Ročník:3./4. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Obsah modul REC Jméno autora:Jaroslav.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tematická oblast: Vytápění – 1. ročník Instalatér
Advertisements

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Podmínky provozování směnárny
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_131.
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_156 Jméno autora: Mgr. Tomáš FULÍN Třída/ročník: PS2 / 2.ročník Datum vytvoření: Vzdělávací oblast:Matematika.
OBCHODNÍ BANKY – PLATEBNÍ KARTY Ing. Renata Slaná
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_612 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Rozvahové účty – souvislý.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_379 Ročník: 2.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Výhody modulu POS Jméno autora:Jaroslav.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_135
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ročník: 1. a 2. a .3 Vzdělávací obor: Strojírenská technologie, DIC
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZEK_712 Ročník: 2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: VF : b) přírodní zdroje.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW POS pracovní postup Jméno.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_361 Ročník: 2.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Banketing Jméno autora:Jaroslav.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_613 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Výsledkové účty Jméno autora:
EVIDENCE DLOUHODOBÉHO MAJETKU
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_134
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_385 Ročník: 1.
ČLENĚNÍ ZÁSOB.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_603 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Změny rozvahových položek.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_604 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Souvislý účetní příklad.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_614 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Výsledkové účty – souvislý.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_367 Ročník: 2.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_235.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_391 Ročník: 1.
Ro č ník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Praktická část kalkulace.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_608 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Písemné opakování Jméno.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ro č ník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list sklad.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_373 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_393 Ročník: 1.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list rezervace.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_619 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Souvislý příklad na zaúčtování.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_610 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Rozvahové účty – souvislý.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_618 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Souvislý příklad na zaúčtování.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list kalkulace.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_124
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_390 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_617 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Souvislý příklad na zaúčtování.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních služeb Název vyučovací oblasti: Služby v hotelnictví.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_20.
VY_62_INOVACE_ – Přímé bankovnictví Autor Ing. Hana Sůvová
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Moderní platební nástroje
Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět:
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_139
Management a řízení hotelu
Název projektu: ICT ve výuce
Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb
Evidence peněžních prostředků
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_392 Ročník: 1.
Příjemce podpory – škola:
Transkript prezentace:

Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Obsah modul REC Jméno autora:Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – pracovní náplň a prováděné operace na recepci ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_HOP_130

PRÁCE S HSW a jeho moduly První místo setkání je recepce

Základní práce s modulem REC Rec modul – nám slouží k: Rezervaci Směnárně Doplňkovému prodeji Informace o hostech Doplňkové služby Telefonní ústředna Elektronický zámkový systém

SMĚNÁRNA Směnárenská činnost je velice důležitá jak pro hosty. Tak ale i pro provozovatele a to vzhledem ke kurzovním rozdílům.

REZERVACE Samotná rezervace je velice delikátní záležitost. Proto je velkým plusem přehlednost o již vedených hostech v systému.

Doplňkový prodej Každá recepce musí být připravena na případná přání hostů: Kartáček – zubní pasta Noviny Pohledy a známky Pití Něco k zakousnutí To vše je v evidenci

Zámkový systém Provázanost s modulem REC je velkou výhodou pro kontrolu pohybu hostů a jejich bezpečí. A však jednou velkou nevýhodou je zkolabování systému a co pak s hosty.

Telefonní ústředna Konec trápení se sledováním hovorů z každého pokoje.A navíc tím odpadá i telefonistka která bývala nedílnou součástí recepce.

Doplňkové služby I běžný den přináší mnoho překvapení. A není proč hledat odpovědi na mnoha různých místech – pokud je máme v REC modulu.

Zůčtování s hostem REC modul umožňuje veškeré varianty platebních možností. Hotovost Creditní karta Faktura Šek A to vše zcela jednoduchou operací.

Proč modul REC Zavedením HSW a modulu REC dochází každopádně k: Zkvalitnění práce Úspoře času a zrychlení odbavení hosta Uchování potřebných informací Nepřetržitá a funkční kontrola Cenová variabilita Šetření nákladů

Kontrolní otázky Jaké operace / činnosti provádíme v modulu REC Pokuste se konkretizovat jednotlivé operace Co přináší používání modulu REC – hostům a personálu

zdroje 36&tbm=isch&tbnid=6YhEvcnedSEQyM:&imgrefurl= 36&tbm=isch&tbnid=6YhEvcnedSEQyM:&imgrefurl= ggest&tbm=isch&tbnid=gjY0q-gV6e62ZM:&imgrefurl= ggest&tbm=isch&tbnid=gjY0q-gV6e62ZM:&imgrefurl= &tbm=isch&tbnid=-8vB5y9BFd8BsM:&imgrefurl= &tbm=isch&tbnid=-8vB5y9BFd8BsM:&imgrefurl= m=isch&tbnid=SBQWAnHeuKeWbM:&imgrefurl= kreditni-karty- m=isch&tbnid=SBQWAnHeuKeWbM:&imgrefurl= kreditni-karty- bm=isch&tbnid=Nb60TqYU1eTzAM:&imgrefurl= bm=isch&tbnid=Nb60TqYU1eTzAM:&imgrefurl= MkLXHd23rYuM:&imgrefurl= MkLXHd23rYuM:&imgrefurl= 1HtgCFPSyP5vM:&imgrefurl= kytice-30-rudych-ruzi/&imgurl= 1HtgCFPSyP5vM:&imgrefurl= kytice-30-rudych-ruzi/&imgurl= el=suggest&tbm=isch&tbnid=XJtM1BNBkWCTbM:&imgrefurl= listky-do-kina-vidiet-harry-potter/ /&imgurl= el=suggest&tbm=isch&tbnid=XJtM1BNBkWCTbM:&imgrefurl= listky-do-kina-vidiet-harry-potter/ /&imgurl= t&tbm=isch&tbnid=QYwfpDGSwjOsiM:&imgrefurl= automobilu/autopujcovna-pujcovna-aut-brno html&imgurl= t&tbm=isch&tbnid=QYwfpDGSwjOsiM:&imgrefurl= automobilu/autopujcovna-pujcovna-aut-brno html&imgurl= mLa8fSYUpgGl3M:&imgrefurl= mLa8fSYUpgGl3M:&imgrefurl=