Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ostrovy Francouzské Polynésie

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ostrovy Francouzské Polynésie"— Transkript prezentace:

1 Ostrovy Francouzské Polynésie
Nejodlehlejší místo Austrálie a oceánie

2 Francouzská Polynésie
Nachází se východně od Cookových ostrovů. Skládá se ze 120 ostrovů rozdělených do 5 souostroví. Nejvyšší hora Mont Orohena dosahuje výšky přes m. Úřední jazyk : francouzština

3 Tahiti Moorea Huahine Raiatea Bora Bora

4 Tahiti

5 Poloha Hornatý ostrov leží v souostroví Francouzské Polynésie v Tichém oceánu a skládá se ze dvou částí – Tahiti Nui (velký ostrov) a Tahiti Iti. Hlavní město Papeete, které je ekonomickým a politickým centrem. Tahiti je obklopeno pásmem hor a ostrovy, na kterých se nacházejí luxusní letoviska a mnoho turistických zajímavostí.

6

7 Obyvatelstvo Na ostrově Tahiti žije většina obyvatel Francouzské Polynésie. Domorodci jsou velice vstřícní lidé a jejich klidný a neuspěchaný život je až neskutečně nakažlivý.

8

9 Zajímavosti Měnou Francouzské Polynésie je Francouzský Pacifický Frank (CFP), avšak přijímány jsou zde jak Eura, tak také Americký dolar. Jiné měny lze směnit za místní franky přímo na letišti, nebo ve velkých letoviscích. Jako jediný ostrov v celém Pacifiku má černé pláže.

10 Moorea

11 Pouhých několik minut letu z Tahiti nebo půl hodiny plavby na rychlostním katamaránu a ocitnete se v zajetí „zeleného sametu“. Ostrov Moorea splní všechny Vaše představy o tajemném ostrově v jižních mořích. Vysoké hory, tvořící střed ostrova, jsou v úžasném kontrastu s mělkou lagunou, která ostrov obklopuje.

12 Poloha Nachází se pouhých 17 km severozápadně od ostrova Tahiti.
Severní stranu ostrova otevírají dva zálivy - Opunohu a Cookův. Nejvyšší horou je Mt. Tohiea se svými 1207 m. Mezi další významné hory ostrova patří Moua Puta (hora s dírou) a Mouaroa, která bývá uváděna jako žraločí zub.

13

14 Obyvatelstvo Na ostrově Moorea žije obyvatel. Místní obyvatelé žijí v harmonii s přírodou, takže jejich domy v pastelových odstínech, obklopené ibiškovými zahradami, jsou potěchou pro oko cestovatele stejně jako místní nespoutaná příroda.

15

16 Podnebí Podnebí je zde stejné jako na ostatních ostrovech Francouzské Polynésie. období dešťů a období sucha V období dešťů se vyskytují hojné a nepředvídatelné bouřky, vzduch je dusný a často je zataženo.

17 Huahine

18 Poloha Nachází se 175 km od Tahiti
Skládá se ze dvou ostrovů, Huahine Dui na severu a Huahine Iti na jihu, rozděleno úzkým falešným kanálem, o kterém se říká, že rozdělení má na starosti kanoe boha Hira.

19

20 Hornatý ostrov zajímavého tvaru.
Nádherné zátoky, půvabné bílé písečné pláže. Ostrov je olemován lagunami. Laguna odevzdává melouny a vodní melouny, zásoby ovoce a zeleniny.

21 Zajímavosti Huahine je také pyšný majitel největšího a nejlépe zachovaného archeologického naleziště: Maeva marae, které je tvořeno skupinou větších marae na úpatí hory Mouatapu a na břehu jezera Fauna Nui.

22

23 Raiatea

24 Poloha Druhý největší ostrov Francouzské Polynésie a nachází se 190 km od Tahiti.

25

26 Zajímavosti Okolí ostrova lemuje korálový útes, který je ideálním místem pro potápění, šnorchlování a plavání. Okružní výlety vám umožní objevit vanilkové a ananasové plantáže, překrásná údolí. Velmi zajímavé je podniknout plavbu po řece Faaroa, která je jako jediná v celé Francouzské Polynézii splavná.

27

28 Bora Bora

29 Poloha Nachází se uprostřed modrozelené laguny v jižním Tichomoří, 260 km severozápadně od ostrova Tahiti. Tento ostrov vznikl vulkanickou činností a je obklopen několika malými ostrůvky zvanými motu.

30 Ostrov Bora Bora spolu s lagunou, která jej obklopuje, připomíná malířskou paletu s mnoha odstíny zelené a modré. Díky svahům porostlým tropickou flórou a rozkvetlým údolím ibišků a palem, jež pokrývají ostrov, si jej jistě zamilujete na první pohled.

31

32 Zajímavosti Pora Pora je starodávný název, který v místním jazyce znamená "prvorozený". Toto jméno pochází z dávné polynéské legendy, v níž nejvyšší bůh Taaroa vylovil jako první ostrov Pora Pora z hlubokých vod oceánu. Díky křišťálově modré laguně, která je považována za jednu z nejkrásnějších lagun světa, je ostrov nazýván "perlou Polynésie" a pro turisty představuje místo snů.

33 Vypracovala: Lenka Frolcová 2. E
Prameny: Obrázky:


Stáhnout ppt "Ostrovy Francouzské Polynésie"

Podobné prezentace


Reklamy Google