Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov V/2 – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VY_32_INOVACE_118 Jméno autora: Mgr.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov V/2 – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VY_32_INOVACE_118 Jméno autora: Mgr."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov V/2 – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VY_32_INOVACE_118 Jméno autora: Mgr. Gita Vespalcová Datum vytvoření: Březen 2012 Ročník: 7. ročník základní školy Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Zeměpis 6. – 9. ročník Téma: Afrika, Amerika, Austrálie

2 Metodický list Hra je určena pro dva týmy.
Ty si postupně vybírají otázky z hlavní nabídky. Cílem hry je spojit všechny strany trojúhelníku. Po kliknutí na šestiúhelník s číslem, se dětem objeví otázka. Po zodpovězení si děti otazníkem zkontrolují správnost své odpovědi a domečkem se vrátí zpět na hlavní nabídku. Šestiúhelník změní barvu a místo čísla se objeví „N“. Nové kliknutí na ikonku „N“ změní barvu na žlutou a druhé kliknutí zbarví ikonku na zelenou (tým B). Barvu zvolíte podle týmu, který uhodl otázku.

3 Náhradní otázku si může hned v dalším kole zvolit ten tým, který je na řadě s výběrem.
Náhradní otázky jsou ukryté pod ikonkou „N“, a jsou v levé části prezentace. Pod každou ikonou se ukrývají tři otázky a odpovědi. Stránka se zdá nejprve prázdná. Kliknutím na obdélníček označený jako „i“, se dětem objeví první otázka. Kliknutím na obdélníček „?“ se objeví první odpověď. Kliknout můžete celkem třikrát pro otázku i odpověď. Domeček je vrátí zpět na hlavní stránku. Děti pokračují do vybrání všech otázek. Vítězí ten, kdo spojil všechny tři strany trojúhelníku.

4 Afrika, Amerika, Austrálie
1 AZ KVÍZ N A B

5 N 1 B N A N B N 2 B N A 3 N B N 4 N B A 5 B N A 6 N B N 7 A 8 N A B 9
10 A N B N A 11 N B 12 N A B A B 13 N N A B 14 B 15 N A

6 V Peru Ve kterém státě pramení řeka Amazonka? 1

7 Kilimandžáro Jak se jmenuje nejvyšší hora Afriky? 2

8 Velká útesová bariéra Jak se jmenují korálové ostrovy lemující severovýchodní pobřeží Austrálie? 3

9 Port Moresby Jak se jmenuje hlavní město Nové Guinee? 4

10 Viktoriino jezero Jak se jmenuje největší africké jezero? 5

11 Aconcagua (6 959 m n. m.) Jak se jmenuje nejvyšší hora Jižní Ameriky?

12 Kordillery Jak se jmenuje pohoří, které protíná celý americký kontinent? 7

13 Nil (6 671 km) Jak se jmenuje nejdelší africká řeka? 8

14 Medvídek koala Které zvíře, živící se listy eukalyptu, žije volně pouze v Austrálii? 9

15 Hořejší ( km2) Jak se jmenuje největší severoamerické jezero? 10

16 Itaipu Jak se jmenuje největší vodní elektrárna na světě, která leží na jihoamerické řece Paraná? 11

17 Kongo Která africká řeka má největší povodí? 12

18 Pampy Jak se nazývají jihoamerické stepi? 13

19 Kanada Který severoamerický stát je největší? 14

20 Tasmánie Jak se jmenuje malý ostrov, který leží jižně od Austrálie? 15

21 Náhradní otázky 1 1. Jak se jmenuje hlavní město Spojených států amerických? Washington. 2. Jak se jmenuje stát, který leží mezi Lýbií a Alžírskem? Tunisko. 3. Kterým státem protéká nejdelší řeka světa? Brazílií.

22 Náhradní otázky 2 4. Jak se jmenovali potomci nizozemských kolonistů v Jihoafrické republice? Búrové. 5. Jak se jmenuje nejdelší australská řeka? Murray(Darling). 6. Který vačnatec žije v Austrálii? Klokan.

23 Náhradní otázky 3 7. Jak se jmenuje průplav ve Střední Americe, který spojuje Atlantský a Tichý oceán? Panamský. 8. Jak se jmenuje největší severoamerický poloostrov? Labrador. 9. Jak se jmenuje největší ostrov, který patří k americkému kontinentu? Grónsko.

24 Náhradní otázky 4 10. Jak se jmenuje hlavní město Kanady? Ottawa.
11. Jak se jmenuje nejdelší severoamerická řeka? Mississippi. 12. Jak se jmenují původní obyvatelé Nového Zélandu? Maorové.

25 Náhradní otázky 5 13. Které sopečné souostroví v Tichém oceánu patří ke Spojeným státům americkým? Havajské ostrovy. 14. Na které řece leží Viktoriiny vodopády? Zambezi. 15. Jak se jmenuje průliv, který odděluje Afriku a Madagaskar? Mosambický průliv.

26 Použité obrázky Tlačítka – Microsoft Office, klipart


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov V/2 – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VY_32_INOVACE_118 Jméno autora: Mgr."

Podobné prezentace


Reklamy Google