Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,"— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, 403 31
Tel.: , Tel.řed./fax: , VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/

2 Číslo klíčové aktivity: III/2 Název klíčové aktivity:
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. František Bret Vytvořeno: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Zeměpis – Austrálie – Nový Zéland Anotace: Slouží k výkladu učiva o Novém Zélandu

3 Hlavní město: WELLINGTON
NOVÝ ZÉLAND Hlavní město: WELLINGTON Rozloha: 268 680 km² Počet obyvatel:

4 PŘÍRODNÍ PODMÍNKY Nový Zéland je v jižní části Tichého oceánu a skládá se ze dvou hlavních ostrovů oddělených Cookovým průlivem (známých jednoduše jako Severní ostrov a Jižní ostrov) a četných menších ostrovů. Nejbližší pevninou je 2000 km vzdálená Austrálie. Nový Zéland má mírné oceánské podnebí, přičemž nejsevernější část má podnebí subtropické. Roční období jsou proti Severní polokouli obrácená. Nejteplejší měsíce jsou leden a únor a nejchladnější červenec. Na Severním ostrově je průměrná teplota 18 °C a na Jižním 13 °C. Zimy jsou mírné. Převládající západní větry přinášejí celoročně bohaté srážky.

5 HOSPODÁŘSTVÍ Nový Zéland je zemědělskou zemí. Hlavně ovce a skot
pšenice, kukuřice, ječmen, hrách a jablka, vinná réva. Významný je též rybolov, chov korýšů a slávek. Novozélandský průmysl je založen hlavně na zpracování zdejších mléčných produktů, plodin, masa a ryb. K ostatním průmyslovým odvětvím se řadí výroba látek, hliníku a umělých hmot.

6 OBYVATELSTVO Největší skupinu obyvatel tvoří Novozélanďané evropského původu (75 %). Druhou největší skupinu tvoří Maorové (15 %). Téměř 88 % obyvatel žije ve městech.

7 ZDROJE OBRÁZKŮ: Galerie Microsoft Power Point:


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,"

Podobné prezentace


Reklamy Google