MÍSTO, KTERÉ BYCH CHTĚL NAVŠTÍVIT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚZEMNÍ ROZLOŽENÍ OBYVATELSTVA PRO VÝUKU ZEMĚPISU NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH
Advertisements

Alexandria, perla Středomoří, je, jeden z nejdůležitějších egyptských přístavů, druhé největší město Egypta a hlavní město stejnojmenného guvernátu.
Identifikátor materiálu: EU
Singapur.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_19
Test – Severní Evropa Jak se jmenují původní obyvatelé SE? (1)
AMERIKA Kanada – přírodní poměry III2-Z7-I-08
Prezentace třídy Jsme akční, máme rádi vše nové a zajímavé.
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace.
Jižní Asie Se rozkládá na poloostrově Přední Indie a v přilehlých regionech a ostrůvkách v Indickém oc. Tvoří ji Indická tabule, která se připojila v III.horách.
KANADA Je rozlohou druhá největší země světa.
Španělsko. Španělsko na mapě O Španělsku Hl.m- Madrid Měna : Euro Úřední jazyk : Španělština Rozloha : 500 tis. km 2.
ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.
ČÍNA.
Mýma očima New York City a W.D.C
Djidda - Jeddah je důležité město v Saúdské Arábii na pobřeží Rudého moře. Po Rijádu je to druhé největší město v zemi. Má 3,4 mil. obyvatel. Je považováno.
Přístavy světa Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Cestovní ruch Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
SLOVENSKO Martin Schwarz.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Problémy – růst populace
ASIE Křížem krážem Asií
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Chorvatsko – 1000.
Wales a hlavní město Cardiff.
Evropa – Západní Evropa
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
Itálie -bylo schopno pojmout sedících diváků a bylo užíváno ke gladiátorským zápasům a veřejným podívaným.gladiátorským -V Koloseu se dokonce mohly.
Izrael (Izraelský stát )
Nový Zéland.
Návštěva města v Rakousku
Itálie. Obecné informace Jedná se o 69. největší stát na světě Je 23. nejlidnatějším státem na světě Stát je od pradávna jednou z významných oblastí.
Geografické údaje Řecka
Ochrana přírody Za předpokladu použití psacích potřeb a mapy České republiky.
Austrálie - SES Geografie Autor: Mgr. Jaromír Vaněk
MÍSTA, KTERÁ BYCH CHTĚLA NAVŠTÍVIT
Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
Místo, kde bych se chtěla podívat…
Čína Jan Dušek.
Nový Jižní Wales.
Německo.
Severní Afrika Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Světové obyvatelstvo 2 Název školy
Vsetín Město ve kterém žiji
EVROPA – ÚVOD A RAGIONÁLNÍ GEOGRAFIE I.
Kultura vrcholného a pozdního středověku
DO JABLONCE NAD NISOU ZA SKLEM A BIŽUTERIÍ. navštivte JABLONEC NAD NISOU město sklářských tradic a bohaté bižuterní současnosti bránu do Jizerských hor.
A jeho krásy.  Polsko je stát ležící ve střední Evropě.  Hraničí s: Německem  Českem  Slovenskem  Ukrajinou  Běloruskem  Litvou  Ruskem  Ze severu.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Zoologické zahrady.
Chorvatská republika Základní údaje: Poloha: Poloha: pobřeží Jadranského moře, východní okraje Alp a Panónská nížina na východě.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Český ráj Královéhradecký kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_38.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název učiva: Amerika severní
Č Í N A Asijské regiony VY_32_INOVACE_19_35
Autor: Mgr. Irena Rutarová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Jezero Titicaca VY_32_INOVACE_14_38
Autor: Mgr. Irena Rutarová
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
Soňa Maruničová Říjen ročník
Andorra Vatikán San Marino
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
USA Spojené státy americké United States of America Martin.Mencl.
Kroměříž VY_32_INOVACE_13_38
Česká republika - kraje
Transkript prezentace:

MÍSTO, KTERÉ BYCH CHTĚL NAVŠTÍVIT Hongkong

Hongkong je čínské město a region ležící na pobřeží Jihočínského moře Hongkong je čínské město a region ležící na pobřeží Jihočínského moře. Hongkong je významné ekonomické a obchodní centrum. Patří mezi nejhustěji osídlené oblasti světa. Populace: 7 061 000 ¨ Úředním jazykem Hongkongu je čínština a angličtina, nejrozšířenějším mluveným jazykem je však kantonština. Nápisy jsou pouze dvojí čínsko-anglické.

Proč bych chtěl Honkong navštívit ? čínské jídlo (rámen, nudle) obchody Honkongský gaming house velké mrakodrapy

Zajímavá místa v Honkongu Botanická zahrada Nachází se uprostřed města Slouží hlavně k odpočinku a pokochání krásami přírody Vstupné je zdarma Několik fontán

Nový rok Jedna z nejzajímavějších událostí Využije se několik tisíc petard Ukázka