu opravte na ) Na obrazovkách Místo realizace a Místo dopadu vyplňte pouze Brno. 3) Na obrazovce CZ NACE vyplňte CZNACE 62.0 a zaškrtněte, že je součástí projektu. 4) V Adresách subjektu, doplňte k místu realizace příznak R. 5) V Rozpočtu doplňte u všech položek, že patří do de minimis. 6) Dodejte nájemní smlouvu k místu realizace platnou v době podání žádosti o podporu. Nájemní smlouva musí pokrývat dobu realizace + 18 měsíců. Případně být na dobu neurčitou. 7) Dle Výzvy můžete mít v položce ostatní výdaje neinvestičních výdajích pouze způsobilých výdajů. Prosím o snížení rozpočtu. 8) Do studie proveditelnosti doplňte výpočet způsobilých nákladů. Takovýto záměr není způsobilý k hodnocení. 9) Na záložce Subjekty projektu doplňte velikost podniku. Pravděpodobně bude nutné nejprve změnit checkbox Veřejná podpora na obrazovce Projekt. Upozorňuji, že lhůta na opravu žádosti o podporu je 10 pracovních dnů a lze ji vrátit k opravě maximálně třikrát. V případě nepodání žádosti o podporu zpět ke kontrole v tomto termínu je projektový manažer povinen žádost o podporu zamítnout. Lhůtu 10 pracovních dnů není možné prodloužit. Termín opravy:

7 Jednotka Smart City = komunita
Komunitní projekty (veřejné sbírky, sběr nápadů a grantová schémata, sociální inkluze) Komunitní investice/podíly (obecní teplárny/elektrárny) Sdílená lokální cirkulární ekonomika (doprava, bydlení, jídlo, kultura, zaměstnanost)

8

9 Plánování pomocí lidí

10 Plánování pomocí dat a nových nástrojů

11 Jednotka Smart City = komunita
Komunitní projekty (veřejné sbírky, sběr nápadů a grantová schémata, sociální inkluze) Komunitní investice/podíly (obecní teplárny/elektrárny) Sdílená lokální cirkulární ekonomika (doprava, bydlení, kluby, kultura, zaměstnanost)

12 Obecní elektrárny

13

14 Jednotka Smart City = komunita
Komunitní projekty (veřejné sbírky, sběr nápadů a grantová schémata, sociální inkluze) Komunitní investice/podíly (obecní teplárny/elektrárny) Sdílená lokální cirkulární ekonomika (doprava, bydlení, jídlo, kultura, zaměstnanost)

15 Nevlastnit je levnější!

16 Sdílení a soběstačnost

17


Stáhnout ppt "Chytré město/Smart City = změna myšlení"

Podobné prezentace


Reklamy Google