Malá loutková pohádka O zajíčkovi. Kulisy i loutky nakreslily a divadlo si zahrály šikovné děti: Jeník, Markétka, Josef, Anička, Kristýnka, David, Marienka,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Jarní putování za dobrodružstvím
VY_32_INOVACE_ 10_ Rozmanitost přírody Procházka lesem (SADA ČÍSLO 2)
VY_32_INOVACE_03_ Příprava na čtení (SADA ČÍSLO 1)
divadelní inscenace ze vzpomínek, veršů a Pohádek pro nehodné děti připomínající dávný svět Prévertova dětství, v němž mnozí z nás poznávají.
Vzduch se tetelí při poledním zvonu, s klekáním nás vítá soumrak, znovu a znovu…
„Jak ovlivňuje můj život současná technika“.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Mateřská škola u Bílého králíka, s. r. o
Milé děti, díváte se dobře kolem sebe?
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Jsem vděčný za to, že mohu vytvořit toto přání, protože to znamená, že nejsem chudý... Jsem vděčný za to, že mohu poslouchat štěkot psů na ulici a cítit.
Jaro Zdenka Suchánková.
V mládí každý věří, že svět začal teprve jím, že je tu vlastně všechno jen kvůli němu Johann Wolfgang von Goethe.
Pohádka o vodníčkovi Vodníčkova rodina
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příroda kolem nás Není –li uvedeno jinak, je tento.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_488_Př7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:
Napsala:Daniela Krolupperová Ilustrovala:Lucie Dvořáková Zpracovala: Lucie Kydlíčková.
Čas minulý Český jazyk 5. ročník ZŠ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
JARO JE KDYŽ KVETOU KYTIČKY A ZPÍVAJÍ JARNÍ PÍSNIČKY,SLUNÍČKO ZAČÍNÁ HŘÁT,POSPĚŠ SI JARO A POJĎ MEZI NÁS,AŤ VIDÍM ÚSMĚV NA TVOJI TVÁŘI,JE TU 1.MÁJ JARO,TO.
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
Svátky velikonoc prožijte vesele, ať jaro hřeje Vás na duši i na těle.
V okolí rybníku se nachází spousta zajímavých živočichů Jako například: labutě,divoké kachny,srny,ptáci, žáby,brouci,hlemýždi a jiní.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
JARO V březnu je první jarní den. My s tátou dáváme mámě kytičku sněženek, obyčejně nějakou najdu na zahradě. Vystrčila zelený klíček z hlíny a já ji.
VĚTNÉ ČLENY 6.ROČNÍK 6.ročník.
Čertí škola - Mikuláš. Čertí škola Na 5.prosince 2011 jsme si měli do školy přinést čertí masky. Paní učitelka pro nás připravila na tento den zajímavé.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
SBOR JAROMĚŘ VÁS ZVE NA. VOLEJBALOVÝ TURNAJ KDY: KDE: hřiště u sboru Jaroměř ZAČÁTEK: v 9 hod ve sboru STARTOVNÉ: 20Kč CO SE BUDE DÍT????-
JARO 1.B Jarní pozdrav d Ě tem na Slovensko. První pozdravy JARA.
Tak zase Josefové slaví 19.března svátek. Již několik roků jsem jim touto cestou blahopřál a tak i letos malé přání, v tom jejich těžkém životě. Bohužel,
Příměstské tábory ve Skalici. Jaké byly? Senzační!
Ekokodex.
Prvouka – 2. ročník ZŠ „JARO“
O zlé koze vyprávění podle obrázkové osnovy.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Projekt:Vzdělávací internetové kluby Jméno:Jakub Michálek Téma:Příroda a já.
Tomáš Mirovský Přírodní společenství Louky.
Perníková chaloupka aneb
Je to trochu divné jak se to stalo. I když nejsi věřící, měl(a) by jsi se na to podívat.
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Prvouka ROČNÍ OBDOBÍ 1. ročník
"Pepíčku, jak zní rozkazovací způsob od slovesa mlčet
Příběh Bylo jedno krásné místo na Zemi a jmenovalo se Šumava. A bylo tam ještě jedno krásné místo Lesní království. Rostlo tam hodně.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Rostliny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Dobrý den, děti, jsem skřítek Lesánek. Zde bydlím. Starám se o lesní zvířata a mám velkou radost, když se jim dobře daří. Ale často jsem smutný. To když.
„A teď mi děti řekněte, čím jsou vaši tatínkové a kde pracují. Tak třeba ty Pepíčku.“ „Prosím, můj tatínek je úředník a pracuje jako prostitut.“ „Prosím.
Cirkus Pepino Do vašeho města přijede cirkus. Hostuje od do Začátky představení od 17 hodin. Těšíme se na vaši návštěvu! Ahoj!
Popisuje: Vojtěch Zedek
Jaro.
Příroda na jaře 3 Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Anotace: prezentace slouží k procvičování určování slovních druhů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY ŽIVOTA
Jaro. Jaro JARO jarní rovnodennost měsíce: březen duben květen.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_12_PODZIM TÉMA: PODZIM
VYNÁŠENÍ MORANY
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
Příroda na jaře - opakování
Dneska jdeme do cirkusu.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_04_JARO TÉMA: JARO
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_01_jaro
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.
Transkript prezentace:

Malá loutková pohádka O zajíčkovi

Kulisy i loutky nakreslily a divadlo si zahrály šikovné děti: Jeník, Markétka, Josef, Anička, Kristýnka, David, Marienka, Violka, Kája, Samuel, Jakub, Tomáš a Filip na Velikonočním setkání v Zahradním dvoře Listen ve Strakách

Tiše děti, pohádka začíná: Byl jednou jeden zajíček. Moc se těšil na jaro, na křehkou čerstvou trávu. Jen se podívejte, jaká je tráva na konci zimy: tuhá a zvadlá.

Zajíček prosil studánkovou vílu: „Vílo, prosím, dej louce vodu, ať už roste tráva.“ Ale víla mu odpověděla: „Zajíčku, tráva ještě nemůže růst. Až přijde Vesna, pak se všechno zazelená. Buď trpělivý.“

Ani moudrá déva stromu zajíci neporadila nic jiného: „Zajíčku, musíš počkat. Vesna se neřídí naším přáním.“ Zajíček nevěděl, koho Vesna poslouchá, ale vy to děti víte. Řeknete mu to?

Zajíček už tedy ví, kdo svět moudře řídí a že tráva vyroste přesně tehdy, kdy přijde její čas. Jak by to asi dopadlo, kdyby se měla příroda řídit podle nás? Jeden by chtěl jarní trávu, druhý sníh, třetí horko na koupání... „Ještě, že to tak nejde“, radoval se zajíček a hopsal se podívat, jak se kdo chystá na jaro.

„Podívej se, zajíčku, kolik mám práce.“ Ukazoval vodník. „Než přijde Vesna, musí být vše připraveno: voda, všechny rostliny i živočichové, kolik jich jen v rybníce mám.“

Také skřítci kořenáčci na zajíčka volali: „Už máme půdu i kořínky připraveny. Jen co přijde Vesna, dočkáš se nejen trávy, ale i lístků a květin. Všichni se už na jaro těšíme.“

A jednoho dne se to stalo: překrásná Vesna prošla krajem...

… a tráva se zazelenala, květiny vykvetly,

Každý strom, na který Vesna pohlédla,

se zazelenal nebo rozkvetl něžnými květy.

I rybník se probudil k životu a začalo v něm radostné hemžení...

vrátil se i čáp a divoké kachny.

Zajíček se dočkal svěží trávy i lístků. V přírodě se vše proměnilo, všichni měli velkou radost, že už mohou začít svou jarní práci. Vzduch voněl jarem a ptáci zpívali. Běžte se podívat ven, přišla už Vesna i k vám? Jestli ano, nezapomeňte za to poděkovat.

Pokud se vám divadélko líbilo,můžete si vymyslet svou pohádku a nakreslit si kulisy a loutky. Zažijete mnoho radosti, i když si budete hrát jen sami pro sebe, tak jako my. Těšíme se na setkání s vámi na příští Zahradní slavnosti v zahradnictví Listen ve Strakách