Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Časová linie a 1000 – leté KRÁLOVSTVÍ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Časová linie a 1000 – leté KRÁLOVSTVÍ"— Transkript prezentace:

1 Časová linie a 1000 – leté KRÁLOVSTVÍ
Zjevení 20. kapitola

2 Zjevení 20 kapitola 1 Potom jsem uviděl anděla sestupujícího z nebe, který měl v ruce klíč od propasti a veliký řetěz. 2 Ten se zmocnil draka, toho dávného hada, jenž je ďábel a satan, a svázal jej na tisíc let. 3 Uvrhl ho do propasti, zamkl a zapečetil ji nad ním, aby už nesváděl národy, dokud se nenaplní těch tisíc let; potom totiž musí být nakrátko propuštěn. 4 Spatřil jsem trůny a ty, kdo se na nich posadili, a byl jim svěřen soud. Viděl jsem také duše popravených pro Ježíšovo svědectví a pro Boží slovo, duše těch, kteří se neklaněli šelmě ani jejímu obrazu a nepřijali její znamení na čela ani na ruce. Ti ožili a kralovali s Kristem tisíc let.

3 Zjevení 20 kapitola 5 Ostatní mrtví však neožili, dokud se nenaplnilo těch tisíc let. To je první vzkříšení. 6 Požehnaný a svatý, kdo má podíl na prvním vzkříšení. Nad těmi ta druhá smrt nemá moc, ale budou kněžími Boha a Krista a budou s ním kralovat tisíc let. 7 Až uplyne těch tisíc let, satan bude propuštěn ze žaláře. 8 Vyjde svádět národy ve čtyřech koutech země, Goga a Magoga, aby je shromáždil k boji - takové množství, jako je písku v moři. 9 Zaplnili celý obzor, obklíčili ležení svatých i to milované město, ale z nebe sestoupil oheň a pohltil je. První vzkříšení – koho se týká? Kdy nastane těch tisíc let? Jak to, že po tisíce let kralování Krista získá Satan tolik stoupenců?

4 Lukáš 10;17 – 20 (23) 17 Když se těch dvaasedmdesát vrátilo, radostně mu říkali: "Pane, i démoni se nám poddávají ve tvém jménu!" 18 Odpověděl jim: "Viděl jsem, jak satan spadl z nebe jako blesk. 19 Hle, uděluji vám moc šlapat po hadech a štírech i po veškeré síle nepřítele a vůbec nic vám neublíží. 20 Neradujte se ale z toho, že se vám poddávají duchové; radujte se, že vaše jména jsou zapsána v nebesích." První vzkříšení – koho se týká? Kdy nastane těch tisíc let? Jak to, že po tisíce let kralování Krista získá Satan tolik stoupenců?

5 Zjevení 20 kapitola 5 Ostatní mrtví však neožili, dokud se nenaplnilo těch tisíc let. To je první vzkříšení. 6 Požehnaný a svatý, kdo má podíl na prvním vzkříšení. Nad těmi ta druhá smrt nemá moc, ale budou kněžími Boha a Krista a budou s ním kralovat tisíc let. 7 Až uplyne těch tisíc let, satan bude propuštěn ze žaláře. 8 Vyjde svádět národy ve čtyřech koutech země, Goga a Magoga, aby je shromáždil k boji - takové množství, jako je písku v moři. 9 Zaplnili celý obzor, obklíčili ležení svatých i to milované město, ale z nebe sestoupil oheň a pohltil je. První vzkříšení – koho se týká? Kdy nastane těch tisíc let? Jak to, že po tisíce let kralování Krista získá Satan tolik stoupenců?

6 Zjevení 20 kapitola 5 Ostatní mrtví však neožili, dokud se nenaplnilo těch tisíc let. To je první vzkříšení. 6 Požehnaný a svatý, kdo má podíl na prvním vzkříšení. Nad těmi ta druhá smrt nemá moc, ale budou kněžími Boha a Krista a budou s ním kralovat tisíc let. 7 Až uplyne těch tisíc let, satan bude propuštěn ze žaláře. 8 Vyjde svádět národy ve čtyřech koutech země, Goga a Magoga, aby je shromáždil k boji - takové množství, jako je písku v moři. 9 Zaplnili celý obzor, obklíčili ležení svatých i to milované město, ale z nebe sestoupil oheň a pohltil je. První vzkříšení – koho se týká? Kdy nastane těch tisíc let? Jak to, že po tisíce let kralování Krista získá Satan tolik stoupenců?

7 Zjevení 20 kapitola 5 Ostatní mrtví však neožili, dokud se nenaplnilo těch tisíc let. To je první vzkříšení. 6 Požehnaný a svatý, kdo má podíl na prvním vzkříšení. Nad těmi ta druhá smrt nemá moc, ale budou kněžími Boha a Krista a budou s ním kralovat tisíc let. 7 Až uplyne těch tisíc let, satan bude propuštěn ze žaláře. 8 Vyjde svádět národy ve čtyřech koutech země, Goga a Magoga, aby je shromáždil k boji - takové množství, jako je písku v moři. 9 Zaplnili celý obzor, obklíčili ležení svatých i to milované město, ale z nebe sestoupil oheň a pohltil je. První vzkříšení – koho se týká? Kdy nastane těch tisíc let? Jak to, že po tisíce let kralování Krista získá Satan tolik stoupenců?

8 Kdy nastane tisícileté království?
Amilenialisté Postmilenianisté Premilenianisté

9 Danielovo proroctví o 70 týdnech
70 let vyhnanství Cca rok 600 př. Kristem

10 Danielovo proroctví o 70 týdnech
Daniel 9 25 A proto věz a rozuměj: Od vydání nařízení, aby byl Jeruzalém obnoven, až k Mesiáši vůdci sedmero týdnů uplyne a šedesát dva týdny. Jeruzalém bude obnoven i s náměstím a příkopem, přestože časy budou zlé. 26 Až dvaašedesát týdnů uplyne, Mesiáš bude zabit a opuštěn. To město i svatyni uvrhne do zkázy lid vůdce, který přichází. Jeho konec přijde jako povodeň; i když boj potrvá až do konce, je rozhodnuto o zkáze! 27 On potvrdí smlouvu s mnohými v týdnu posledním. Až pak ten týden dojde do půli, obětem i darům konec učiní. Otřesná ohavnost se v chrámě objeví, než ničitele zachvátí konec mu určený." První vzkříšení – koho se týká? Kdy nastane těch tisíc let? Jak to, že po tisíce let kralování Krista získá Satan tolik stoupenců?

11 Danielovo proroctví o 70 týdnech
Izajáš 45; 1 Toto praví Hospodin svému pomazanému, Kýrovi, jehož jsem vzal za pravici, abych mu podmaňoval národy a krále před ním odzbrojil, abych mu otevíral brány a dveře nezůstaly zavřeny: … 13 Já ve své spravedlnosti vzbudím Kýra a všechny jeho cesty vyrovnám. On moje město znovu zbuduje a propustí mé vyhnance bez placení a bez darů, praví Hospodin zástupů. Nehemjáš 2;1 V měsíci nísanu dvacátého roku Artaxerxova jsem obsluhoval krále. Když jsem králi nosil víno, nikdy jsem před ním nebýval zasmušilý. …. 8 Mohl bych dostat také dopis pro Asafa, královského lesmistra, aby mi poskytl trámové dříví na brány chrámové pevnosti, na městské hradby a na dům, kde bych bydlel?" A král svolil, neboť můj Bůh nade mnou držel svou laskavou ruku. První vzkříšení – koho se týká? Kdy nastane těch tisíc let? Jak to, že po tisíce let kralování Krista získá Satan tolik stoupenců?

12 Danielovo proroctví od obnovy Jeruzaléma – po Mesiáše
Nehemiáš Artaxerxes Ježíš Kristus Daniel 70 let vyhnanství 483 (69*7) let čekání na Mesiáše Danielových posl.7 let Cca rok 450 př. Kristem Cca rok 30/33 n.l.

13 Danielovo proroctví od obnovy Jeruzaléma – po Mesiáše
Kristův příchod pro církev Ježíš Kristus Období MILOSTI Danielových posl.7 let Cca rok 30/33 n.l. ?

14 Marek 13;29 – 33 29 Stejně tak, až uvidíte, jak se dějí tyto věci, vězte, že je blízko, že už je ve dveřích! 30 Amen, říkám vám, že toto pokolení nepomine, než se to všechno stane. 31 Nebe a země pominou, ale má slova nikdy nepominou. 32 Ten den a hodinu však nikdo nezná - ani andělé v nebi, ani Syn, jedině Otec. 33 Dávejte pozor, bděte. Nevíte totiž, kdy ten čas přijde.

15 Danielovo proroctví – posledních 7 let
Kristův příchod pro církev Kristův 2. příchod Kdy nastane VYTRŽENÍ před utrpením uprostřed utrpení po soužení před hněvem D. A. B. C. 1000-leté království 3,5 roku / 1260 dní 3,5 roku / 1260 dní Danielových posl.7 let 30 dní 45 dní ?

16 Vytržení před hněvem Církev bude vytržena (1.Te 4: 16-17)
a ušetřena Božího hněvu (1Te 5:9) 1 Tesalonickým 4; 16 Ozve se burcující povel, hlas archanděla a Boží polnice, sám Pán sestoupí z nebe a tehdy jako první vstanou mrtví v Kristu. 17 My živí budeme spolu s nimi uchváceni do oblak vstříc Pánu; potom už budeme s Pánem navždycky. 1 Tesalonickým 5; 9 Bůh přece pro nás nemá hněv, ale záchranu skrze našeho Pána Ježíše Krista, Je důležité vědět přesně – důležité je vědět, co říká písmo: Zajímavé vodítko je, čemu věřili církevní otcové (1) Justin mučedník (2) Pastor Hermes (3) Iréneus (4) Hippolytus (5) Tertulián (6) Učení 12 apoštolů - Didaché

17 Zjevení 20 kapitola 10 Ďábel, který je sváděl, byl uvržen do jezera ohně a síry, kde je i šelma a falešný prorok; tam budou trýzněni dnem i nocí na věky věků. 11 Tehdy jsem uviděl veliký bílý trůn a Toho, kdo na něm seděl, před jehož tváří zmizela země i nebe a nebylo pro ně nalezeno místo. 12 Potom jsem spatřil mrtvé, malé i velké, jak stojí před trůnem, a byly otevřeny knihy. A byla otevřena ještě jiná kniha, totiž kniha života, a mrtví byli souzeni podle toho, co bylo zapsáno v těch knihách, totiž podle svých skutků. 13 Tehdy moře vydalo mrtvé, kteří byli v něm, také Smrt a Záhrobí vydaly mrtvé, kteří byli v nich; a každý byl souzen podle svých skutků. 14 Smrt i Záhrobí byly uvrženy do ohnivého jezera - to je ta druhá smrt. 15 Kdokoli nebyl nalezen zapsán v knize života, byl uvržen do ohnivého jezera.

18 Zjevení 20 kapitola 10 Ďábel, který je sváděl, byl uvržen do jezera ohně a síry, kde je i šelma a falešný prorok; tam budou trýzněni dnem i nocí na věky věků. 11 Tehdy jsem uviděl veliký bílý trůn a Toho, kdo na něm seděl, před jehož tváří zmizela země i nebe a nebylo pro ně nalezeno místo. 12 Potom jsem spatřil mrtvé, malé i velké, jak stojí před trůnem, a byly otevřeny knihy. A byla otevřena ještě jiná kniha, totiž kniha života, a mrtví byli souzeni podle toho, co bylo zapsáno v těch knihách, totiž podle svých skutků. 13 Tehdy moře vydalo mrtvé, kteří byli v něm, také Smrt a Záhrobí vydaly mrtvé, kteří byli v nich; a každý byl souzen podle svých skutků. 14 Smrt i Záhrobí byly uvrženy do ohnivého jezera - to je ta druhá smrt. 15 Kdokoli nebyl nalezen zapsán v knize života, byl uvržen do ohnivého jezera.

19 Kristova vláda v 1000 letém království
Kristův 2. příchod Kristův příchod pro církev Soud Kristův 2Kor5;10 Kristova vláda se svatými Soud národů Mat25;34,41 Bílý Trůn Zj 20;15 3,5 roku / 1260 dní 30 dní 45 dní 1000-leté království

20 První vzkříšení / druhé vzkříšení Koho se týká?
1 Korintským Jako v Adamovi všichni umírají, tak v Kristu všichni ožijí. 23 Každý však ve svém pořadí: Kristus jako první, při jeho příchodu pak ti, kdo jsou Kristovi. 1.Tes 4;13 – 18 – zemřelí před příchodem Krista pro církev Zj 11;11 – dva svědkové Dan 12;2a - další trpící svatí, SZ věřící Nastane před 1000 letým královstvím

21 Jak to, že po tisíce let kralování Krista získá Satan tolik stoupenců?
Kristův 2. příchod Kristův příchod pro církev Soud Kristův 2Kor5;10 Kristova vláda se svatými Soud národů Mat25;34,41 Bílý Trůn Zj 20;15 3,5 roku / 1260 dní 30 dní 45 dní 1000-leté království

22 Zjevení 20 kapitola 5 Ostatní mrtví však neožili, dokud se nenaplnilo těch tisíc let. To je první vzkříšení. 6 Požehnaný a svatý, kdo má podíl na prvním vzkříšení. Nad těmi ta druhá smrt nemá moc, ale budou kněžími Boha a Krista a budou s ním kralovat tisíc let. 7 Až uplyne těch tisíc let, satan bude propuštěn ze žaláře. 8 Vyjde svádět národy ve čtyřech koutech země, Goga a Magoga, aby je shromáždil k boji - takové množství, jako je písku v moři. 9 Zaplnili celý obzor, obklíčili ležení svatých i to milované město, ale z nebe sestoupil oheň a pohltil je. První vzkříšení – koho se týká? Kdy nastane těch tisíc let? Jak to, že po tisíce let kralování Krista získá Satan tolik stoupenců?

23 3 Aplikace Výzva ICEJ: poučme UNESCO EX/25 Poté, co organizace OSN pro vzdělání, vědu a kulturu UNESCO přijala rezoluci zpochybňující vazby židů a křesťanů ke svatým místům v Izraeli a na sporných územích, vyzýváme křesťany k jednoduché praktické akci: Kupte si Bibli a vyznačte v ní místa, kde je řeč o hrobce Abrahama, Sáry, Izáka, Rebeky, Jákoba a Ley v Hebronu, o pohřbení Ráchel na cestě do Betléma či pohřbení Josefových kostí v Šekemu, nebo o tom, jak Ježíš učil v chrámu v Jeruzalémě. Takto upravenou Bibli zašlete poštou na adresu UNESCO: place de Fontenoy 7 75352 Paris France Všímejte si znamení posledních časů Postavte se za Izrael – který v dějinách musí sehrát svoji důl. roli Radujete se, že vaše jména jsou zapsána v nebesích!“

24 Časová linie a 1000 – leté KRÁLOVSTVÍ
Zjevení 20. kapitola „ ... radujte se, že vaše jména jsou zapsána v nebesích!“


Stáhnout ppt "Časová linie a 1000 – leté KRÁLOVSTVÍ"

Podobné prezentace


Reklamy Google