Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rámcová směrnice o vodě Patrick de Visscher Ministerstvo dopravy a vody Management - National waterboard Notes.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rámcová směrnice o vodě Patrick de Visscher Ministerstvo dopravy a vody Management - National waterboard Notes."— Transkript prezentace:

1 Rámcová směrnice o vodě Patrick de Visscher Ministerstvo dopravy a vody Management - National waterboard Notes

2 Emisní kontrolní plán Jak ho vytvořit!?

3 Rozdělte oblasti řízení
Vodní plochy s homogeními funkcemi požadovaná kritéria: hranice hydrologie ekologie zdroje pitné vody urbanizace rekreace ekonomika

4 Určete cíle kvality vody
Z funkce vodní plochy (některé určují celý systém!) vysoká ochrana vody odstranění přebytečných vod, ledu a sedimentu doprava ekologie a kvalita vody (*) pitná voda (*) voda určená ke koupání (*) regionální vodní zdroje (zemědělství) chladící voda (*) profesionální rybářství rekreace a rybolov povrchová těžba (*) krtické funkce pro kombinované cíle

5 Určení statusu quo kvality vody
Určení koncetrace důežitých látek (chemických) určení četnosti a počtu biot (obecné, typické) (mělo by být prováděno, ale často není používáno nebo dostupno pro tento typ analýzy)

6 Určení kritických částí funkce
Jaký je vztah mezi naměřenou koncetrací a maximální koncetrací s přijatelným rizikem? Jaký je vztah mezi naměřenou koncetrací a koncetrací se zanedbatelným rizikem? Uvědomte si vliv vodního dna na vodní masu!

7 Určete úroveň zásahu Pro každou kritickou část
určete které vodní části potřebují specifický přístup jako celek Určete nejkritičtější parametry ve vztahu k ostatním vodním částem: jsou typické, nebo obecné?

8 Určete zdroje Když víte který parametr je kritický: zjistěte odkud pochází Je to většinou zapříčiněno příchozí zátěží? Vychází to z lidské činnosti v dané oblasti? O jakou činnost se jedná? Je zdrojem průmysl? Může být identifikován? Je zdrojem difusní emise? Druh? Jsou zdrojem komunální splašky?

9 Určete udržovací strategii
Po identifikaci kritického zdroje: rozhodněte o udržovací strategii Příchozí zátěž vede: ke spolupráci s partnery z horního toku Průmyslové zatížení vede: vhodná legislativa pro váš cíl a její prosazení Difůsní emise: prevence, ovlivnění obecného chování, zabránění užívání daného produktu

10 Provozní strategie Vyberte prostředky
Spolupracující partneři: dohody, monitorování, výměna informací Legislativní: prosazování, analýza rizik, preventivní/nebo represivní přístup Difůsní: osvěta, publikace,výchova, stimulace (finanční!), certifikace dobrého chování, zákaz používání škodlivých produktů


Stáhnout ppt "Rámcová směrnice o vodě Patrick de Visscher Ministerstvo dopravy a vody Management - National waterboard Notes."

Podobné prezentace


Reklamy Google