Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Cookovy ostrovy.  Cookovy ostrovy je svrchovaný stát a skupina ostrovů ležících v Tichém oceáně. Na severovýchodě sousedí se souostrovím Kiribati (asi.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Cookovy ostrovy.  Cookovy ostrovy je svrchovaný stát a skupina ostrovů ležících v Tichém oceáně. Na severovýchodě sousedí se souostrovím Kiribati (asi."— Transkript prezentace:

1 Cookovy ostrovy

2  Cookovy ostrovy je svrchovaný stát a skupina ostrovů ležících v Tichém oceáně. Na severovýchodě sousedí se souostrovím Kiribati (asi 400 km), na východě leží Společenské ostrovy a souostroví Tufuai (300 až 500 km), obojí patřící pod Francouzskou Polynésii. Nejbližšími ostrovy na západě jsou Niue (asi 700 km), Tonga (asi 1100 km) a Samoa (asi 500 km).státTichém oceáněKiribatiSpolečenské ostrovyTufuaiFrancouzskou PolynésiiNiueTongaSamoa  Cookovy ostrovy se skládají z 15 ostrovů ležících v Tichém oceánu východně od Francouzské Polynézie.  Počet obyvatel: 21 388 Počet obyvatel  Hlavní město: Avarua Hlavní městoAvarua  JAZYK  Úřední jazyky jsou zde dva: angličtina a maorština.  ČASOVÝ POSUN  + 10 hodin vůči středoevropskému času.  vlajka Podle oficiálního výkladu modrá připomíná Tichý oceán, bílá mírumilovnost obyvatel.Tichý oceán

3  Jméno Cookovy ostrovy dali ostrovům Rusové na počest Jamese Cooka.  byl mimořádně významný mořeplavec, objevitel a výzkumník, jehož plavby a hlavně vydané práce výrazně posunuly znalosti o Zemi.Zemi

4 Návštěva Cookových ostrovů se rovná návštěvě ráje. Tato nepočetná skupina ostrovů jižního Pacifiku má svoji vlastní magii. Vůně květů frangipani (plumérie) přetrvává ve vzduchu, čistá tyrkysová voda hladí vybělené pobřeží, vítr šeptá v listech kokosových palem.

5

6

7  Tropické. Nejteplejší a nejvlhčí jsou měsíce listopad až březen, v té době se také mohou objevit cyklony. Průměrné teploty v lednu jsou 27 °C, v červenci 25 °C.

8

9

10  Počet obyvatel:  13 374 lidí

11  Vytvořila: Saša Mikuláštíková


Stáhnout ppt "Cookovy ostrovy.  Cookovy ostrovy je svrchovaný stát a skupina ostrovů ležících v Tichém oceáně. Na severovýchodě sousedí se souostrovím Kiribati (asi."

Podobné prezentace


Reklamy Google