Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – 2006 16.02.2007, Olomouc Seminář.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Integrovaný záchranný systém
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Seminář Ostrava Přeshraniční spolupráce Cíl Slovenská republika – Česká republika.
Turistická oblast Jeseníky a Euroregion Praděd Konference v Ostravě,
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 1 Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Piotr.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
INTERREG IIIA Česká republika-Polsko Příklady úspěšných projektů v Moravskoslezském kraji Závěrečný seminář, , Olomouc, Hotel Flora.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Závěrečný seminář Interreg IIIA Česká republika-Polská republika , Olomouc RNDr. Ivo Ryšlavý Vinohradská.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Tento seminář je spolufinancován EU 1 INTERREG IIIA Česká republika – Polská republika Zkušenosti z předkládaní a hodnocení žádostí, nejčastější chyby.
Interreg IIIA Česká republika–Polsko Olomouc, Hotel Flóra Závěrečný seminář Seminář je spolufinancován EU.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
INFOREG 2006 Společný česko-polský projekt Regionálního sdružení pro česko- polskou spolupráci Těšínského Slezska a Stowarzyszenia Rozwoju i Współpracy.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
INTERREG IIIA ČR – Polsko Fond mikroprojektů regionu Silesia (Priorita 2, Opatření 2.2)
INTERREG IIIA Česká republika – Polská republika Přeshraniční dopad projektů informační semináře Hradec Králové 31. srpna 2005 Ostrava 01. září 2005.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP2 Seminář pro příjemce grantů MGS.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko Seminář „Jak na přeshraniční projekty s Polskem v období “, Olomouc, 3.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Závěrečná konference projektu
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Integrovaný regionální operační program – IROP
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
3. výzva „kotlíkových dotací“
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – , Olomouc Seminář je spolufinancován EU

Program IS INTERREG IIIA ČR – Polsko (oblast podpory a hodnota poskytnutého spolufinancování z ERDF ve Slezském vojv.) Hodnota spolufinancování z ERDF projektů realizovaných příjemci ze Slezského vojvodství činí: cca 16,6 mln PLN (bez mikroprojektů)

Spolupráce s žadateli/příjemci - Poskytování aktuálních informací o programu (více než 200 osob) elektronickou formou - informování potenciálních příjemců o možnostech realizace projektů v rámci programu (záložka na internetových stránkách Slezského vojvodství) - konzultace projektů se zaměstnanci RKN (více než 87 individuálních schůzek) - pořádání školení pro žadatele a příjemce - spolupořádání školení/seminářů s JTS - možnost přímého styku/konzultací se zaměstnancem Společného technického sekretariátu v Olomouci

Požadované a schválené částky Spolufinancování z ERDF Předložené a schválené projekty

Žadatelé Celkově ve 3 výzvách pro předkládání projektů své projekty předložilo 32 žadatelů, v tom: - Jednotky územní samosprávy – 19 obcí a okresů (43 žádostí především v Op. 1.1 a 1.2) - Nadace a sdružení – 8 (11 žádostí) - Vysoké školy – 2 (3 žádosti) - Ostatní (v tom Hasičský záchranný sbor a Polská televize) – 3 (3 žádosti) 1/3 žadatelů pocházela z území Těšínského okresu – 11 žadatelů V NUTS III Rybnicko-Jastrzębském – 9 žadatelů 3 žadatelé pocházeli z oblasti mimo území podpory, ale realizace aktivit se předpokládala přímo v pohraničí – spolufinancování obdržely 2 projekty: Vojv. velit. HZS a TVP (Pol. televize) v Katovicích

Příklad společného přeshraničního projektu (Priorita I, Op. 1.3) „ Přeshraniční systém výstrahy a reakce na povodňové ohrožení v příhraničí Slezského vojvodství” Žadatel: Vojvodské velitelství Hasičského záchranného sboru v Katovicích a Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje v Ostravě Projekt získal 75% spolufinancování z ERDF ve výši ,00 PLN Cílem projektu je posílení spolupráce záchranných služeb v oblasti výstrahy a reakce na povodňové ohrožení, prostřednictvím: - spolupráce záchranných služeb v oblasti výstrahy a reakce na živelné pohromy na obou stranách hranice, - zlepšení úrovně bezpečnosti, - odstraňování bariér v kontaktech záchranných služeb obou zemí, - zahájení přeshraniční spolupráce prostřednictvím podpory výměny informací a poskytování vzájemné podpory. V rámci projektu se předpokládá: analýza zdrojů HZS, zpracování procedur spolupráce, záchranářská cvičení, informační kampaň a doplnění vybavení.

Program IS INTERREG III A ČR-Polsko Problémy, které se nejčastěji vyskytovaly v průběhu přípravy žádostí - příliš pozdní termín pro přípravu a předložení žádosti, - předkládání projektů, které se vztahují k jinému programu, - příliš složité požadavky spojené s vyplňováním žádostí (např. podpisy, přílohy), - rozdíly v interpretaci způsobilosti nákladů (např. umělci, překlady), - neexistence koherentních směrnic pro české a polské žadatele, - rozdíly v etapě vyplňování žádostí (např. dělení aktivit do etap),

Žádosti pro nové období programování OPPS Česká republika – Polsko nutnost přípravy společné česko-polské příručky - zjednodušení pravidel pro předkládání žádostí (méně byrokracie) - sjednocení rozpočtových pravidel pro české a polské žadatele - seznámení příjemců s pravidly pro podepisování smluv - jednotný výklad způsobilosti - dříve připravený vzor smlouvy o spolufinancování

Děkuji za pozornost