Plavecká výuka v návaznosti na výkonnostní plavání Mgr. Daniel Jurák 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evaluace v mateřské škole
Advertisements

Organizace táborů a soustředění pro žactvo
CZECHMAN Kid‘s Team, SK OMT Pardubice
Systém péče o nadané a talentované jedince v ČR
Senzitivní období Mgr. Václav Kain.
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
Vzdělávání finanční gramotnosti pro české občany každého věku Jak nejlépe vzdělávat děti ve FG? - vysvětlováním základních pojmů od 3 let - hrou - soutěžením.
Hodnocení klíčových kompetencí ZŠ Jablunkov 2009/102010/11.
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Projektový záměr IPn Kariérní systém učitelů
Vnímání kompetencí pracovníků s dětmi a mládeží ze strany zaměstnavatelů a vzdělavatelů Mgr. Radek Hanuš, Ph.D. FTK UP Olomouc Fakulta tělesné kultury.
NS-LEV 21 pro český sport Jiří Šlégr http://
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Sportujeme v každém věku
„Umět a znát, abychom si v životě věděli rady“
Masarykova základní škola
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Výstavba sportovního areálu 20.základní škola Plzeň, Brojova 13, příspěvková organizace Brojova 13, Plzeň Kontaktní osoba pro projekt: Mgr. Pavel.
PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ LIBERECKÉHO KRAJE v návaznosti na globální granty RNDr. Robert Gamba vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
Rozdíly v trénování dorostu a žactva. Školení trenérů 3.třídy Hradec Králové
Komunitní a otevřená škola
Kvalita terciálního vzdělávání Daniel Münich. Otázky do diskuse Reflektuje navrhovaná reforma terciálního vzdělávání v ČR doporučení Rady z června tohoto.
Logopedická třída MOTÝLCI
GRANTOVÉ PROJEKTY VĚCNĚ Leoš Křeček Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
Sněm Rady vysokých škol1 Ekonomické informace.
Řízení sportovního tréninku
MAN 1. Seminář sociální psychologie se zaměřením na sport Marie Blahutková.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ – INVESTICE DO BUDOUCNOSTI PaedDr. LUDVÍK ZIMČÍK, ředitel ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ (ŠKOLA NA KONCI SVĚTA)
Profese učitele z pohledu praxe střední školy (vážně i nevážně) Duben 2008.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Plavecký klub Pardubice Vize, cíle  Nabídnout aktivní náplň volného času dětem a mládeži všech věkových kategorií  Zájemcům nabídnout kvalitní.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
MŠMT červen Základní údaje o projektu Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Prioritní osy 4a Systémový rámec celoživotního.
Co potřebujeme v praxi? Martina Šochmanová Praha,
Kariérové poradenství v českém středním školství
kurzy tenisu pro děti z mateřských a základních škol
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Organizační formy práce v tělesné výchově
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Program MŠMT VIII v roce 2017
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Aktuální informace o stavu
Tel:
Organizační formy práce v TV Vyučovací jednotka TV Lukáš Buřt
Bc. Magdalena Zábranská
TOMÁŠ NETERDA * 1961 trenér plavání I. třídy Sportovní kariéra:
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
Informace o průběhu informačních seminářů a výsledcích strukturovaných rozhovorů za stranu zaměstnavatelů BP Stavebnictví I.
Profese trenéra.
S MĚSTEM JIHLAVA PLAVE CELÁ RODINA
Didaktika TV; Martina Matúšková
Aplikace managementu ve sportovním klubu (min
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Plavecký klub Děčín.
Demografický vývoj v okolí Prahy, kapacita ZŠ, nedostatek pedagogů
Setkání kariérových poradců
Specializace na nepříznivé sociální situace rodin s dětmi
Transkript prezentace:

Plavecká výuka v návaznosti na výkonnostní plavání Mgr. Daniel Jurák 2015

Proč umět plavat Pohyb ve vodě je dostupný všem od útlého věku až po stáří Pohyb ve vodě je dostupný všem od útlého věku až po stáří Pohyb ve vodě je dostupný všem co mají zdravotní či jiné překážky v pohybu či vnímání Pohyb ve vodě je dostupný všem co mají zdravotní či jiné překážky v pohybu či vnímání Pohyb ve vodě může být nejen součástí snahy o dosažení maximálního sportovního výkon, ale i snahy regenerovat, relaxovat a posilovat své tělo Pohyb ve vodě může být nejen součástí snahy o dosažení maximálního sportovního výkon, ale i snahy regenerovat, relaxovat a posilovat své tělo Školní plavecká výuka by měla být součástí základního vzdělání dětí, aby výše popsané výhody mohly bezpečně realizovat co nejdříve Školní plavecká výuka by měla být součástí základního vzdělání dětí, aby výše popsané výhody mohly bezpečně realizovat co nejdříve

Vlastní zkušenost Plavecká výuka ve 4. třídě ZŠ Plavecká výuka ve 4. třídě ZŠ Přechod do plaveckého oddílu Přechod do plaveckého oddílu Plavecká kariéra Plavecká kariéra Plavání jako celoživotní pohybová aktivita i profese Plavání jako celoživotní pohybová aktivita i profese

Představa Výuka v 2. a 4. ročníku (plavecká kompetence) Výuka v 2. a 4. ročníku (plavecká kompetence) Výuka vedená vysokoškolsky vzdělanými učiteli nebo trenéry (je to stejné jako výuka TV) Výuka vedená vysokoškolsky vzdělanými učiteli nebo trenéry (je to stejné jako výuka TV) Návaznost na plavecký trénink v klubech pro děti, které mají zájem v tréninku pokračovat Návaznost na plavecký trénink v klubech pro děti, které mají zájem v tréninku pokračovat Zaměřit se na výstavbu kvalitních bazénů (ne jen aquaparků) s dostatečným zázemím pro plaveckou výuku i trénink Zaměřit se na výstavbu kvalitních bazénů (ne jen aquaparků) s dostatečným zázemím pro plaveckou výuku i trénink

Problém Nejednotný systém vzdělávání Nejednotný systém vzdělávání Velké množství plaveckých učitelů Velké množství plaveckých učitelů Bylo by vhodné sjednotit vzdělávání pracovníků všech plaveckých klubů a škol pod jednu organizaci, která by vzdělávala učitele a trenéry Bylo by vhodné sjednotit vzdělávání pracovníků všech plaveckých klubů a škol pod jednu organizaci, která by vzdělávala učitele a trenéry Nedostatek financí ve veřejném sektoru (trenéři a učitelé plaveckých škol) (Česká unie sportu a MŠMT) Nedostatek financí ve veřejném sektoru (trenéři a učitelé plaveckých škol) (Česká unie sportu a MŠMT) Nedostatek kvalitních bazénů se zázemím pro výuku a především plavecký trénink Nedostatek kvalitních bazénů se zázemím pro výuku a především plavecký trénink

Děkuji za pozornost