Oceánie – Cookovy ostrovy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Afrika – FGS Geografie Autor: Mgr. Jaromír Vaněk
Advertisements

Číslo a název šablony klíčové aktivity
Finská republika je severská země v severovýchodní Evropě
Hl. město: Wellington Rozloha: km 2 Nejvyšší bod: Mount Cook (3754m n. m.) Počet obyvatel: Nový Zéland je stát v jihozápadní části Tichého.
(Francouzská Polynésie)
Austrálie a Oceánie – politicko – administrativní poměry
Dánské království Geografie Autor: Mgr. Zdeněk Kříž
Pobaltí Geografie Autor: Mgr. Jaromír Vaněk
řecky: „Černé ostrovy“
Oceánie Mgr. Petr Krákík.
Identifikátor materiálu: EU
Téma hodiny: Oceánie Předmět: Zeměpis Ročník: 2.
ČÍNA - VELKÁ ČÍNSKÁ ZEĎ Autor: Mgr. Jarom í r Van ě k Geografie
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
INDONÉSIE Natálie Vašková.
Světadíly Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
AMERIKA Poloha světadílu III2-Z7-I-01
Severní Afrika Geografie Autor: Mgr. Jaromír Vaněk
IZRAEL-MRTVÉ MOŘE Autor: Mgr. Jarom í r Van ě k Geografie
Anotace Kanada – opakovaci test Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci zvládají vypracovat následný test znalosti Speciální vzdělávací.
Převody jednotek objemu
Převody jednotek délky
Nový Zéland.
vypracovala: Monika Palasová zdroj: hlava , internet , učebnice
AUSTRÁLIE -Uluru /Ayers Rock/ Autor: Mgr. Jarom í r Van ě k Geografie
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
OCEÁNIE.
Austrálie - SES Geografie Autor: Mgr. Jaromír Vaněk
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
OCEÁNIE.
Finsko – země tisíců jezer
Oceánie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Oceánie.
Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.
Island – země ohně a ledu
ASIE-NEJLIDNATĚJŠÍ KONTINENT
Oceánie Jan Dušek.
Afrika – SES - obyvatelstvo
Ostrovy Francouzské Polynésie
Autor: Mgr. Lenka Rohanová
Státy Oceánie.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Cookovy ostrovy.  Cookovy ostrovy je svrchovaný stát a skupina ostrovů ležících v Tichém oceáně. Na severovýchodě sousedí se souostrovím Kiribati (asi.
Závislá území světa. Jsou různá území světa, která nejsou samostatnými státy Důvody: 1. Závislé území je od mateřské země geograficky vzdálené. (Francouzská.
AUSTRÁLIE a OCEÁNIE.  Zeměpisná a kulturní oblast  Austrálie tvoří samostatný kontinent  Rozloha: km²  Počet obyvatel: 34,0 miliónů 
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_ ČLOVĚK A PŘÍRODA – ZEMĚPIS - NA II.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
OCEÁNIE.  Oceánii tvoří přibližně 1500 ostrovů v …………. oceánu  Rozloha: 0,8 mil km 2  Leží v …………… a …………………… podnebném pásu s vydatnými srážkami tropickém.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Šárka Hájková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Z7_REPUBLIKA JIŽNÍ AFRIKA TÉMA: Republika Jižní Afrika.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov V/2 – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VY_32_INOVACE_118 Jméno autora: Mgr.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Švédsko Open Presentation.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NOVÝ ZÉLAND Rozloha: km2 Počet obyvatel: 4 mil.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_16_IV_Z9_Oceánie.
Austrálie a Oceánie – politicko – administrativní poměry
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_23_Oceánie
Téma hodiny: Oceánie + Nový Zéland – opakování formou kvízu
Seychely Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Melanésie
Transkript prezentace:

Oceánie – Cookovy ostrovy Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/34.0488 Geografie Oceánie – Cookovy ostrovy Autor: Mgr. Jaromír Vaněk

OCEÁNIE COOKOVY OSTROVY

OBSAH Cookovy ostrovy Rarotonga Rozdělení Státní zřízení Zdroje

Cookovy ostrovy (Cook Islands) Rozloha: 240 km2 Počet obyvatel: 21 388 Hlavní město: Avarua

Rarotonga - střed ostrova

   Cookovy ostrovy jsou svrchovaným státem a skupina ostrovů rozprostřené v Tichém oceánu v oblasti měřící asi 1500 km ze severu na jih a 900 km ze západu na východ. Na severovýchodě sousedí se souostrovím Kiribati (asi 400 km), na východě leží Společenské ostrovy a souostroví Tufuai (300 až 500 km), obojí patřící pod Francouzskou Polynésii. Nejbližšími ostrovy na západě jsou Niue (asi 700 km), Tonga (asi 1100 km) a Samoa (asi 500 km). Souhrnná plocha ostrovů je 240 km² a žije zde 21 000 obyvatel, z nichž většina jsou Maorové. Hlavní město je Avarua a leží na ostrově Rarotonga.

Te Manga - nejvyšší vrcholek ostrova Rarotonga

Pláž nedaleko Titikaveka

ROZDĚLENÍ Cookovy ostrovy se dělí na jižní skupinu Rarotonga (hlavní ostrov), Aitutaki, Atiu, Mangaia, Manuae, Mauke, Mitiaro, Palmerston a Takutea a severní skupinu s ostrovy Manihiki, Nassau, Penrhyn (Tongareva), Pukapuka, Rakahanga a Suvorov. Některé jsou velmi nízké, díky korálovým útesům velmi těžko přístupné ostrovy. Ostatní jsou vysoké a porostlé hustou vegetací. Rostou na nich kokosové palmy a chlebovníky. Severní skupina ostrovů se skládá většinou z atolů.

Cookovy ostrovy se spravují samy Cookovy ostrovy se spravují samy. Jejich zákony jsou na Novém Zélandu nezávislé. Zákonná a výkonná moc nemá žádná omezení od Nového Zélandu. Státní příslušnost Cookových ostrovů ale neexistuje, jejich obyvatelé jsou občany Nového Zélandu.

Zdroje: http://newzealand.webnode.cz/pridruzena-uzemi-a-ostrovy/cookovy-ostrovy/ http://cs.wikipedia.org/wiki/Nov%C3%BD_Z%C3%A9land https://www.google.cz/search?q=nový+zéland KAREL KAŠPAROVSKÝ. Zeměpis II. v kostce pro SŠ. Praha: Fragment, 2008. ISBN 978-80-253-0585-0. Všechny objekty použité k vytvoření prezentace jsou součástí SW Microsoft Office nebo jsou vlastní originální tvorbou autora. Děkuji za pozornost