Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Austrálie Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_042

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Austrálie Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_042"— Transkript prezentace:

1 Austrálie Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_042
Program Files\Microsoft Office\MEDIA\CAGCAT10\j wmf Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_042

2 Podnebí je dlouhodobý stav počasí na určitém místě.
Co je podnebí ??? Podnebí je dlouhodobý stav počasí na určitém místě. Podnebí je současně ovlivněno horskými pásmy. S rostoucí nadmořskou výškou klesá teplota a zvyšuje se množství srážek. Nesmíme zapomenout zdůraznit, že Austrálie leží na jižní polokouli. kliarty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

3 Podnebné pásy v Austrálii
převážná část Austrálie má suché tropické podnebí. Severní oblasti leží v tropickém pásu s monzunovými srážkami Okrajová území při SV a V pobřeží patří k tropickému pásu s pasátovými srážkami Na jihu je oblast s mírným vlhkým až subtropickým podnebím klipart Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

5 Podnebí ostrovů Většinou ostrovy leží v tropickém rovníkovém pásu
Jižní ostrov Nového Zélandu leží již v mírném podnebném pásu kliparty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

6 Teplota Pro většinu Austrálie je nejteplejším měsíc leden a nejstudenější červenec. Ve střední Austrálii dosahují průměrné teploty ledna °C Na jihu kolem 20 °C Nejvyšší teploty však vystupují ve vnitrozemí až na 50 °C. Největší rozdíly jsou ve vnitrozemí kliparty Děkuji za pozornost. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

7 Zdroje obrázků: Obr. 1: obr.1: Martyman at en.wikipedia, 2007 [cit ]. Dostupné na WWW: < map_MJC01.png >. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.


Stáhnout ppt "Austrálie Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_042"

Podobné prezentace


Reklamy Google