Projekt CHIPS Projekt k řešení sociálně-patologických jevů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Moravskoslezského kraje KRIZOVÉ CENTRUM OSTRAVA ul. Nádražní 196, Moravská Ostrava tel.: ,
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
Role supervize v bilanční diagnostice BDg z pohledu poradce pro dospívající z dětských domovů Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
ohroženým domácím násilím
Linka bezpečí.
Školní poradenské pracoviště
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Supervize v rámci sociální práce Specifické metody SP LS 2014 Specifické metody SP LS 2014.
Zdravá škola.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Organizační struktura
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Minimální preventivní program školy
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako doplňující výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Realizace ošetřovatelského plánu/péče
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
OBHAJOBA BAKALÁŘSKÉ DIPLOMOVÉ PRÁCE
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
V rámci projektu OPVK „Centrum pro podporu přírodovědných a technických věd: Technická a přírodovědná laboratoř pro děti a mládež Zlínského kraje“ zveme.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Od tématu k problému – druhy problému - hypotézy Východisko = problém Kvantitativní výzkum – musí mít vždy hypotézu? Kvalitativní výzkum – bez hypotézy?
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
Telefonická krizová pomoc. terénní služba poskytovaná na přechodnou dobu osobám, které se nacházejí v situaci ohrožení zdraví nebo života nebo v jiné.
Řešení vrstevnických vztahů CZ.1.07/1.2.00/ /15/20161.
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Ekonomika – základní pojmy.
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Problémy a perspektivy středního školství
Případová konference v práci s rodinami a ohroženými dětmi
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Michaela Borovanská, Jana Malíková
Organizační struktura
Školská sociální práce
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Regionální rodinná politika, její možnosti a význam
Transkript prezentace:

Projekt CHIPS Projekt k řešení sociálně-patologických jevů

PROJEKT CHIPS - historie Projekt ChildLine in partnership with schools vznikl na půdě britské ChildLine v r V současné době je do něj ve Velké Británii zapojeno již téměř 800 škol. Projekt ChildLine in partnership with schools vznikl na půdě britské ChildLine v r V současné době je do něj ve Velké Británii zapojeno již téměř 800 škol. ChildLine je nestátní neziskovou organizací provozující mimo jiné telefonickou linku krizové intervence pro děti, která byla předlohou při zakládání české Linky bezpečí. ChildLine je nestátní neziskovou organizací provozující mimo jiné telefonickou linku krizové intervence pro děti, která byla předlohou při zakládání české Linky bezpečí. ChildLine poskytla Sdružení Linka bezpečí know how k programu CHIPS, potřebné materiály a vyškolila mezinárodní tým projektu. ChildLine poskytla Sdružení Linka bezpečí know how k programu CHIPS, potřebné materiály a vyškolila mezinárodní tým projektu.

PROJEKT CHIPS - zaměření pomoc při řešení výskytu sociálně-patologických jevů pomoc při řešení výskytu sociálně-patologických jevů program vrstevnické podpory program vrstevnické podpory školí budoucí dětské podporovatele a supervizory školí budoucí dětské podporovatele a supervizory pomáhá mladým lidem více se podílet na věcech, které ovlivňují jejich životy pomáhá mladým lidem více se podílet na věcech, které ovlivňují jejich životy umožňuje dětem stát se z diváků a přihlížejících aktivním prvkem umožňuje dětem stát se z diváků a přihlížejících aktivním prvkem podporuje zdravé a bezpečné prostředí ve školách podporuje zdravé a bezpečné prostředí ve školách

PROJEKT CHIPS – vrstevnická podpora přirozené lidské vlastnosti a schopnosti pomáhat jeden druhému přirozené lidské vlastnosti a schopnosti pomáhat jeden druhému zahrnuje lidi podobného věku, sociálních rolí či zázemí zahrnuje lidi podobného věku, sociálních rolí či zázemí funguje uvnitř formálních struktur funguje uvnitř formálních struktur pomáhá dětem prostřednictvím jejich kamarádů vyrovnat se s náročnými situacemi pomáhá dětem prostřednictvím jejich kamarádů vyrovnat se s náročnými situacemi zachovává bezpečné hranice důvěrnosti zachovává bezpečné hranice důvěrnosti pomáhá nejen těm, kteří o podporu požádají, ale i podporovatelům v jejich osobním růstu, v získání cenných životních schopností a dovedností pomáhá nejen těm, kteří o podporu požádají, ale i podporovatelům v jejich osobním růstu, v získání cenných životních schopností a dovedností

PROJEKT CHIPS – cíl podpořit děti v myšlence participovat na jejich školním životě podpořit děti v myšlence participovat na jejich školním životě pomoci mladým lidem nalézt cesty, jak podpořit jeden druhého pomoci mladým lidem nalézt cesty, jak podpořit jeden druhého zapojit mladé lidi do zkoumání věcí a otázek, které je ovlivňují zapojit mladé lidi do zkoumání věcí a otázek, které je ovlivňují umožnit mladé generaci budovat dovednosti a strategie k zaujímání aktivního postoje ve věcech, jež se dotýkají jejich životů umožnit mladé generaci budovat dovednosti a strategie k zaujímání aktivního postoje ve věcech, jež se dotýkají jejich životů nabídnout podporu školám v péči o děti a mládež nabídnout podporu školám v péči o děti a mládež zvýšit počty mladých lidí, kteří vědí o Lince bezpečí zvýšit počty mladých lidí, kteří vědí o Lince bezpečí

PROJEKT CHIPS – přínos zajišťuje dětem snadno dostupný a přijatelný podpůrný systém zajišťuje dětem snadno dostupný a přijatelný podpůrný systém zlepšuje spolupráci a přátelské vztahy mezi žáky a učiteli zlepšuje spolupráci a přátelské vztahy mezi žáky a učiteli nabízí možnost vypořádat se s problémy dříve než eskalují nabízí možnost vypořádat se s problémy dříve než eskalují pomáhá škole v prevenci a v boji se sociálně- patologickými jevy pomáhá škole v prevenci a v boji se sociálně- patologickými jevy podporuje starostlivé a chápající školní prostředí podporuje starostlivé a chápající školní prostředí umožňuje vrstevnickým podporovatelům získat neocenitelné interpersonální dovednosti a sebedůvěru umožňuje vrstevnickým podporovatelům získat neocenitelné interpersonální dovednosti a sebedůvěru

SDRUŽENÍ LINKA BEZPEČÍ K naplňování poslání SLB slouží následující linky krizové intervence, které Sdružení provozuje: Linka bezpečí : Linka vzkaz domů: , Internetová linka: Chat linky bezpečí: chat.linkabezpeci.cz chat.linkabezpeci.cz Rodičovská linka: