Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

METEOROLOGIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_29.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "METEOROLOGIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_29."— Transkript prezentace:

1 METEOROLOGIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_29

2 Meteorologie věda, která se zabývá atmosférou
(atmosféra = plynný obal Země) sleduje jevy a vlastnosti atmosféry

3 Podnebí = klima povětrnostní podmínky, které v dané oblasti převládají širší území delší časový úsek Počasí okamžitý stav předpovídá se na dlouhodobé, střednědobé i krátkodobé časové úseky

4 ÚKOL Srovnej podnebí na evropském, africkém a australském kontinentě z hlediska: tepla vlhkosti

5 ÚKOL JAKÝ JE ROZDÍL V PODNEBÍ: Zlínský kraj – Vysočina Jižní Morava – Šumava

6 ODKAZY RAUNER Karel, HAVEL Václav, PROKŠOVÁ Jitka, RANDA Miroslav
ODKAZY RAUNER Karel, HAVEL Václav, PROKŠOVÁ Jitka, RANDA Miroslav. FYZIKA Plzeň: FRAUS, ISBN Texty jsou vlastní originální tvorbou autora.

7 Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu: METEOROLOGIE Autor: Ing. Pavlína Ptáčková Vytvořeno: Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Fyzika Tematický okruh: Energie Téma: METEOROLOGIE Pomůcky: Interaktivní tabule, počítač, nosič flash, školní atlas světa Anotace: Vzdělávací materiál je určen k výkladu učiva o meteorologii. Součástí prezentace je připojení úkolu, jeho řešení a samostatný domácí úkol.


Stáhnout ppt "METEOROLOGIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_29."

Podobné prezentace


Reklamy Google