Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)"— Transkript prezentace:

1 Kanada

2 Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut) Na této ploše žije pouhých 30 mil obyvatel, což je pouze 3* víc než v ČR Mluví se zde francouzsky (provincie Quebec) a anglicky.

3

4 Hospodářství Kanady nepříznivě ovlivňuje drsné a chladné podnebí Polovina povrchu je pokryta lesy dřevozpracující průmysl Na území Kanady se vyskytuje značné nerostné bohatství Významná jsou ložiska ropy a zemního plynu - Edmonton, Calgary Těží Au, Ag, Ni, U, Fe http://www.stream.cz/slavnedny/829481-16- srpen-den-ktery-odstartoval-zlatou-horecku-na- klondiku http://www.stream.cz/slavnedny/829481-16- srpen-den-ktery-odstartoval-zlatou-horecku-na- klondiku

5 Zemědělství Jen malá část plochy (5%) je určena k zemědělství Kolik je to km 2 ? Prochází zde však jedna ze světových obilnic Pěstují pšenici, a jiné obiloviny ve stepích – prériích (FR louka), kde chovají dobytek.

6 Města Hl. m. Ottawa Další – Toronto – Montreal – Quebec – Vancouver


Stáhnout ppt "Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)"

Podobné prezentace


Reklamy Google