DIAGNOSTIKA TRÉNOVANOSTI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sportovní trénink 6 Taktika František Langer FTK UP Olomouc.
Advertisements

Požadavky k získání známky
TRÉNINK obecné principy úvodní sraz VD – Tři Studně.
přednáška 1 úvod do psychologické přípravy, závodní úzkost
PSYCHOLOGICKÁ PŘÍPRAVA - ÚVOD
Předmět psychologie Předmět psychologie práce a organizace.
Trénink atletických skoků
Diagnostika ve sportovních hrách
Výběr pracovníků Úkolem výběru pracovníků je rozpoznat, který z uchazečů bude nejlépe vyhovovat požadavkům obsazovaného pracovního místa.
Taktická příprava Michal Lehnert.
Základy sportovního tréninku
Hodnocení činností v Tv a sportu 1.Testováním a měřením. 2.Posuzováním. Motorický test je standardizovaný postup (zkouška), jehož obsahem je pohybová činnost.
Kritická analýza různých přístupů k vyučování SH
. V učení nacházíme tři současně probíhající procesy:
Zásady v tréninkové přípravě mládeže Licence B
Technická, taktická a psychologická příprava
Metodický list Výuka probíhá diskusní formou. Hledáme odpověď na otázku – proč je užitečné věnovat se sportovní činnosti či jiné intenzivní pohybové činnosti.
Diagnostika inteligence u jedinců s mentálním postižením
TAKTICKÁ PŘÍPRAVA Teoretická příprava.
TECHNICKÁ PŘÍPRAVA ..
ROZVOJ SÍLY II. David Zahradník, PhD.
PERIODIZACE Michal Lehnert.
ATLETIKA přednáška. Požadavky na ukončení studia atletiky 1.Ústní zkouška 2.Praktické splnění vícebojů a metodických výstupů 3.Splnění všech praktických.
Metody pedagogické diagnostiky
Rozdíly v trénování dorostu a žactva. Školení trenérů 3.třídy Hradec Králové
Sportovní výkon, sportovní výkonnost
Výkon a výkonnost Tělesná cvičení jsou základním prostředkem tělesné výchovy a sportu. Mají tři stránky : 1.strukturální- jde o fáze pohybu(cyklické,acyklické,kombinované)
Magisterské studium navazující I. ročník navazujícího studia – učitelství zdravotnických předmětů pro střední školy.
PERIODIZACE Michal Lehnert.
Výkon a výkonnost Tělesná cvičení jsou základním prostředkem tělesné výchovy a sportu. Mají tři stránky : 1.strukturální- jde o fáze pohybu(cyklické,acyklické,kombinované)
Psychologie koučování
STAVBA SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
ŘÍZENÍ SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
Kondiční příprava a plánování ve volejbale
Diagnostika plavecké úrovně a plavecké techniky
TALENT ..
VÝCHODISKA SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
TEORIE SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
MOTIVAČNÍ PROGRAM PRACOVNÍKŮ
Možnosti využití informačních a digitálních technologií pro diagnostiku žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Klenková, Gajzlerová, Girglová, Sychrová.
Název a kód: FYZIOLOGIE ASEBS Rozsah: Konzultační hodiny: Ukončení: ???? Mgr. Bernaciková – pouze po domluv ě mailem 8x p ř ednáška + 8x seminá ř za semestr.
Bidrmanová, Rintelová Učitelství praktického vyučování
PLÁNOVÁNÍ SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Didaktika TV Efektivita vyučovací jednotky Libor Bouda.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Jana Novotná Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_PEDAGOGIKA_PSYCHOLOGIE_18.
TĚLESNÝ, FUNKČNÍ A PSYCHICKÝ VÝVOJ DĚTÍ A MLÁDEŽE Linda Husáková UTV-SE
 odborně posuzovat, rozhodovat, označovat, soudit  „proces soustavného poznávání a posuzování žáka, založený na zjišťování, zaznamenávání, posuzování.
Organizační formy práce v tělesné výchově
Pohybové projevy Pohybová aktivita (souhrn celého pohybového chování jedince - mnohostranná pohybová činnost člověka, která se realizuje jeho pohybovými.
Pedagogická diagnostika
KONDIČNÍ PŘÍPRAVA Michal Lehnert.
jen pro vnitřní potřebu
Požadavky RVP PV Úloha diagnostiky při sledování
Požadavky RVP PV Úloha diagnostiky při sledování
Didaktické prostředky
Assessment centrum.
OSNOVA PŘEDNÁŠKY: Charakteristika R, R jako důležitý faktor sportovních výkonů. Biologické základy R. Členění rychlostních schopností – druhy R. Tréninkové.
ATLETIKA přednáška.
Metody psychologie.
Standardy pro základní vzdělávání
Pohybové schopnosti a dovednosti
PERIODIZACE Stanovení po sobě následujících tréninkových cyklů, jejichž obsah, velikost zatížení a opakování se podílejí v určitém časovém úseku na zvyšování.
SCHOPNOSTI MOTORICKÉ SCHOPNOSTI © Tom Vespa.
Kondiční příprava ve sportu
Psychologie koučování
VYTRVALOST Michl Lehnert.
KONDIČNÍ PŘÍPRAVA Michal Lehnert.
PERIODIZACE Michal Lehnert.
Transkript prezentace:

DIAGNOSTIKA TRÉNOVANOSTI .

Kontrola stavu trénovanosti zahrnuje průběžné informace o všech podstatných faktorech sportovního výkonu. Vedle požadavku komplexnosti je při kontrole stavu trénovanosti třeba dále respektovat požadavky systematičnosti (pravidelné, opakované hodnocení), objektivity, tj. kontrolovat ty faktory, na nichž výkon prokazatelně závisí a hodnotit je pomoci objektivních prověřených metod.

Trénovanost – lze určit stavem jednotlivých faktorů SV - úrovní PSch, PD, som.předpokladů, psychiky, které se podílejí na výkonu. Ty mají u každého sportu jinou hodnotu – proto každý sport má své d. prostředky Motivační hodnota testování

Diagnostické postupy a metody používáme pro hodnocení: - kondice, trénovanosti, výkonnosti - motorické testy - techniky – pozorování, expertíza, biomech. analýza, testy dovedností, - taktiky a teoret.připravenosti – testy, pozorování, rozhovor - LPK - psychiky – dotazníky, rozhovor

Motorické testy: Měkota Děti – nespecifické, UNIFITTEST Mládež, dorost – specifické, přiměřené biolog. dosp. Dospělí – PSch., PD

Dovednostní: každý sport specifické Děti – hrou, soutěž Mládež – již začínáme se specif. hodnocením a testy ale i všeobecné Dospělí jen specifické

Taktické – testy písemné i v terénu. - i formou her Taktické – testy písemné i v terénu - i formou her - kontrolní soutěž s úkoly Psychické – záležitost odborníků, osobnostní dotazníky senzo- motorické sporty

LPK Odezva funkcí na zatížení Na vlastní zátěž V zotavení Kombinovaně W170, VO2max, LA, Step test,

Testy používáme: Posouzení funkčního stavu organizmu jako celku Kontrola změny stavu po urč. období – změny Kontrola trénovanosti, výkonnosti Výběr talentů

Kdy, jak často Po období, které přináší změny Přípravné období – jednotlivé faktory Předzávodní obd. – trénovanost, výkonnost Hlavní období - ? Frekvence PO – obvykle stačí 1-2 měsíce Předzáv. – 1x za 14 dní, záleží na jeho délce HO – hl. kriterium je SV