Co dodělat  Nerozumím úvodnímu snímku – děti budou?  Přidej úvod – ne rovnou začít vyjmenovávat jedy, ale: co to je, kde to je, proč se tam vůbec vyskytují.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Třídění odpadu na naší škole
Advertisements

Natálie Prachařová 3.B ZŠ Lesní
SKLADOVÁNÍ A POUŽÍVÁNÍ CHEMIKÁLIÍ Chemie 8. ročník
KARBOXYLOVÉ KYSELINY Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
DERIVÁTY UHLOVODÍKŮ ALKOHOLY A FENOLY.
Poleťte s námi … Automatická prezentace s hudbou.
Halogeny Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Německý ovčák LORD.
Nebezpečné látky Bc. Karolína Růtová
Nebezpečné látky Ing. Milan TLAMKA.
Kyslíkaté deriváty deriváty obsahující vázané atomy kyslíku dělí na:
hašené vápno louh draselný natron vápenné mléko louh sodný
Alkoholy skupinou -OH atom (y) vodíku ( H )  jsou organické látky, ve kterých je.
Kyseliny, zásady, otravy jedovatými látkami, ...
Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Tyršova 446
Amoniak.
Stanovení přítomnosti methanolu v alkoholických nápojích pomocí Ramanovy spektroskopie Lukáš Kusýn.
ZÁSADY - HYDROXIDY.
V naší prezentaci, videích a fotkách chceme ukázat, jak taková kyberšikana vypadá, zvláště chceme poukázat na to, že i vzhled dělá hodně!
Zásady Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jedovaté rostliny kolem nás
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 9. ročník ZŠ Předmět: Chemie Autor: Mgr. Václava Ilkóová Základní.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: červen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
NEMOCI A IMUNITA Ema Volešová.
VY_52_INOVACE_ZB03_2064TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
Alkoholy Otázky na opakování. VY_32_INOVACE_G2 - 09
RZ VLASTNOSTI: Kyseliny podobné anorganickým se všemi jejich vlastnostmi: Žíravé látky Vyskytující se běžně v přírodě Sloučením s hydroxidem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_121_Předmět chemie AUTOR: Igor Dubovan ROČNÍK, DATUM: 8., 5.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: květen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Bezpečnost práce v chemii
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Elektronická učebnice – II
Hydroxidy.
Batika Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
ZVUKOVÁ KUCHAŘKA MENTÁLNÍHO MAPOVÁNÍ
Hydroxidy Materiál byl vytvořen v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Jitka Malíčková NÁZEV:Význam a použití hydroxidů TÉMATICKÝ CELEK:Anorganické.
ALKOHOLYFENOLY. DEFINICE Karboxylové sločeniny jsou deriváty uhlovodíků, které obsahují karboxylovou skupinu - COOH.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
OTRAVY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Číslo projektu MŠMT: CZ / / Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1 8 _05_úvod do chemie Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská.
Projekt: Tvorba inovativních výukových materiálů Šablona: „Přírodní vědy“ Předmět: Chemie 8 Tématická oblast: Chemické látky a jejich změny Obsah zaměření:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice AUTOR: RNDr. Adéla Lipšová NÁZEV: VY_52_INOVACE_22_NEBEZPEČNOST LÁTEK TÉMA: NEBEZPEČNOST LÁTEK ČÍSLO PROJEKTU:
Základní škola M.Kudeříkové 14, Havířov-Město, příspěvková organizace Projekt: Tvorba inovativních výukových materiálů Šablona: „Přírodní vědy“ Předmět:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III / 2 Sada : 4 Ověření ve výuce: (nutno poznamenat v TK) Třída:
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_13_15A_Vyšší houby - jedovaté Téma: Přírodopis.
R. Jakubíková J.Korbel J.Novák Monte Carlo.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ
, Pedagogická fakulta MU
DERIVÁTY 4. KARBOXYLOVÉ KYSELINY RZ
VY_32_INOVACE_Slo_II_15 Hydroxidy ppt.
INTOXIKACE Dle prezentce Bc. Zuchové upravila pro výuku Mgr. Kubíková 11/2007.
Kyslíkaté deriváty uhlovodíků - hydroxyderiváty
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název projektu: Zkvalitnění výuky cizích jazyků
seminář a praktika z chemie
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
Helena Vrchotková VICEPREZIDENTKA Přední 1234 Znojmo , Česká republika
JAKUB ŠULC 9.B MASTNÉ KYSELINY. = karboxylové kyseliny. Karboxylové kyseliny patří mezi kyslíkaté deriváty. Jsou příbuzné alkoholům a aldehydům. Charakteristická.
Zpracování a využití informací
Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:
Pracovní činnosti VY_32_INOVACE_15_08_bezpečnost a hygiena provozu domácnosti, údržba, úklid.
Kyslíkaté deriváty deriváty obsahující vázané atomy kyslíku dělí na:
Transkript prezentace:

Co dodělat  Nerozumím úvodnímu snímku – děti budou?  Přidej úvod – ne rovnou začít vyjmenovávat jedy, ale: co to je, kde to je, proč se tam vůbec vyskytují (obecně jedy v domácnosti)  Přidej upozornění na více úklidových prostředků – např. savo, atd. podívej se, co máte doma s označením jedu, žíraviny, nebezpečné látky  Přines ukázku!  Přidej ochranu před těmito jedy – jak se před nimi bránit, jak malým dětem  Co dělat po otravě, poleptání… - pomoc  Doporučuji změnit barvy – nepříjemné, nebude to moc vidět

Hydroxid sodný:  Žíravina  Ublíží při kontaktu s kůží nebo požitím  Značí se takto:  Používá se jako prostředek na čistění domácnosti

Alkohol:  Ethanol (MÁLO ZABÍJÍ)  Methanol (ZABÍJÍ)  Mají stejnou chuť!!

Přírodní jedy:  Např. tis nebo difenbachie,houby  Tis Vypadá takto  Satan – velmi jedoaté

Botulotoxin (klobásový jed)  Vzniká v konzervách  Smrtelně jedovaté!!  Vetšinou z hodně starých konzerv Bakterie: clostiria clostiriiu

Zdroje  Google obrazky  Wikipedia  Rodiče  Uč.  Naše mozky

KONEC PREZENTACE HURÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!