Elektronické materiály a nástroje pro výuku překladu Součást rozvojového projektu 3c "Podpora tvorby multimediálních vzdělávacích pomůcek a jejich využití.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
INTERNET PRO NEVIDOMÉ A SLABOZRAKÉ Služby veřejných knihoven zdravotně postiženým uživatelům PhDr. Ivana Štrossová Hradec Králové 26.března 2001.
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
E-learningové kurzy BC Primary Essentials TKT Essentials Learning Technologies for the Classroom CLIL Essentials.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Hodnocení domácího prostředí DEMO Zkušenosti z praxe
Inovace vzdělávacího programu Zahradní a krajinná tvorba Projekt OPVK, oblastní podpora 2.1.
Závěrečná zpráva projektu Stanislav Filipčík Asistent projektového manažera © 2010 IBA CZ, s.r.o.
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
Audit IT procesů ve FNOL
Prostředí pro tvorbu strukturovaných učebních textů Ing. Jiří Přibil Fakulta managementu VŠE Rozvojový grant Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
Střední škola informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno – P8
Vznik JČP obchodní, s.r.o. Řešitel: Václav Pech Školitel: Prof. Ing. Jan Váchal, Csc. Bachelor of Bussines Studies 2004/2005 Institute of Technology, Sligo.
Postup výzkumného šetření v projektové fázi I. V projektové části směřují výzkumné práce k přípravě výzkumného šetření pro získání empirických informací.
Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů.
Mgr. Eva Komínková Využití digitálních učebních materiálů z oblasti elektrotechniky a ICT v anglickém jazyce JAZ.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
1 Modernizace veřejné správy (Praha ) Zkušenosti se zaváděním modelu CAF z pohledu regionálního manažera kvality Osnova prezentace:
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
Příprava VŠB-TU Ostrava na práci v e-learningu Jan Kopečný, Adrian Jankovský.
Téma projektu: Zajištění IT školení mimo sídlo firmy - školení zaměstnanců auditorské firmy na nově zavedený informační systém Vypracoval: Petr Vilimovský.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Animace a eLearning Petr Korviny SCO 2006, Brno. Úvod Animace Animace Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností,
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Environmentální výchova a
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
Průřezová témata.
Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
AKORD SOFTWARE s.r.o. Ing. Věra Kovářová Softwarové nástroje pro sledování a vyhodnocování kvality řízení Případová studie Parlament České republiky.
Projekt METODIKA II Vítejte na dnešní prezentaci.
Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zajištění a zpřístupnění vybraných online (elektronických) knih jako součást služeb knihoven ČVUT Projekt FRVŠ č. 645/2005 Řešitel : Ing.Petr Vandrovec.
DRMS Forum září 2009 Elektronický vzdělávací systém Jan Pavlica.
Víceúčelový laboratorní testovací přístroj na bázi mikrořadiče
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Virtuální Středočeský kraj v databázích Středočeské vědecké knihovny v Kladně PhDr. Eva Wróblewská Ing. Eva Recmanová Středočeská vědecká knihovna v Kladně.
Výuka základů algoritmického myšlení na prvním stupni základních škol
Vzdělávání osob se zdravotním postižením na ZČU v Plzni - Ing. Petr Šika.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
SIPVZ 0281P2005 Výuka studentů v odborných předmětech pomocí prezentačních, grafických a databázových programů zpracovatel: ing. Svobodová Jana Quitta.
Úvod do psychologie Výzkumy Jak nás ovlivňuje hlas, nemáme-li přímý kontakt s mluvčím? Jak ovlivňuje grafické zpracování mapy vnímání a rozhodování.
Koordinátor projektu ● ??? (Mgr. Jiří Stockmann) Asistent ● ??? (František Šotola ?) Architektonický návrh rekonstrukce ● dle VŘ, Architektonický.
E-UtilityReport WEBOVÉ ŘEŠENÍ PRO VYJADŘOVÁNÍ K EXISTENCI SÍTÍ.
Datum: od Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_62_INOVACE_40 Jméno autora: Ing. Gabriela Hautová Název.
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Projekt Poradenství v Libereckém kraji
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
METEOROLOGIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_29.
PROGRAM WORKSHOPU Úvodní slovo: Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. – MD ČR (odbor fondů EU) Prof. Ing. Petr Moos, CSc. – ČVUT (Fakulta dopravní) 1. MD ČR – připravované.
MUDr. Jitka Feberová, Ph.D.
ZPRÁVA O VÝVOJI Rob Bakx
Příprava dotačního programu „Program na podporu stáží žáků a studentů ve firmách“
PROJEKT PŘÍPRAVY A REALIZACE POLYFUNKČNÍHO DOMU
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Transkript prezentace:

Elektronické materiály a nástroje pro výuku překladu Součást rozvojového projektu 3c "Podpora tvorby multimediálních vzdělávacích pomůcek a jejich využití ve výuce na MU" za rok 2008

Personální obsazení projektu KAA FFMU a spolupracovníci PhDr. Jarmila Fictumová Mgr. Renata Kamenická, Ph.D. Mgr. Simona Javůrková Ing. Mgr. Jiří Rambousek Mgr. Petr Vurm Jeffrey Alan Vanderziel, B.A. Stanislav Procházka Jana Doleželová Bc. Tereza Mlčáková Tibor Varga Bc. Václav Stix Bc. Jakub Lepič Bc. Věra Slováková

Okolnosti akreditování nového programu překladatelství angličtiny

Okolnosti akreditování nového programu překladatelství angličtiny dálkové studium anglického jazyka a literatury

Okolnosti akreditování nového programu překladatelství angličtiny dálkové studium anglického jazyka a literatury řada let fungování překladových kurzů v elektronickém prostředí

Z toho plynoucí potřeby mít k dispozici self-study materials

Z toho plynoucí potřeby mít k dispozici self-study materials využít cenné nashromážděné materiály pro širší okruh uživatelů, umožnit jejich "další život" (viz i learners corpora)

Realizace: prostředí Možnosti Vlastní řešení

Realizace: prostředí Možnosti Vlastní řešení Hotový software

Realizace: prostředí Možnosti Vlastní řešení Hotový software Wiki Zkušenosti s překladem v prostředí wiki

Realizace: prostředí Možnosti Vlastní řešení Hotový software Wiki Zkušenosti s překladem v prostředí wiki Výhody zavedeného software

Představení jednotlivých obsahů glosáře

Představení jednotlivých obsahů glosáře interaktivní texty

Představení jednotlivých obsahů glosáře interaktivní texty další překladové projekty

Představení jednotlivých obsahů glosáře interaktivní texty další překladové projekty ostatní

Plánované využití ve výuce mimo výuku pro širší okruh uživatelů dosavadní feedback

Problémy, které se řešily Technické autorská práva – omezení přístupu přístup na wiki mimo síť MU oddělení jednotlivých projektů Jiné časová náročnost zpracování