Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne 29.12.2004 o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální služby SOZ.
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Osoby s handicapem Mgr. Terezie Pemová.
Integrationsfachdienst Integrační odborná příprava Kazuistika asistence v rámci odborné přípravy.
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Střední škola obchodu a služeb Jihlava
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Legislativní podmínky vzdělávání dětí a žáků s mentálním postižením
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
UKONČENÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Terénní sociální práce
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
PhDr. Jitka Kendíková ZŠ J. Gutha-Jarkovského
„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní
INKLUZE – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Integrationsfachdienst Integrační odborné vzdělávání Asistence při odborné přípravě.
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Opravář zemědělských strojů
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Příprava na výkon povolání
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Co a jak po základní škole?
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
INVALIDITA JAKO SOCIÁLNÍ UDÁLOST
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky PdF MU Prešov,
Představení provozu kavárny a cateringových služeb v PwC ČR Roman Anděl, Startujeme, o.p.s.
ŠKOLA – ZÁKLAD ŽIVOTA Mgr. Michal Oblouk. ŠKOLA  slovo řeckého původu – SCHOLÉ = hra, volný čas, zotavení duše  systém českého školství: a)mateřská.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
 Zřizovatel: Ústecký kraj (od )  Adresa: Za Humny 580, Trmice  Vznik: 1991 (jako příspěvková organizace Statutárního města Ústí nad Labem..v.
Odborná způsobilost pečující osoby v dětské skupině
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Intervence u dětí v riziku PCH, dětí s PCH - ústavní a ochranná výchova (ÚV, OV) Věra Linhartová, jaro 2012.
Ukončení základního vzdělávání
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Fakulta zdravotnických studií
Bc. Magdalena Zábranská
Studijní program Ošetřovatelství
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí – splnění povinné školní docházky, splnění podmínek zdravotní způsobilosti pro zvolený obor. Střední vzdělání – 1-2leté formy studia Střední vzdělání s výučním listem – 2-3leté formy studia

Odborná učiliště Poskytují odbornou přípravu v učebních oborech s upravenými učebními plány. Přijímají se úspěšní absolventi devátého ročníku ZŠP. Délka studia je 2 nebo 3letá. Ukončení studia 2leté obory závěrečná zkouška, vysvědčení, výuční list, 3leté obory závěrečná zkouška s výučním listem.

RVP oborů středního vzdělávání 5/2008 vydání RVP plnění dle ŠZ do 2 let, u 1. ročníků. RVP jsou zpracovány pro jednotlivé obory vzdělání středního odborného vzdělání – obory s výučním listem kategorie E (dvouleté, tříleté), obory s výučním listem kategorie H (tříleté), obory s maturitou.

Praktická škola dvouletá Je určena žákům se středně těžkým mentálním postižením, případně lehkým mentálním postižením v kombinaci s dalším zdravotním postižením, kteří ukončili: povinnou školní docházku v základní škole samostatně zřízené pro žáky se zdravotním postižením, ZŠS, povinnou školní docházku a nezískali základní vzdělání, základní vzdělání v základní škole a z vážných zdr. důvodů, které jsou v kombinaci s MP, se nemohou vzdělávat na jiném typu Zaměření – pomocné práce ve zdravotnictví, sociální péči a službách, ve výrobních podnicích, v zemědělství – konkrétní jednoduché činnosti.

Praktická škola dvouletá Zdravotní požadavky Zaměření – pomocné práce ve zdravotnictví, sociální péči a službách, ve výrobních podnicích, v zemědělství – konkrétní jednoduché činnosti.

Praktická škola jednoletá Je určena chlapcům i dívkám, kteří ukončili povinnou školní docházku v ZŠS případně v ZŠP. Absolventi se mohou uplatnit na chráněných pracovních místech, kde vykonávají jednoduchou manipulační činnost. Způsob ukončení – závěrečná zkouška, vysvědčení o závěrečné zkoušce.

Celoživotní vzdělávání V rámci pracovního procesu. Různé další formy vzdělávání. Večerní školy. Kurzy k doplnění vzdělání pro ty osoby, které byly v minulosti osvobozeny od povinné školní docházky.

Pracovní uplatnění osob s MP Uplatnění na volném trhu práce – LMR. Chráněná pracovní místa. Podporované zaměstnávání, tranzitní program. Pracovní terapie – ergoterapie. Legislativa – Zákon o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb.

Chráněné bydlení Pobytová sociální služba vyžadující podporu asistenta, nejčastěji ji poskytují NNO. Poskytuje: ubytování, pomoc při zajištění chodu domácnosti, kontakt se společenským prostředím, obecně poradenství, pomoc při prosazování práva zájmů klienta. Je určena osobám s tělesným, psychickým, mentálním postižením a autismem.

Typy chráněného bydlení Chráněné bydlení v rámci služeb domova pro osoby se zdravotním postižením (dříve ÚSP). Domovy rodinného typu. Chráněné byty. Nezávislé bydlení se supervizí.