Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro 12.8.2015 Ing. Tomáš Jeřábek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Černíková.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
PŘEDSTAVENÍ VÝZVY Č. 03_16_043 Jakub Hajný ( ), Ostrava (Brno) seminář pro žadatele o podporu z OPZ.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Ing. Irena Havlová Praha, 12. února 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Konferenční sál, budova CORSO IIa, Křižíkova 34/148, Praha 8 7. října.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 3.1 Individuální další vzdělávání CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol II. Praha, 26. června 2017 Ing. Irena Havlová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Ing. Jiří Kalenský Odbor drážní a vodní dopravy
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek

Obsah semináře I.Základní informace II.Metodický výklad výzvy III.Finanční řízení IV.MS2014+ V.Schvalovací proces a hodnotící kritéria VI.Diskuze

Dokumentace k výzvě Výzva Příloha č.1 – Indikátory Příloha č.2 – Hodnoticí kritéria Příloha č.3 – metodický výklad k výzvě Příloha č.4 – Kompetenční modely Pravidla pro žadatele a příjemce OP VVV – obecná část Pravidla pro žadatele a příjemce OP VVV – specifická část

Základní informace k výzvě Obsah: Identifikace výzvy Časové nastavení výzvy Finanční alokace Míra podpory Veřejná podpora a podpora de minimis Oprávnění žadatelé/partneři Vymezení partnerství Řízení projektu Žádost o podporu a její přílohy Příjem žádostí o podporu

Identifikace výzvy Číslo výzvy v informačním systému: 02_15_004 Prioritní osa: 2 – Rozvoj vysokých škol a lidských zdrojů pro výzkum a vývoj Investiční priorita: 1 – Zlepšení kvality a účinnosti a přístupu k terciárnímu a rovnocennému vzdělávání, zejména v případě znevýhodněných skupin, aby se zvýšila účast na úrovně dosaženého vzdělání Specifický cíl: 5 – Zlepšení podmínek pro výuku spojenou s výzkumem a pro rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu a vývoje

Identifikace výzvy Druh výzvy: průběžná Model hodnocení: jednokolový Typ podporovaných projektů: individuální projekt

Časové nastavení výzvy Datum vyhlášení výzvy: Datum zpřístupnění žádosti o podporu v IS KP14+: Datum zahájení příjmu žádostí: Datum ukončení příjmu žádostí: do vyčerpání alokace, nejpozději do Maximální délka projektu: 42 měsíců Minimální délka projektu: 34 měsíců Nejzazší datum ukončení realizace:

Finanční alokace Celková částka alokovaná pro výzvu: 650 mil. Kč Fond: Evropský sociální fond Omezení výše finanční podpory na 1 projekt: Min. výše finanční podpory na 1 projekt: 5 mil. Kč Max. výše finanční podpory na 1 projekt: 80 mil. Kč

Finanční alokace Způsob financování: Ex - ante Výše 1. zálohové platby: max. 30% z celkových výdajů Nepřímé náklady: v závislosti na výši přímých výdajů 10 – 25%

Míra podpory Projekty budou realizovány v rámci obou programových oblastí – tzn. v méně rozvinutých regionech a také na území více rozvinutých regionů. Míra podpory: Pro méně rozvinuté regiony: EU podíl – 85%, národní podíl celkem 15% z toho podíl SR – 0% a spolufinancování ze strany příjemce minimálně 15% Hlavní město Praha: EU podíl 50%, národní podíl celkem 50% z toho podíl SR – maximálně 35 % a spolufinancování ze strany příjemce ve výši minimálně15 %

Udržitelnost Udržitelnost výstupů projektu je stanovena na 3 roky od ukončení realizace projektu. Udržitelnost je vyžadována u aktivit Základní tým, Mapování a Propagace Výdaje spojené s financováním udržitelnosti výstupů jsou po dobu udržitelnosti hrazeny z vlastních zdrojů příjemce

Veřejná podpora a podpora de minimis Veřejná podpora: Poskytované prostředky nemají charakter veřejné podpory ve smyslu čl. 107 Smlouvy o fungování Evropské unie. Podpora de minimis: Není relevantní

Oprávnění žadatelé Oprávnění žadatelé: Vyšší územně samosprávné celky

Oprávněný partner Oprávněný partner: Subjekt zabývající se podporou výzkumu, vývoje nebo inovací, v němž má kraj či kraj společně s jinými územními samosprávnými celky a/nebo v.v.i a/nebo veřejnými či státními vysokými školami, které splňují definici organizace pro výzkum a šíření znalostí dle čl. 1.3 písm. ee) Rámce pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací (Sdělení komise 2014/C 198/01), většinu hlasovacích práv a zároveň tento subjekt vykonává pro kraj či kraj společně s výše definovanými veřejnými zadavateli (majícími hlasovací práva v tomto subjektu) většinu svých činností

Vymezení partnerství Žadatelé mohou podat projekt samostatně nebo ve spolupráci s jedním partnerem. Partner žadatele se podílí na přípravě a realizaci projektu a je mu umožněno, aby realizoval větší část projektu. Typy partnerství S finančním příspěvkem Bez finančního příspěvku Principy partnerství Partnerství nesmí nahrazovat poskytování běžně dostupných služeb na trhu ani dodávku běžného zboží (partner nesmí být skrytým dodavatelem). Partner musí splnit obecné podmínky partnerství a oprávněnosti partnera Povinné přílohy předkládané partnerem projektu jsou uvedeny ve specifických pravidlech výzvy v příloze č

Oprávněnost žadatele/partnera Další kritéria dle Pravidel pro příjemce a žadatele: není v úpadku podle zákona č. 182/2006 Sb., není proti němu vedena exekuce nebo výkon rozhodnutí nebo není v likvidaci splňuje podmínky bezdlužnosti vůči státní správě a ZP nemá právní formu akciové společnosti s listinnými akciemi na majitele splňuje podmínky oprávněných žadatelů stanovených výzvou v souladu se zákonem č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech, a další kritéria stanovená výzvou

Řízení projektu Nová klíčová aktivita povinná pro všechny typy projektů. Pokud žádost o podporu nebude obsahovat tuto samostatnou klíčovou aktivitu, tak žádost nesplní podmínky přijatelnosti a bude vyřazena z dalšího procesu hodnocení

Žádost o podporu a její přílohy Žádost o podporu – vyplňuje se elektronicky v IS KP14+ (viz další část semináře MS 2014+) Povinné přílohy Nepovinné přílohy Seznam všech povinných a nepovinných příloh naleznete v Pravidlech pro žadatele a příjemce – specifická část (v příloze č. 9)

Příjem žádostí o podporu Žádost o podporu je přijata ŘO OP VVV prostřednictvím IS KP14+ po její finalizaci žadatelem. Finalizace je provedena do termínu uvedeného ve výzvě – nejpozději do Žádosti o podporu finalizované/registrované po termínu uvedeném ve výzvě nebudou přijaty do schvalovacího procesu. Rozhodujícím datem přijetí je datum finalizace žádosti v IS KP