© Aastra - 2009 1 Integrovaný DHCP server. © Aastra - 2010 2 DHCP server DHCP server je určen pro distribuci IP adres a konfiguračních parametrů pro telefony.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačové sítě.
Advertisements

Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)
Úloha na konfiguraci routeru
Po spuštění programu se Vám objeví následující okno Dbejte, aby bylo zaškrtnuté pouze okénko Student. Nevyplňujte uživatelské jméno ani heslo.
03/04/2017 SIP trunking AASTRA 5000 R53.
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
D03 - ORiNOCO RG-based Wireless LANs - Technology
Univerzální software Ht Monit
1. krok Vyplňte přihlašovací údaje. Formulář vyplňujte nejlépe v prohlížeci Google Chrom.
Hromadná korespondence
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-20.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Petr Vlach VY_32_INOVACE_OS_15 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
SmartPhone start - Apple iPhone
Název projektu : Modernizace výuky Grantový projekt : CZ.1.07/1.1.16/ Multimediální učební materiál pro výuku předmětu automatizace Téma : PLC SIMATIC.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Seminář 8 VLAN routing Srovnání směrování tradičního a VLAN routingu
Vytvoření řadiče Windows Serveru Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
NFS-root A DHCP Martin Dvořák. Obsah 1. Co je NFS 2. Kořenový systém souborů přes NFS 3. Jak na to? 4. DHCP a BOOTP 5. Co je DHCP 6. Výhody 7. Konfigurace.
TurboAsistent pro Windows komplexní program pro lékaře
Práce se šablonami v MS Word 2007
Dynamická konfigurace IPv6 klientů Barbora Chumlenová Projekt AVT LS 2014.
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Tiskové služby v sítích Microsoft
BootP Ing. Jiří Ledvina, CSc /12 Úvod Původně používání RARP Reverse Address Resolution protocol Dovoluje pouze distribuci adres na lokálním.
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
1 Seminář 9 MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu na spoji. MAC adresu v paketu čte switch.
Seminář
Seminář 12 Obsah cvičení Transportní služby Utilita nestat
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Seminář - routing Směrování Pojmy IP adresa
Umístění komunikačního klienta v síti S síť KK DB M.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
Pavel Olšan & Ondřej Mrzena.  Co je server  Funkce  Verze Windows a instalace  Active Directory  Účty  DNS  DHCP  .
1 Seminář 6 Routing – směrování –Směrování přímé – v rámci jedné IP sítě/subsítě (dále je „sítě“) – na známou MAC adresu. –Směrování nepřímé – mezi sítěmi.
Základy práce s OS Windows
Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Bezdrátová technologie WiFi Co se všechno naučíme??? Způsoby.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV10 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV8 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Nastavení systému Windows - pokračování (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
1 RPS SW Department | 6/14/2005 | © Robert Bosch GmbH reserves all rights even in the event of industrial property rights. We reserve all rights of disposal.
DHCP server Dynamic Host Configuration Protocol. DHCP Automatická konfigurace parametrů sítě – IP adresa – Maska – Gateway Ipconfig /release Ipconfig.
Přednášky o výpočetní technice Internet. přednášky o výpočetní technice Informační hyperdálnice ● Jedna mohutná počítačová síť ● Neplést Internet a Worldwide.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně
Návrh IP adres a tvorba podsítí
Management počítačové sítě
Počítačové sítě IP multicasting
Seminář - routing Směrování Pojmy IP adresa
Seminář 8 VLAN routing Srovnání směrování tradičního a VLAN routingu
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Kofigurace & napájení Windows
Aplikace OctopusPro - správa uživatelů
Příklad topologie sítě Adresace v internetu MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu.
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
Struktura počítačové sítě
Adresace v Internetu (1)
Elektronické instalace budov II
Ing. Jiří Šilhán IPv4.
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

© Aastra Integrovaný DHCP server

© Aastra DHCP server DHCP server je určen pro distribuci IP adres a konfiguračních parametrů pro telefony Aastra 67xxi, 53xxip, i7xx, IP Dect, Wifi tel 312w Omezení je dáno na základě Vendor ID – prvních 6 znaků fyzické adresy MAC ( D-xx-xx-xx) Jiná zařízení není schopeno DHCP obsluhovat Kapacita serveru Max. 4 SUBNETY Max 500 klientů Nejlépe DHCP nastavit již při inicializaci. Inicializace nastaví všechny potřebné parametry DHCP serveru

© Aastra Snadné spuštění DHCP Vhodné pro zásadní změnu IP adresace spouštění nového DHCP Při Inicializaci, volte mód Standart Následně lze projít inicializaci IP adresace, TMA,FTP a DHCP Pak již z web rozhraní DHCP pouze zkontrolovat nebo mírně měnit.

© Aastra DHCP služba Návrat do hlavního menu Vytvoření nového DHCP nastavení Změna současného nastavení Obnova ze starých konfigurací Restart a stav služby DHCP Zobrazení přiřazených IP adres Zobrazení konfiguračního souboru DHCP

© Aastra DHCP Service – Vytvoření nové konfigurace Po zvolení položky „DHCP – Creation“ se zobrazí varování. Potvrďte stiskem tlačítka „Validate“

© Aastra Vytvoření konfigurace 1. Typy přístrojů – jejich vlastnosti Vyberte jednotlivé obory, které chcete vytvořit – podle použitých přístrojů 3. Nakonec stiskněte tlačítko „Generate“ Systém vygeneruje výchozí obory pro jejich další použití. Tento krok je důležitý pro další konfiguraci sítě. 2. Vytvoření subnetů pro konfiguraci

© Aastra Generovaný soubor Po stisknutí tlačítka „Generate“ systém vygeneruje výchozí hodnoty pro vybrané položky Vraťte se na výchozí obrazovku stisknutím tlačítka Zpět

© Aastra Vytvoření subnetů – DHCP rozsahů Před zadáním nového rozsahu DHCP je nutné opět zaškrtnout jednotlivé typy telefonů Následně stiskněte tlačítko „Add“

© Aastra DHCP rozsah – nastavení sítě Název, adresa a maska sítě – jedná se o první adresu z daného rozsahu nejčastěji je na konci „0“, maska udává rozsah pro vyhledávání v určité adresní oblasti Nastavení distribučního rozsahu adres od – do Nastavení výchozího časového pronájmu Nastavení brány sítě Pokud chcete vyhradit nebo vyloučit určité MAC adresy a přiřadit jim specifické adresy

© Aastra Parametry SIP terminálů 67xxi Adresa konfiguračního serveru FTP. Pokud je jako server použitá iPBX je nutné, aby v konfiguraci byla povolena služba FTP a TFTP a za přihlašovací jména se vyplní IP adresa PBX Doplňující parametry NTP server – distribuce času pro telefony SIP Domain server – není třeba vyplňovat, je možné zrušit zaškrtnutí

© Aastra Parametry IP terminálů 53xxip IP adresa telefonní ústředny Nastavení SIP protokolu a nastavení VLAN parametrů IP adresa záložní telefonní ústředny – nutná konfigurace funkce DualHoming – licenovaná funkce FTP Parametr „Firmware name“ neměnit! Broadcast address je poslední adresa rozsahu sítě.

© Aastra Dokončení konfigurace Po vyplnění všech parametrů stiskněte tlačítko „Validate“… … a vrátíte se zpět na hlavní stránku. Zde je třeba opět stisknout tlačítko „Generate, které vygeneruje kompletní konfigurační soubor Posledním důležitým krokem je restart DHCP serveru, aby se nastavení projevilo

© Aastra Restart DHCP serveru z iPBX služeb Restart je možné provést i ze služeb iPBX (231) Pokud se spuštěný DHCP server po chvíli vypíná, restartujet v tomto menu z iPBX Pokud se stále služba vypíná nebo nelze spustit, je problém v konfiguraci a nejlépe vše vymazat a udělat inicializaci přes menu STANDART