Moc zákonodárná VY_INOVACE_32_OBN_907 Autor: Mgr. Miroslav Říha Vytvořeno : leden 2013 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Veřejná správa ZS 2010 Němečková, Strnadová, Zedníková
Advertisements

Moc výkonná I Prezident VY_32_INOVACE_ 07 - Moc výkonná I.
Veřejná moc a veřejná správa
VY_32_INOVACE_51_11 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
ÚZEMNÍ ČLENĚNÍ ČR Více ZDE.
Česká republika-demokratický stát
Česká republika-demokratický stát
Česká republika – demokratický stát
O řízení státu Prezident: Miloš Zeman
Moc zákonodárná VY_32_INOVACE_ 06 - Moc zákonodárná.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. VOLBY V ČESKÉ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Kontrola veřejné správy
Prezidentské volby v USA (v porovnání s ČR)
TEST 17. POLITOLOGIE
Senát České republiky.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Vrcholné státní orgány Autor:
MOC ZÁKONODÁRNÁ Právní řád – není neměnný, lze jej měnit
Schvalování zákonů v ČR
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceStát a jeho představitelé Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje státní.
ČLOVĚK JAKO OBČAN V DEMOKRATICKÉM STÁTĚ PREZIDENT ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec.
VY_32_INOVACE_51_12 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Moc výkonná Pavel Šuranský.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Nejvyšší kontrolní úřad
VY_32_INOVACE_SVF32660DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
Ústava ČR - historie VY_INOVACE_32_OBN_904 Autor: Mgr. Miroslav Říha Vytvořeno : prosinec 2012 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola.
Politologie – pracovní list
Česká národní banka VY_INOVACE_32_OBN_910 Autor: Mgr. Miroslav Říha Vytvořeno : březen 2013 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola.
Stát – formy státu VY_INOVACE_32_OBN_903 Autor: Mgr. Miroslav Říha Vytvořeno : listopad 2012 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Parlament. Parlament je sbor, shromáždění volených či nevolených zástupců příslušné administrativní územní jednotky, ať už je to stát, svazek států, spolková.
Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky, zkr. PSP ČR, PS PČR, v Ústavě České republiky označovaná jen jako Poslanecká.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
JÁ JAKO OBČAN ČESKÉ REPUBLIKY ZS1BP_PIV4, jaro 2015 Mgr. Kateřina Mrázková, Ph.D.
Volby. Politická strana – organizace, která sdružuje občany s podobnými představami o řízení státu, - strany se snaží získat co nejvíce hlasů ve volbách,
Právní základy státu.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ZÁKONODÁRNÁ MOC Jana Karásková.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oborů Technické lyceum,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Výchova k občanství Moc výkonná
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Veterinární a potravinářská legislativa
Výchova k občanství Moc výkonná
Kdo rozhoduje v ČR Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
PRÁVNÍ ZÁKLADY STÁTU – SLOŽKY STÁTNÍ MOCI
Ústavní vývoj
Výchova k občanství Moc zákonodárná
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_04_Parlament ČR
Výchova k občanství Moc zákonodárná
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Příjemce podpory – škola:
MOC ZÁKONODÁRNÁ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost (Výchova k občanství)
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Česká republika Srdce Evropy.
Příjemce podpory – škola:
Ústavní systém České republiky
Transkript prezentace:

Moc zákonodárná VY_INOVACE_32_OBN_907 Autor: Mgr. Miroslav Říha Vytvořeno : leden 2013 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, příspěvková organizace

1. Komu přísluší moc zákonodárná v ČR? Moc zákonodárná v ČR přísluší ……………………………………..…………, který je tvořen ……………..…………………… a ……………………….……….. vyhledejte

2. Kolika členy je tvořena horní a dolní komora zákonodárného sboru ČR? horní komora ……………………………….. dolní komora ……………………………….. 3. Jak dlouhé je volební období členů zákonodárného sboru ČR? horní komora ……………………………….. dolní komora ……………………………….. Obr. č. 1 Obr. č. 2

4. Kdo podepisuje přijaté zákony: a)prezident b)předseda horní komory c)prezident NKÚ d)předseda vlády e)soudce ústavního soudu f)předseda dolní komory (zakroužkujte správné odpovědi)

1. Komu přísluší moc zákonodárná v ČR? Moc zákonodárná v ČR přísluší parlamentu, který je tvořen poslaneckou sněmovnou a senátem. HMOEOMDIRNAHEP TČHIKXLYRS P ICT ROČIST SNĚMOVNA ATLFMXGVYL S ZIŽ NAŽSGDMŘUO L RLŘ H P DNŤISTMG A GEA I A ĎYNESLYF N UDK L R ĚIWOVIĎŤ E ŚXI M L RDPŤMFVI C XPC Š A KRDŘIĎSO K ITM C M LVANF SENÁT NH D E XŠKCXDIKŽIOŘ B N OAISDOZVYVMX Ž T SULXUPKRTSMW

2. Kolika členy je tvořena horní a dolní komora zákonodárného sboru ČR? horní komora – 81 členů dolní komora – 200 členů 3. Jak dlouhé je volební období členů zákonodárného sboru ČR? horní komora - 6 let dolní komora – 4 roky

4. Kdo podepisuje přijaté zákony: