Marcel Ondráček Martin Kasalý Petr Hanych.  je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu  Program umožňuje komunikaci s HTTP serverem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Připojení k internetu.
Advertisements

Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
Základy práce s počítačem – lekce V.
Služby internetu 11. Maturitní okruh.
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.01/Ku Základní pojmy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
Počítačové sítě Mgr. Šárka Holečková, Počítačová síť Počítačovou síť tvoří dva nebo více počítačů, které jsou spolu propojeny. Je možné z jednoho.
Anotace Žák definuje aplikační SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat aplikační software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Služby internetu (11. Maturitní okruh)
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Online a Offline komunikace
Internetové prohlížeče
SLUžby internetu (11.MO).
Internet.
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
HTML jazyk Označovaný zkratkou HTML, je značkovací jazyk pro hypertext. Je jedním z jazyků pro vytváření stránek v systému World Wide Web, který umožňuje.
Základy počítačových sítí elektronická pošta Základy počítačových sítí Lekce 5 Ing. Jiří ledvina, CSc.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
11. SLUŽBY INTERNETU.
INTERNET základní pojmy pravidla bezpečného užívání internetu
Internetový prohlížeč
WEBOVÉ PROHLÍŽEČE VLADIMÍR PASTOREK 1.ITa.  Webové prohlížeče = pomyslné oko internetu  Flamewars  Rok počátek  MidasWWW a ViolaWWW  Netscape.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Elektronická pošta Název školy
Autor: Jana Lískovcová Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
INTERNETOVÉ PROHLÍŽEČE
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_04.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče Číslo DUM: III/2/VT/2/2/26 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
WEBOVÝ PROHLÍŽEČ. Charakteristika: Webový prohlížeč je počítačový program, který slouží k zobrazování a prohlížení World Wide Webu (WWW), tj. internetu.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_230 AutorMgr. Romana Rybiařová.
ový klient počítačový program sloužící k přijímání,odesílání ů nejčastěji ukládá poštu na lokální disk a server poskytovatele ové schránky.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Internet Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_14_Internet Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_inf3_web01 Označení materiálu web01_uvod.pptx Název školy Gymnázium Kladno Autor.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_16_16_internetový prohlížeč.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
Internetový prohlížeč
Internet – pojmy, služby
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Internetové prohlížeče
Software Počítače Rozdělení podle účelu 2. část
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Základní pojmy při používání Internetu
INTERNET - TERMINOLOGIE
Webový prohlížeč Michal Černý
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Základy počítačových sítí elektronická pošta
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Transkript prezentace:

Marcel Ondráček Martin Kasalý Petr Hanych

 je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu  Program umožňuje komunikaci s HTTP serverem a zpracování přijatého kódu  Prohlížeče dělíme na: - grafické - textové

 Lynx:  Používán na znakových terminálech  Současná verze podporuje mnoho vlastností HTML a SSL  Je multiplatformní

 Google Chrome  Internet Explorer  Mozilla Firefox  Safari  Opera

 První verze byla vydaná v srpnu 1995  Běží na jádru Trident  Přímým předchůdcem je webový prohlížeč NCIS Mosai  Od roku 1998 do května roku 2012 byl nejpoužívanějším webovým prohlížečem

 V současnosi nejpoužívanější webový prohlížeč  Běží na jádru WebKit  20.září 2008 první oficiální verze pro Microsoft Windows  Není moc dobře zabazpečený  Aktuální je verze 23.0

 Běží na jádru Gecko  9.listopadu 2004 první finální verze  jedním z nejpoužívanějších programů s otevřeným  Jako první přišla se záložkami  Aktuální je verze 17

 Běží na jádru Presto  Od verze 8.50 je zcela zdarma (PC)  Spíše se využívá v mobilech, PDA, iTV  Aktuální verze 12.11

 je počítačový program, který slouží k přijímání či odesílání elektronické pošty  program nejčastěji stahuje poštu přes protokol POP3

 9.prosince 2004 verze 1.0  OpenPGP podpisy a šifrování - projekt Enigmail  Možnost přidání hodin, plánování úloh

 bezplatný ový klient společnosti Microsoft  Verze vydaná jako součást Windows Vista se jmenuje Windows Mail  Outlook Express =! Microsoft Outlook  Přípony (*.mbx, *.dbx, *.eml)

 Vydán v roce 1995  Podporuje většinu poštovních formátů a protokolů  Čistě poštovní klient  Můžeme si ho sami skoro celý změnit (zkratky, vlastní makra, vzhled,..)