Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma: JO Porcelánový inventář Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: 3.8.2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – druhy porcelánového inventáře – dělení,použití při servisu a ošetření
Porcelánový inventář Jídelní porcelán
Jídelní talíře Klubový Masový Polévkový Dezertní Couvertový /pečivový na máslo Na co se který talíř používá ??????
misky Misky dělíme dle jejich použití Na kompot Na polévku Na salát Bujon šálek
Ostatní jídelní porcelán Kalíšek na vajíčka Pohár na zmrzlinu Kokotka Gratinka
Velký jídelní porcelán Terina Mísa na salát Dělené mísy na přílohy Omáčník Malý omáčník
Kontrolní otázky Co obecně patří do porcelánového inventáře Jak můžeme tento inventář rozdělit Vyjmenujte talíře dle velikosti a použití Jaký další porcelánový inventář znáte
zdroje http://www.google.cz/imgres?q=porcel%C3%A1n&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=WXhOVQQnURlDEM:&imgrefurl=http://www.eporcelan.cz/&docid=9W27OayFblCNgM&imgurl=http://www.eporcelan.cz/img/cat_tradicni.jp http://www.google.cz/imgres?q=tal%C3%AD%C5%99+na+m%C3%A1slo&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=t6kV5i_brewheM:&imgrefurl=http:// http://www.google.cz/imgres?q=porcel%C3%A1nov%C3%A1+miska+na+kompot&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=63WDQTdFlAjKeM:&imgrefurl=http:// http://www.google.cz/imgres?q=porcel%C3%A1nov%C3%BD+kal%C3%AD%C5%A1ek+na+vejce&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=wu1sK8ayfZkU7M:&imgrefurl=http:// http://www.google.cz/imgres?q=d%C4%9Blen%C3%A9+m%C3%ADsy&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=O7ln0sE9HH-AKM:&imgrefurl=http:// http://www.google.cz/imgres?q=om%C3%A1%C4%8Dn%C3%ADk&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=VaiXrSeQbIaIEM:&imgrefurl=http://profi-hotel.cz/eshop/druh/5-Stolovani-2-porcelan__keramika-15-kusovy_porcelan.html&docid=9uw00YH2iEjKgM