Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kanada Hlavní město: Ottawa Hlavní městoOttawa Rozloha: 9 984 670 km² (2. na světě) z toho 8,92 % vodní plochy Rozloha2. na světě Nejvyšší bod: Mount.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kanada Hlavní město: Ottawa Hlavní městoOttawa Rozloha: 9 984 670 km² (2. na světě) z toho 8,92 % vodní plochy Rozloha2. na světě Nejvyšší bod: Mount."— Transkript prezentace:

1

2 Kanada

3 Hlavní město: Ottawa Hlavní městoOttawa Rozloha: 9 984 670 km² (2. na světě) z toho 8,92 % vodní plochy Rozloha2. na světě Nejvyšší bod: Mount Logan, Yukon (5959) Nejvyšší bodMount LoganYukon Počet obyvatel: 32 547 200 Počet obyvatel Jazyk: angličtina, francouzština Jazykangličtinafrancouzština Náboženství křesťané 77.1% (katolíci 43,6 %, Sjednocená církev Kanady 9,6 %) Státní útvarNáboženstvíkřesťanékatolíci Sjednocená církev Kanady Měna kanadský dolar (CAD) Mezinárodní identifikace Měnakanadský dolar Telefonní předvolba +1 Telefonní předvolba

4 Kanada je druhým největšim státem světa. Uzemí Kanady je přibližně tak velké jako celá Evropa. Hospodářství Kanada nepříznivě ovlivnuje drsné a chladné podnebí. Většina uzemí je nejméně půl roku pod sněhem. Na polovině uzemí Kanady je věčně zmrzla půda.

5 zvířátka

6 MEDVĚD

7 Kanadské území zahrnuje severní část Severní Ameriky. Na severu k němu patří řada artických ostrovů zasahující až k Severnímu ledovému oceánu. Na severovýchodě jsou tyto ostrovy úzkými průlivy odděleny od dánského Grónska.Severnímu ledovému oceánudánského Grónska

8 Složený satelitní snímek Kanady

9 Vlajka Kanadská vlajka

10 Mapa

11 Polovina uzemí je pokryta lesy ( smrky, borovice, jedlovec, douglasky, jedle, jasany, břízy). Po Rusku a Spojených státech je Kanada na třetím místě na světě v zásobách, těžbě a zpracování dřeva.

12 Skalnaté Hory Západní Kanadě dominují Skalnaté hory, táhnoucí se od hranice s USA na jihu až po Aljašku na severu. Hory jsou porostlé hustými lesy a jsou rájem medvědů a jiných divokých zvířat.

13 Niagarské vodopádyNiagarské vodopády z kanadské strany

14 SPORT Zimní sporty, jako je lyžování, bruslení, a lední hokej, jsou v Kanadě popularní, protože zimy jsou tam dlouhé a o sníh a led není nikdy nouze. Lední hokej se začal hrát v Kanadě v 70 letech a odtud se rozšířil prakticky do celeho světa, V létě se pěstuje jachting, kanoistika a pozemní hokej.

15 Sporty

16 AUTOR


Stáhnout ppt "Kanada Hlavní město: Ottawa Hlavní městoOttawa Rozloha: 9 984 670 km² (2. na světě) z toho 8,92 % vodní plochy Rozloha2. na světě Nejvyšší bod: Mount."

Podobné prezentace


Reklamy Google