Kanada.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zimbabwe
Advertisements

KANADA Země:Kanada Oficiální název:Kanada Kontinent:Severní Amerika Rozloha:9.
Kanada.
Kanada.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
AMERIKA Kanada – přírodní poměry III2-Z7-I-08
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
KANADA.
Kanada Canada hlavní město: Ottawa počet obyvatel: 32,5 mil úřední jazyk: angličtina, francouzština měna: kanadský dolar státní zřízení:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
KANADA Je rozlohou druhá největší země světa.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
KANADA Lenka Lebdušková.
Oblast : Zeměpis 7. ročník
BENELUX.
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
KANADA Hlavní město: Ottawa -složena z deseti provincií a tří spolkových teritorií -úřední jazyk: francouzština a angličtina - z hlediska vládního uspořádání.
KANADA ZEMĚ JAVOROVÉHO LISTU.
Radek Šiška and Miloslav Macůrek
SLOVINSKO.
Austrálie.
LITVA.
Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)
Švédsko.
PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady.
Téma hodiny: Kanada - základní údaje, poloha, přírodní podmínky
Austrálie - SES Geografie Autor: Mgr. Jaromír Vaněk
KANADA.
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
BRAZÍLIE Jan Dušek.
Bělorusko.
DÁNSKO.
Francie Miroslav Chmelka.
Kanada.

Amerika – Severní Amerika
KANADA.
Kanada Materiál byl vytvořen v rámci projektu
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
S pomocí atlasu se pokuste doplnit: hlavní město: …………………… státní zřízení: ………………………………………………… měna: ……………………………… rozloha: …………………………………… (2. největší.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
 Obecné informace  Dělení území  Státní správa  Obyvatelstvo  Podnebí  Fauna a flóra.
 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice  Autor: Martin Klepl  Název: VY_52_INOVACE _13 Spojené státy americké  Téma: Zeměpis pro 2.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
K A N A D A Druhá největší země světa VY_32_INOVACE_08_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.
Švédsko -Švédsko, které si od počátku dvacátého století zachovává neutralitu, patří k nejvyspělejším státům Evropy -Je hlavním producentem železa a oceli,
Kanada Hlavní město: Ottawa Hlavní městoOttawa Rozloha: km² (2. na světě) z toho 8,92 % vodní plochy Rozloha2. na světě Nejvyšší bod: Mount.
VY_32_INOVACE_Fi_I_04 Název Kanada Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Kanada AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_17_Z7_Skála
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název učiva: Amerika severní
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_05
Švédsko Open Presentation.
Šablona VY_52_INOVACE_Z
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Vzdělávací materiál: Kanada Operační systém: Windows XP Professional
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_KANADA
Severní Amerika - Kanada
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Kanada.
POLSKO. POLSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Varšava rozloha: cca km2 počet obyvatel: jazyky: polština náboženství: katolické (89.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

Kanada

Obyvatelé rozloha: 9 984 670 km2 (druhý největší stát) počet obyv. : 32 805 041 náboženství: katolíci 46,5% , protestanti 41% úřední jazyk: angličtina, francouzština Etnický původ: britský 34,7% , francouzský 25,8%

hl. město: Ottawa 960 000 největší města: Toronto 4 050 000, Montréal 3 275 000, Vancouver 1 675 000 Průměrný věk dožití obyvatel: muži 74,2 roku, ženy 81 let

Povrch Kanadský štít - zabírá téměř polovinu země nížiny Velkých jezer a povodí řeky Svatého Vavřince Skalnaté hory – na západě

Podnebí více než polovina území má subarktické podnebí (chladná léta a velmi studené zimy) nejmírnější jsou jižní části pobřeží

Státní zřízení konstituční monarchie v rámci Britského společenství (hlavou je britská královna) panovníkovy pravomoce vykonává generální guvernér - na šest let po doporučení předsedy vlády Kanada se dělí na deset provincií

Hospodářství patří mezi nejvyspělejší země světa obrovské nerostné bohatství, velké lesní plochy a rozsáhlé plochy zemědělské půdy HDP: 1 023 mld. US dolarů HDP na osobu: 31 500 US dolarů