Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků1 JAK MŮŽE EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA MASARYKOVY UNIVERZITY PŘISPĚT KE ZVÝŠENÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Advertisements

Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Michal Dvouletý obor Finance a daně
Kulatý stůl ČSVTS Věda, výzkum a inovace v letech 2014 – 20 České inovační partnerství 23. června 2014.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
PRIORITY A CÍLE DOKUMENTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
katedra pedagogiky PedF UK
KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Nové metodické trendy udržitelnosti
Zaměstnavatelé jako spolutvůrci systému
Vzdělávání a výcvik pro automobilový průmysl 2. ročník odborné konference Kroměříž, 10. března 2005.
VÍTEJTE na prezentaci AIESEC … o mé činnosti v AIESEC.
VYBER SI, MÁME CO NABÍDNOUT Široká nabídka bakalářských a navazujících magisterských oborů zahrnující i obory s unikátním postavením na ekonomických.
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
vedoucí pracovní skupiny
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU Nové talenty pro vědu a výzkum Lenka Mynářová koordinátor projektu.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Prezentace oboru Regionální rozvoj Katedra regionální a environmentální ekonomiky Ekonomická fakulta, VŠB - TU Ostrava.
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
PRACOVNÍ SKUPINA NOVÉ METODICKÉ TRENDY UDRŽITELNOSTI
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Jak dále s duálním vzděláváním v MSK?
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK)
václav havlíček uchazeč o volbu kandidáta na rektora čvut v praze
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
IP Alena Kopáčková (DFP)
Kariérní dráhy na ústavu konstruování FSI VUT v Brně
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků1 JAK MŮŽE EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA MASARYKOVY UNIVERZITY PŘISPĚT KE ZVÝŠENÍ KONKURENCESCHOPNOSTI PODNIKŮ V ČR doc. Ing. Martin Svoboda, Ph.D. Ing. Jan Krajíček

Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků2 Má spolupráce vysokých škol a podnikatelského sektoru vliv na konkurenční schopnost ekonomiky? Ano Ne

Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků3 Spolupráce vysokých škol s průmyslovou sférou je nezbytnou součástí rozvoje jak vysokých škol tak průmyslu vzájemná spolupráce pozitivně ovlivňuje: průmyslovou sféru budoucí směřování univerzity a jednotlivých fakult implementaci nových legislativních změn implementaci nových cílů vyplývajících z ekonomického rozvoje a poznání

Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků4 Spolupráce vysokých škol s průmyslovou sférou se musí projevit uměním využít nové impulzy a požadavky podnikatelské sféry zlepšením spolupráce mezi univerzitou a odběratelskou sférou cíleným reagováním na potřeby praxe

Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků5 Dosavadní zkušeností a závěry z projektu z roku 2007 („Zapojení odborníků z praxe na přednáškové a projektové činnosti na Masarykově univerzitě a vytvoření podmínek akademických pracovníků pro stáže (v rámci tvůrčího volna) u spolupracujících firem“) Rozhodující závěry více zapojit jednotlivé fakulty a pedagogické pracovníky do společné činnosti vytvořit poradní orgány na úrovni jednotlivých fakult zvažovat i vytvoření celouniverzitního poradního orgánu

Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků6 Zájem podnikatelské sféry udržování kontaktů se svojí „alma mater“ v případě odborníků, kteří jsou zapojeni do činnosti na fakultě (univerzitě), na níž absolvovali získávání nových teoretických poznatků sebevzdělání, které je spojeno s přednáškovou činností a nutností reagovat na nové poznatky ze strany posluchačů prezentaci sama sebe prezentaci společností, v kterých jsou zaměstnáni možnost dalšího osobního vědeckého postupu spolupráci při získávání nových spolupracovníků

Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků7 Čím můžeme přispět ke zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky prohloubit zapojení význačných odborníků z praxe do přednáškové a projektové činnosti klást zvýšený důraz na studentské praxe realizovat projekt „Kariérního centra MU“ pokračovat ve veletrzích pracovních příležitostí MU připravit a realizovat vznik poradních orgánů

Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků8 Na závěr odpověď Ano

Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků9 Děkujeme Vám za pozornost doc. Ing. Martin Svoboda, Ph.D. Ing. Jan Krajíček Telefon: Mail: