Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Španělsko. Španělsko na mapě O Španělsku Hl.m- Madrid Měna : Euro Úřední jazyk : Španělština Rozloha : 500 tis. km 2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Španělsko. Španělsko na mapě O Španělsku Hl.m- Madrid Měna : Euro Úřední jazyk : Španělština Rozloha : 500 tis. km 2."— Transkript prezentace:

1 Španělsko

2 Španělsko na mapě

3 O Španělsku Hl.m- Madrid Měna : Euro Úřední jazyk : Španělština Rozloha : 500 tis. km 2

4 KUCHYNĚ Dá se nadneseně říci, že Španělské kuchyně je matka všech západoevropských kuchyní.

5 Historie Historie vznikání dnešního Španělska patří k nejzajímavějším v Evropě. Je výsledkem působení nejrůznějších civilizací, které se na jeho území potkávaly, střetávaly, tolerovaly i nenáviděly. Historie Španělska je však velmi složitá. V této kapitole uvádíme jen základní informace o událostech, které ovlivnily historii země jako celku. Významná data historie jednotlivých regionů jsou uvedena v kapitole Regiony.

6 Umění První umělecké projevy na území dnešního Španělska spadají do prehistorie. Z období paleolitu se dochovalo tzv. jeskynní umění, které vnitřek jeskyně z magicko- náboženských důvodů změnilo v jakési svatyně, na jejichž stěny se malovaly postavy zvířat i lidí, od těch nejjednoduších figur v barvě černé, červené a okrové až po různobarevné výjevy. Vrcholným dílem tohoto období je soubor nástěnných maleb bizonů v jeskyni Altamira u městečka Santillana del Mar v Kantabrii, která je plným právem nazývána sixtinskou kaplí paleolitu.

7 Doprava Španělsko je vybaveno rozsáhlou silniční sítí v délce přibližně 340 000 km, ze kterých zhruba 7 000 km připadá na velkokapacitní tahy( placené dálnice, neplacené dálnice a arychloproudné silnice).Tato síť rychlích tahů, které jsou z větší části pro uživatele bezplatné, umožňuje návštěvníkům pohodlný přejezd od Pyrenejí do Andaluzii, buď podél pobřeží Středozemního moře, nebo přes Madrid, který je pro svou pozici ve středu země neuralgickým bodem veškeré dopravy. Silniční síť je dále vybavena početnými obslužnými areály k odpočinku a dalším službám, potřebným během cesty. Přibližně jedna třetina všech zahraničních cestujících přijíždí do Španělska letecky.Na španělských letištích bylo v minulém roce odbaveno více jak padesát milionů přilétajících a odlétajicích pasažérů, přičemž 70 % těchto cestujícívh použilo nepravidelné letecké dopravy, což staví Španělsko na přední místo v ((chartové))dopravě. Strategická geografická pozice Španělska a důležitost cestovního ruchu vysvětlují význam mezinárodní letecké dopravy cestujících, ze které celých 75 % připadá na evropské státy.

8


Stáhnout ppt "Španělsko. Španělsko na mapě O Španělsku Hl.m- Madrid Měna : Euro Úřední jazyk : Španělština Rozloha : 500 tis. km 2."

Podobné prezentace


Reklamy Google