Environmentální hnutí a etika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MARKETING A MANAGEMENT
Advertisements

Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
Koncepce pracovníka a pracovní skupiny v řídicích strategiích Borek Bernard.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Projekt Kreativní města Future City Game Snímek 2 „Rozvoj města stojí na pomezí řádu a chaosu. Nemá žádný počátek ani konec. Rozvoj města je.
VYUŽITÍ TEPELNÉ ENERGIE V PRAXI
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Environmentální etika
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Zpráva o finanční stabilitě 2005
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
R. E. H. & Česká republika II. Nesehnutí /jaké bylo a jaké je, splňuje charakteristiku agresivního dogmatismu, splňuje charakteristiku radikálního zeleného.
Politika Pavel Šuranský.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
R. E. H. & Česká republika III. Opakování Hnutí Duha (tendence a velké zlomy) /1997, 2003/ Nesehnutí (tendence a velké zlomy) /1997, 2002/ Ideové základy.
Ekologická daňová reforma z pohledu HK ČR Přednáška Ing.Václav Hrabák Předseda Energetické sekce HK ČR.
Environmentální etika
R. E. H. & Česká republika I. Názory na zelené v České republice Aktivistické anti- /Václav Klaus, Ivan Brezina/ Akademické anti- /Veronika Bílková/ Akademičtí.
Politický systém Rakouska
Ekologická etika Reflexe příčin ekologické krize a cest, jak z ní ven Jan Činčera.
Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie
R. E. H. & první srovnání I. Radikální environmentální hnutí v USA Tři základní proudy: „velké“ organizace, Earth First! a další „deep ecology“ organizace,
Stáž na 8.6. – Jan Fric PřF KSGRR. Hlavní historické milníky SU 1878 – založení (Stockholms högskola) 1960 – transformace na VŠ univerzitního.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Czech Statistical Office Na padesátém 81, Praha, Český statistický úřad odd. regionálních analýz a informačních služeb Praha Jana Podhorská.
Petr Salamon.  Jaké individuální životní motivy způsobily, že se brněnští environmentalisté vydali tímto směrem?  V rámci druhé otázky jsem se snažil.
21. října 2009 expozice 21. budovy Zlínského kraje.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Korupce jako problém současné společnosti a politiky Vladimíra Dvořáková Letní škola výchovy k občanství… Olomouc,
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Ekonomika malých a středních podniků
Institut ochránce práv dětí
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Společenská odpovědnost a školy
1. GLOBALIZACE TRHU PRÁCE
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Jak na transformaci aneb ‘Co jsme se naučili’
Základní vzdělávání a další …
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
E. O. & Česká republika II. Nesehnutí
Ekonomika životního prostředí
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Feminismus a ženské hnutí v bývalé NDR
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
R. E. H. & Česká republika I. Názory na zelené v České republice
Dosavadní pohledy na fungování E.O.
Jakub Kovář, projekt Křehká šance II,
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Ekonomika malých a středních podniků
Česka spořitelna je členem Erste Group
Komunální politika: teorie a praxe. Hlavní město Praha
Metody sociologického výzkumu kvantitativní. MSV-KVANT Výuka v LS 2018
DALŠÍ KROKY V OBLASTI RACIONALIZACE SÍTĚ ŠKOL
Transkript prezentace:

Environmentální hnutí a etika Zaměříme se na ČR a dvě hnutí: Hnutí Duha a Nesehnutí Začneme u Hnutí Duha – proč? Na rozdíl od Nesehnutí existuje po celou dobu existence svobodné české společnosti Počtem členů, počtem sympatizantů i rozpočtem jedno z největších E. H. u nás

Environmentální hnutí a etika II. Hnutí Duha /jaké bylo a jaké je, lze je na naší škále environmentální etiky zařadit?/ Způsob odpovědi A. Přiblížení historie hnutí B. Přiblížení pohledu vlastních členů hnutí C. Analýza textů hnutí D. Doplňková analýza

Hnutí Duha I. – trocha historie Historie Hnutí Duha A) Počátek – 1990-1991 B) Období hledání struktury hnutí a strategie, období silné, lež nedogmatické radikality – 1991-1992. (a co etická východiska? – pluralismus názorů a proudů: slabý antropocentrismus, radikální hlubinná ekologie, radikální ekologismus, levicově-zelený radikalismus) C) Období aktivistické zralosti, kdy se sice zvyšuje počet placených zaměstnanců i rozpočet hnutí, ale přesto výrazně neklesá počet přímých akcí – 1993-1999. (snižování míry plurality – odchází lidé s hlubinně ekologickou orientací, lidé zeleně „anarchističtí“, sociální ekologové) D) Období profesionalizace, ve kterém se hnutí konformizuje, klesá radikalita i míra aktivizmu, klesá počet přímých akcí – 2000-2004. (od ideových základů se upouští, nastupuje environmentální pragmatismus v té povrchnější podobě) E) Období „agenturizace“, ve kterém se proces profesionalizace završuje, a ve kterém se z původních radikálních hnutí stávají vlivové agentury s profesionálním zázemím a velmi nízkou mírou aktivizmu 2005-současnost. (to samé co pro předchozí období)

Hnutí Duha II. – trocha historie Počátek (listopad 1989) – Jakub Patočka, Petr Pěta, Jan Beránek Co předcházelo (ČSOP a pokus o vytvoření pobočky Dětí Země) První akce: plakáty, happening, protest proti letišti. Registrace – září 1990. Období přímých akcí bez kampaní a zázemí – 1990-1991. Z hlediska myšlenkových základů – biocentrismus, hlubinná ekologie, systémový přístup Goldsmithův

Hnutí Duha III. – trocha historie Období hledání struktury hnutí a strategie, období silné, lež nedogmatické radikality (1991-1992). Vznik programů (energie, ozón, pralesy) Nárůst počtu členů a poboček (od roku 1992 více než 50 aktivních členů, objevují se pobočky v Praze, Českých Budějovicích, Olomouci, Broumovsku) První velké akce: demonstrace proti skladu vyhořelého jaderného paliva v Rouchovanech (1992), blokáda firmy Colorlak. Tvorba vnitřní struktury a informačních kanálů. RADA. První protizákonné akce – billboardový banditismus. Veliké rozšíření etických konceptů uvnitř hnutí – silný pluralismus – sociální ekologie, hlubinná ekologie, systémové přístupy, první zoocentrikové, křesťanští zelení.

Hnutí Duha IV. – trocha historie Období aktivistické zralosti (1993-1999) Další nárůst počtu členů a významu organizace Kampaň Libkovice, kampaň Temelín (tzv. tábory u Temelína), kampaň Lesy (1995), Program Poslední generace V roce 1995 končí protizákonné aktivity organizace. Strach o uchování základních myšlenek organizace + konzervatizmus některých členů vedení vede k vytvoření nevolené, hierarchické struktury hnutí a k omezení demokratické vazby členů k vedení hnutí. Proti sobě stojí: silná různorodost členů (od hlubinných ekologů, přes křesťany až po anarchisty) a snaha uchovat jednotu hnutí. První spory o charakter organizace – 1993. Rok 1997 – rozpad hnutí, respektive odchod většiny členů Brněnské pobočky Hnutí Duha a vznik Nesehnutí. Hnutí Duha zůstává silnou, ale nedemokratickou organizací. Vrchol aktivistické síly organizace – 1996-1998. Ale pozor – velký úbytek názorové plurality a zejména těch etických přístupů – mizí sociální ekologie, mizí zoocentrismus, mizí hlubinná ekologie, levicový zelený radikalismus.

Hnutí Duha V. – trocha historie Období profesionalizace a výrazného poklesu radikality (2000-2004) V některých kampaních (lesy) pokračuje i aktivistický přístup, je to ovšem výjimka. Dochází k zásadním personálním změnám – rok 2002 odchází Jan Beránek z pozice vedoucího Centra Hnutí Duha a v roce 2003 odchází jak Jakub Patočka, tak Jan Beránek z Rady Hnutí Duha. Krátká éra Marty Čápkové jako ředitelky Hnutí Duha v roce 2003 a nástup Martina Andera na pozici ředitele Hnutí Duha 31. března 2003. Květen 2003 – zavedení demokratických principů do Rady Hnutí Duha. Postupný odklon od přímých akcí – provázání Hnutí Duha se Stranou Zelených (pouze dočasné). Etická východiska se zasouvají výrazně do pozadí – profesionalita nahrazuje určitá eticko-filosofická východiska.

Hnutí Duha VI. – trocha historie Období „agenturizace“ (2005-2010) Prudký nárůst počtu zaměstnanců (spolu s předchozím obdobím) Takřka neexistují tzv. přímé akce Spolupráce se státní správou na přípravě zákonů a intenzivní lobbying Konformizace prezentovaných východisek organizace – důraz na zlepšování konkrétních věcí odklon od kritiky systému

Hnutí Duha I. – pohled členů Výzkum 38 členů Hnutí Duha – jejich pohled na vývoj organizace z hlediska 11 kritérií: A. Aktivismus 1989-1999 /-0,6/, 2000-2008 /-1,1/ B. Profesionalizace 1989-1999 /1,2/, 2000-2008 /1,4/ C. Aktivity 1. – přímé akce 1989-1999 /-0,45/, 2000-2008 /-1,35/ D. Aktivity 2. – lobbying, vzdělávání, odborné 1989-1999 /1,2/, 2000-2008 /0,8/ E. Aktivity 3. – účetnictví, byrokratické aktivity 1989-1999 /1/, 2000-2008 /1/

Hnutí Duha II. – pohled členů F. Finanční síla organizace 1989-1999 /1,6/, 2000-2008 /1,3/ G. Radikalita organizace 1989-1999 /-0,8/, 2000-2008 /-0,6/ H. Míra demokratičností organizace 1989-1999 /-0,4/, 2000-2008 /1/ I. Vztah organizace ke státní moci 1989-1999 /0,9/, 2000-2008 /1,3/

Hnutí Duha III. – pohled členů Co to znamená: Hnutí je profesionalizované, finančně silnější, umírněné, ale neaktivistické, bez radikálního zápalu i myšlenek Některým lidem v hnutí toto vadí, ovšem jsou z hlediska radikálnosti bezradní Etické principy hrály důležitou roli pouze v prvních fázích vývoje hnutí

Hnutí Duha I. – zrcadlo textů Výzkum porovnával tři kritéria (pejorativnost, jistotná modalita, voluntativní modalita) v textech Hnutí Duha, Nesehnutí, hnutí Národní odpor – a následně pro zajímavost i u Václava Klause. Co to je pejorativnost Co to je jistotná modalita Co to je voluntativní modalita

Hnutí Duha II. – zrcadlo textů Výsledky: