Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Advertisements

Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
SYSTEMIZACE PRACOVNÍCH MÍST
Personální informační systém
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
3. přednáška, Informační systémy veřejné správy (ISVS) Situace v ČR Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
9. Národní konferenci kvality ve veřejné správě, 2013, Brno.
Efektivně vzdělávat zaměstnance? Víme jak na to. SAP ČR a Oxygen Solutions Milan Štolba Ing. Milan Štolba; ředitel sekce Rozvoj vzdělávání; Oxygen Solutions,
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Personální procesy.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Elektronická publikace
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Řízení personální činnosti personálním útvarem
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Novinky ve specializačním vzdělávání
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Duben 2006 SDZA Správa datových zdrojů a aplikací.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Personální systém na MF ČR
Interaktivní personální portál
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Implementace zákona o státní službě
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Seminář pro organizace zřizované krajem Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji 19. a KrÚ Pk, sál Zastupitelstva Pk 9:00 hod.
Zahájení úvodní slova představení projektu etapy projektu představení projektového týmu Národní digitální archiv.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
17. září 2015:  Plzeň - Magistrát Města Plzně, od 9 hod do 17 hod 21. září 2015:  Jihlava - Krajský úřad Kraje Vysočina, od 9 hod do 17.
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
XXIII. valné shromáždění a jarní celostátní seminář STMOÚ ČR BRNO, května 2012 František Vavera.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Podpora strategické práce ve veřejné správě
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
SEMINÁŘ K PRACOVNĚPRÁVNÍ PROBLEMATICE
Informačních systémů veřejné správy
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Ing. Stanislava Správková
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa snazší přístup k právu a k informacím o jeho změnách pro podnikatele JUDr. Vít Šťastný a Mgr. Aleš Gola Ministerstvo.
již 50 let vzděláváme úředníky veřejné správy
Transkript prezentace:

Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ KONFERENČNÍ VZDĚLÁVACÍ AKCE JIHLAVA 21. ZÁŘÍ 2015 Seznámení s PePo Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha

Projekt MV ČR: Vytvoření a implementace interaktivního personálního portálu pro potřeby zaměstnanců ve veřejné správě, reg.č. CZ.1.04/4.1.00/38.00002 Operační program: Lidské zdroje a zaměstnanost. Prioritní osa: Veřejná správa a veřejné služby. Název oblasti podpory: Posilování institucionální kapacity a efektivity veřejné správy. Cíl projektu: Metodický nástroj pro úřady, vedoucí zaměstnance, personalisty a ostatní úředníky VS v oblasti řízení lidských zdrojů, tvorbě dokumentů a vzdělávání, usnadňující každodenní práci s lidmi.

ÚŘEDNÍCI ÚSC PRÁVNÍ ÚPRAVA: Zákon č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů. Vyhláška č. 511/2002 Sb., o uznání rovnocennosti vzdělání úředníků územních samosprávných celků Vyhláška č. 512/2002 Sb., o zvláštní odborné způsobilosti úředníků územních samosprávných celků. Právní úprava pracovního poměru úředníků ÚSC se řídí zákonem č. 262/2006 Sb., zákoník práce. V souladu se zákonem č. 365/2000 Sb. Zákon o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů.

ÚVODNÍ STRÁNKA WEBOVÉHO PORTÁLU www.ipepo.cz

Akreditace Akreditace MODUL AKREDITACE Modul Akreditace je určen zájemcům, kteří chtějí poskytovat své vzdělávací služby v sektoru veřejné správy v ČR v souladu se zákonem č. 312 / 2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů v platném znění.    Nová akreditace: Instituce  Vzdělávacího programu     Obnovení akreditace:    Změna akreditace:    Zrušení akreditace: Akreditace Modul Akreditace je určen zájemcům, kteří chtějí poskytovat své vzdělávací služby v sektoru veřejné správy v ČR v souladu se zákonem č. 312 / 2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů v platném znění.    Nová akreditace: Instituce  Vzdělávacího programu     Obnovení akreditace:    Změna akreditace:    Zrušení akreditace: Úvod Nová akreditace instituce Obnova akreditace instituce Změna akreditace instituce Zrušení akreditace instituce Nová akreditace programu Obnova akreditace programu Změna akreditace programu Seznam akreditovaných institucí Seznam akreditovaných vzdělávacích programů  Stav žádosti  Vložit roční zprávu podle § 39 Úvod Nová akreditace instituce Obnova akreditace instituce Změna akreditace instituce Zrušení akreditace instituce Nová akreditace programu Obnova akreditace programu Změna akreditace programu Seznam akreditovaných institucí Seznam akreditovaných vzdělávacích programů  Stav žádosti  Vložit roční zprávu podle § 39 MODUL AKREDITACE je určen zájemcům, kteří chtějí poskytovat své vzdělávací služby v sektoru veřejné správy v ČR v souladu se zákonem č. 312 / 2002 Sb., Nová akreditace Obnova akreditace instituce Změna akreditace instituce Zrušení akreditace instituce Nová akreditace programu Obnova akreditace programu Změna akreditace programu Seznam akreditovaných institucí Seznam akreditovaných vzdělávacích programů Stav žádosti Vložit roční zprávu podle § 39

MODUL CERTIFIKACE databáze - seznam odborníků ke zkoušce odborné způsobilosti rejstřík úředníků s absolvovanou zkouškou odborné způsobilosti rejstřík úředníků s uznanou rovnocennosti vzdělání Jak na certifikace Odborníci ZOZ Vydaná osvědčení ZOZ Uznaná rovnocennost vzdělání Akreditované instituce Žádost o uznání rovnocennosti vzdělání

MODUL BURZA PRÁCE Bude sloužit jako burza pracovních příležitostí ve VS Organizace výběrových řízení dle zákona č.312/2002 Sb. Pracovní příležitosti Vložit nový inzerát Moje inzeráty Název pozice Obor Úvazek Instituce Kraj                                                                                                                                                                                                         

MODUL HODNOCENÍ ZAMĚSTNANCŮ Metodický nástroj hodnocení pracovníků ve VS Pracovní hodnocení Terminologie Právní úprava Metodika Vzory

MODUL VZDĚLÁVÁNÍ Analýza vzdělávacích potřeb úřadu Tvorba plánu vzdělávání Procesy ZOZ Nabídka vzdělávání Nabídka konferencí, stáží a seminářů Výroční zprávy podle § 35 Metodika tvorby vzdělávacího plánu Vložit vzdělávání akcí

MODUL ORGANIZACE A SYSTEMIZACE Metodické místo k zajištění organizace úřadu, systemizace a vytváření pracovních pozic Metodiky a návody pro tvorbu interních dokumentů Formuláře a vzory Organizace práce Systemizace Samostatná/přenesená působnost Organizační struktura Organogram Organizační jednotka Agendy/úkoly organizačních jednotek Organizační řád Pracovní místo Analýza práce Popis pracovní činnosti

MODUL ZAMĚSTNANECKÉ VĚCI, PLATY Metodická podpora vzniku, průběhu a skončení pracovního poměru Standardizované formuláře, vzory Pracovní řád Obsazení volného pracovního místa Vznik a zánik pracovního poměru Veřejná výzva Výběrové řízení

MODUL KATALOG PRACÍ Digitalizovaná podoba katalogu prací Umožní vytvářet popisy pracovních činností Možnost vyhledávání Katalog prací Aplikace Terminologie Právní úprava Metodika

MODUL PUBLIKACE MODUL PRÁVNÍ NORMY Výběr z tisku, nabídky nakladatelství, skripta, knihy Vložit novou publikaci MODUL PRÁVNÍ NORMY Pro personální pracovníky Propojení do ostatních oblastí portálu

MODUL SLOVNÍK Slovník nejčastěji používaných pojmů ve veřejné správě Výklad pojmů z práva, ekonomiky a dalších oblastí podnikání Slovník územního rozvoje Andragogický slovník Slovník pojmů fondů EU Strategie a rozvoj lidských zdrojů – výkladový slovník Slovník Czech Point Slovník pojmů – strukturální fondy

MNOHO ÚŘADŮ MÁ JIŽ VLASTNÍ PERSONÁLNÍ SW Tyto systému bude možné i nadále plně využívat PePo bude metodickou pomůckou personální práce To využijí hlavně menší úřady (formuláře, metodika). PePo bude metodické místo se státem garantovanými návody, postupy a vzory formulářů. Tyto informace budou přístupné všem a zdarma. Portál nebude měnit existující a praxí ověřené procesy při řízení lidských zdrojů, ale bude nástrojem na jejich zefektivnění, zjednodušení a standardizaci.

Uvedení do zkušebního provozu, plnění daty 15. 10. 2015

DĚKUJI ZA POZORNOST